Kablovi ili...?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • doorsy
    CBC Senator
    • 31.10.2007
    • 248
    • Beograd

Kablovi ili...?

Pozz drustvo!
    Videh neku Mazdicu 323f 90god. koja mi zapade za oko,ali koja ima par problemcica,pa da ne bi uletao u neke krupnije kvarove prvo da se konsultujem sa vama o sledecim problemima kod nje:
    - kaze gazda da kad okrene kljuc malko vergla a zatim normalno upali,s tim sto par sekundi radi sa 3 klipa a po isteku tog vremena proradi i cetvrti...lik tvrdi da su kablovi otisli...tacno ili nesto krupnije jer me vrlo plasi neispravan motor?
    - kaze gazda da kad povuce rucnu i spusti je jedan tocak ostane zaglavljen i to pripisuje nekom bužiru koji je iskrivljen i u kome je sajla(ako sam ga dobro razumeo!) te on mora da izađe,uzme cekic! i kvrcne po tom bužiru-sajli da bi otpustila...da li me covek farba da je to banalan kvar ili moze biti nesto ozbiljnije?Molim sto hitnije savete i misljenja.POZZ SVIMA I HVALA UNAPRED!
  • doorsy
    CBC Senator
    • 31.10.2007
    • 248
    • Beograd

jos nesto...

Uh,da jos jedno pitanjce...gde bih u bg-u,po mogucnosti u Starom gradu najbolje mogao da proverim u kakvom je stanju ovaj model,zbog daljih ulaganja?Pozz!

Comment

• UkiMazda
      CBC Senator XXL
      • 16.11.2007
      • 444
      • Beograd
      • Alfa 156 2.0TS

Ako tvrdi da su kablovi, poneses lepo svoje kablove sa forda, probate da upalite i vidis situaciju.A sto se tice rucne, najverovatnije je to sto ti covek kaze, tu nema neke pameti..
      A sto se tice servisa, tu stvarno ne mogu da ti pomognem, javice se neko iz tvoje okoline

Comment

• Golub.BG
        CBC Veteran
        • 04.02.2007
        • 103
        • Beograd

Sto se tice prvog mogu da budu kablovi tj. struja, ali ne rece nam nista vise koja je mazda u pitanju karburator il inj.

A sto se tice drugog moze biti sajla, moze biti da nesto glavi u tocku (paknovi, mehanizam rucne), e sad opet zavisi dali su pozadi diskovi il
        doboši. Mada ako lupa po bužiru, bice onda da je sajla.

A sto se tice treceg ja zivim na Dorcolu (lepse zvuci nego Stari grad) pa mozemo zajedno da je pogledamo, ako hoces javi se pa da se dogovorimo, meni sutra odgovara jer ne radim, mada imam nekih obaveza.

Comment

• doorsy
          CBC Senator
          • 31.10.2007
          • 248
          • Beograd

Hvala Uki svejedno...
          Golub- mazda je 323f 90 god. 1.6 16v pretpostavljam injection...ma ja je jos nisam ni video,covek zivi u Ćenti,to je bogu iza kitchme pa se dogovaramo da svrati negde blize...Hvala svejedno,ali ne bih bas da cimam ljude ipak je daleko,mada bi mi pomoć dobrodosla...ma jebo sajlu,mene brine taj klip,a i to sto je injection,ja hteo carburator verziju,da ne razbijam glavu mnogo,al eto,ulete...ford vise nije kod mene tako da ni kablove nemam...a da,covek kaze da je zamenio i svecice i opet se javlja taj problem...da li ja mogu na licu mesta da proverim nekom forom da li su hebeni kablovi ili nesto drugo?Pozzz

Comment

• Golub.BG
            CBC Veteran
            • 04.02.2007
            • 103
            • Beograd

Ma nema sta da te brine to sto je inj. ciscenje dizni, ako treba zamenis diznu i problem resen. Ne bi bilo lose da covek dodje blize da je poglesas taman ce motor biti zagrejan pa ces videti dali i koliko i gde dimi.

E sad ovo sto pitas kako da proveris na licu mesta, ako sam te razumeo to se desava samo kod paljenja i najverovatnije kada je ladan auto. Kablove proveavas vizuelno i pipkanjem, jedna ruka na sasiju, drugom stiskaj- drmaj kablove tj. kabl po kabl, ako neki probija osetices . Mozes i dok radi na tri klipa da skidas kabl po kabl sa svecice, da bi ustanovio koji ne radi. A nesto drugo moze biti da zeza neka dizna. Ne bi trebalo da je neki veci problem.

A sto se tice pomoci, slobodno cimaj kada mogu uvek cu rado pomoci.

Pozdrav

Comment

• doorsy
              CBC Senator
              • 31.10.2007
              • 248
              • Beograd

Hvala Golube,druze stari!
              Evo poslednje informacije: nije injection,karburator je sa 16v???!!!
              Ma ja gledam da ga dovucem do Bg-a,pa da uradim proveru na mom terenu,zato sam ja pitao gde u Bg ima dobar servis za takve mazdice pa da teram kod njega...
              E da,zadnji put kad smo se culi kaze da mu siber ne radi(zalepio ga silikonom da ne curi-klasika)ali i da se oko okvira sibera pojavili plikcici na limu,e sad mene zanima koliko je problem sanirati to jer je bas na specificnom mestu?
              Kakva su iskustva vlasnika sa karburatorom(i sa 16v,hehe),meni deluje lakse za odrzavanje,moj Ford je bio injection,pa sam jedno vreme imao muka da sve to dovedem u red,tako da sad bezim od toga...da li gresim ili...?
              Takođe me zanima i kako 323f stoji sa odrzavanjem,na sta da obratim paznju pri kupovini,neke slabe tacke,gde ima otpada,servisa,itd...Izvinjavam se,mozda sam malo naporan,ali ako se sad zeznem posle cu mnooogo da se nerviram,hehe...Pozz svima!

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

Comment

• doorsy
                  CBC Senator
                  • 31.10.2007
                  • 248
                  • Beograd

Ok Vocko druze,ali otpadi i servisi,a,a,a???Dajte ljudi neke preporuke...

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... highlight=

Comment

• MarsI
                      CBC Član
                      • 06.08.2008
                      • 31
                      • bg

doorsy da to nije ova mazda o kojoj pricas?

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

skupo!!

Comment

• Vocko
                          CBC Senator XXL
                          • 25.04.2005
                          • 4556
                          • nBGd

A G2 i T.Corolla tog godista sa cenom od 3k nisu skupe ?
                          Ova izgleda jako uredno i ima atestiran plin, sto donekle doprinosi ceni.

Ali ako cemo realno... Skupo je, al to su trzisne cene

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

ko kaze da corolla i golf nisu skupi...

meni su to dva najprecenjenija automobila u srbiji...

realno, za te pare moze 626 sa mnogo boljom opremom i u boljem stanju

Comment

• MarsI
                              CBC Član
                              • 06.08.2008
                              • 31
                              • bg

Originally posted by MarsI
                              doorsy da to nije ova mazda o kojoj pricas?

http://www.mojauto.co.yu/polovni-auto/255724
                              da da to je ta mazda...

pricao sam sa likom koji je prodaje i spomenuo mi je siber i rucnu, dok je klip izostavio...

pored toga mi je rekao da je menjao zaptivace ventila, kao i da je radio masinsku obradu glave... auto je kupljen u srbiji nov, pa ga je on preko preprodavca kupio od vlasnice.

inace trosi litar ulja na oko 2.5-3k km.

svideo se i meni ovaj auto, i bio sam spreman da potrosim 50tak e da odem do sente da ga pogledam. ali cu ipak odustati...

Comment

Working...
                              X