Ja VS Gloopi pandur!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Ja VS Gloopi pandur!

Veceras oko 01.40 zaustavi me pandur i kaze da sam vozio 64 a ogranicenje je 50, hocu li platiti 3000 dinara odmah, ili u roku od 8 dana!
    Pitam ga ja mora li to tako, ipak nije to nsita strasno, on kaze pa ako poznajes nekoga koga mozes da pozoves, pa da taj nas pozove i da urgira za tebe, pa onda cemo da ti oprostimo!
    Ja ga pitam kakve to ima veze da li nekoga znam, pa lepo ga molim da ne pise nista, nigde nikoga, spustao sam se sa nadvoznjaka, pa normalno je da cu malo brze ici, nikoga nisam ugrozio i ostalo, a on opet kaze da je zakonodavac tako propisao i pozove me napolje!
    Izadjem ja, kad on, hajde u roku od 8 dana da uplatim 1000 dinara za nevezivanje pojasa... E tu ja vidim da je dosao prelomni momenta, ili cutim i pojedem g0vn0, pa kao hvala vam, ili ostajem dosledan, pa ko 'ebe pare i prekinem ja njega i kazem mu da sam bre vezao pojas i on onda kaze, pa nista moram da platim 3k dinara!
    Krenem ja do kola, vicem na njih kako pijani klinci luduju po gradu, a oni mene drndaju, pa to nema smisla, gledaju oni zbunjeno, ulazim ja u auto, pustam muziku i cekam da mi napise i da idem!
    Dolazi on, kazem ja njemu da cemo se videti uskoro sto je hteo da uzme mito, uzmem mu broj znacke i ime i prezime, on je nesto mumlao, ja sam ga prekinuo kao nemam vremena za njihove glooposti, strgao mu papir i otisao!

E sad, dve su stvari, prvo ono pozivanje prijatelja pandura pa da mi skroz oprosti, i ovo drugo da mi zameni kaznu za onu od 1000 dinara kao ne vezivanje pojasa!

Kakva je procedura, odem u sup, pozalim se i kako onda?! Sta da im kazem, sta mogu da ocekujem?! Procesuiraju li oni to, ili gledaju jedni drugima kroz prste?!
    Zabole me za 3k dinara, platicu ja to, ali hocu da vidim kretena kako se po istom tom zakonu za'ebava, kao sto je meni nabijao na nos "zakonodavac je propisao"!

Ko pouzdano zna proceduru?!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Doci ce i ovde kad tad do striktne primene zakona, a onda on nece moci da se pogadja sa tobom ( ili bilo kim),niti ce tebi pasti na pamet da ga pitas da li bas mora kazna, ali zato ako tebi npr padne na pamet da vices na njega, nastradaces mnogo vise nego za tih 14km/h.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

da li je ovde glup pandur ili neko drugi, ne znam... (nhf ) mozda je tebi krivo sto si uhvacen u krsenju zakona ali od toga ne mozes da pobegnes... on ti je ponudio da platis tri puta manju kaznu sto jeste protiv zakona ali se tebi mnogo vise isplati. I to nije trazio mito (da mu das 1000 na ruke bez pisanja kazne) nego da ti napise kaznu i jos da platis u roku 8 dana... znaci njemu nista na ide u dzep, samo ti placas 2000 manje. Umesto da se zahvalis i pitas da li mozes odmah da platis, ti se svadjas... zasto bre?
      A cinjenica je da se oni bave glupostima i da postoje mnogo korisnije stvari koje mogu da rade i da time vise unaprede bezbednost saobracaja ali to ne menja stvar da si ti vozio 14km/h preko ogranicenja.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• bojan
        CBC Senator
        • 29.08.2005
        • 232
        • novi beograd

Stvarno ne razumem dobijes mogucnost da platis manju kaznu a ti pokusavas da prevaspitavas policajca
        btw mislim da si unapred osudjen na neuspeh u isterivanju pravde sa policijom...i ne razumem zasto je policajac ispao glup,napravio si prekrsaj,poceo si da se izvlacis,spustio ti je kaznu i ti neces da platis...

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

cccc... naci piso bih ti prijavu ko vrata... pametnjakovic

kad god se nadjem u ovakvoj situaciji a pre neki dan mi se desilo da su me pecali na mostaru ka top zvezdi sa 100km/h proso sam sa 1000din za pojas i to kad je covek izvadio da mi napise recept ja sam pitao da li mora da pise on je reko ne, rekoh onda idi popi kafu negde i bio srecan ko pas sto mi nije pisao prijavu.

a ovo sto ti je reko da pozoves nekog da urgira... i tu si ispo bilde sto se nisi snaso. ne verujm da ne poznajes bar jednog saobracajca u tvom gradu. oni imaju praksu da rade takve stvari, zasto pa desice se njemu da neki kolega zaustavi nekog njegovog pa ce ovaj da mu oprosti. tako oni izrazavaju kolegijalnost medjusobom tj "ti meni ja tebi". kolko god da zakon bude rigorozan uvek je na njemu kolko ce da te odrapi a na sudu se pre njegova uvazava nego tvoja pogotovo ako nemas svedoke a njih je uvek dvojica.

postoji jedno zlatno pravilo a to je: uvek budes fin i kuturan sa saobracajcima jer su daleko od glupih, ipak su to skolovani panduri a stariji imaju i dooosta iskustva i uvek ces proci kako treba. cim se pravis pametan i jos ako se mangupiras ugasio si.

sad idi majtore tipla 3000 kad nisi teo 1000.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• SALE
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2005
            • 841
            • Banovo Brdo

Kako si ih zajebaooo stvarno su bili zbunjeni, trebali su i krv da ti vade da vide dal si pod uticajem necega il si samo veliki smeker pa ides na sve il nista. Samo mi nije jasno zasto se sad bunis i pokusavas da izbegnes kaznu koju si zasluzio i trazio da ti napisu.

Comment

• nijebitno
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2006
              • 629
              • Modrica

@sri98
              Jel' moze to preko veze da dodje malo ranije
              Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• bojanTI
                CBC Senator XXL
                • 04.01.2006
                • 870
                • Pancevo

Svi ste promasili, procitajte ponovo sta sam napisao! Nije mi namera da izbegavam nikakvu kaznu, jer sam to mogao kad mi je ponudio da platim 2k dinara manje, princip je u pitanju i novac mi ne znaci nsita!
                Znaci nisam vas pitao kako da izbengem kaznu, nju sam resio da platim u momentu kad sam mu rekao da mi je napise, nego me je interesovalo sta i kako u SUP-u reci i uraditi, ali ni to mi vise ne treba!

Bio sam malopre u banci da platim kaznu, bio sam i u SUP-u, dao sam izjavu, uopste nisam docekan onako kako sam ocekivao, rekli su mi da ce me obavestiti kako ce sankcionisati tog policajca, i zahvalili su mi se!

Kao prvo nisam se svadjao sa njim, niti se ikada svadjam, najnormalnije sam pitao je li to toliki prekrsaj da to bas mora da se procesuira, na sta je on pomenuo svog kolegu koga treba da pozovem!
                Ma znas sta, ta maloumna i malogradjanska pozivanja na nekog pandura nikada nisam radio, niti sam zeleo, kad sam kriv, kriv sam i uvek sam placao kazne, znam zasto sam ih placao! Ako njemu nije dovoljno da svojom glavom razmisli je li ovo bilo za kaznjavanje, ili ne, nego moram da zovem i budim nekoga u pola dva ujutro, nemam nameru da pricam dalje sa takvom osobom!

Kao drugo, ako se vec pozivao na "zakonodavca" onda nikako nije smeo da mi ponudi da platim manje, jer to je krsenje zakona! A pre svega nikako nije smeo da mi ponudi da neko urgira za mene, jer i to je krsenje zakona!

Sustina je dakle u najnormalnijem pristupu kad mislis da je mozda kazna malo besmislena (spustas se Brankovim mostom ka NB sa 64 u pola dva ujutro i neko te zaustavi i kaze ti da si trebao da vozis 50), pitas ga da li to bas tako mora, a on kaze da mora, a onda ti zakomplikuje zivot kao zovi nekoga, pa neka taj zove nas, pa onda cu da ti oprostim! Za svakog ko je normalan ovo je najobicniji debilizam, vise me nisu interesovale ni pare, ni ulagivanje nekom iskompleksiranopm panduru, ako zeli da bude po zakonu, tako ce i biti!

Za sve Vas koji ste prihvatili ovo ponasanje kao normalno: samo napred, Vas izbor je kako cete se ponasati, ali ja jos uvek nisam zaboravio sta znaci normalno ponasanje i logika, ako ga lepo zamolim onda treba da kaze moze, ili ne moze, a ne da igram igre sa njim jer je njemu dosadno, ili zeli da se cuje sa kolegom, ili zeli da ispuni neko svoje interno pravilo o kolegijalnosti! Sto se mene tice logika i zdrav razum na prvom mestu, ne igram te i takve igre!
                Da bih bio jasniji, da sam napravio realan prekrsaj, naravno da bih gledao da se izvucem, dakle ne govorim ja o principu da se treba svadjati sa njima i placati kazen, svakako da sam uvek za to da se to resi i plati manje kad znam da sam napravio ozbiljan prestup, ali kad se nadjem u ovakvoj situaciji gde je u pitanju njihovo izdrndavanje, zaista nemam ni volje ni zivaca da igram te igre za decu ometenu u razvoju!

Rezime svega je: Sve po zakonu, ja platio za prekrsaj, on ce odgovarati pred sudom za svoj!
                In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• JAPANX
                  CBC Senator XXL
                  • 10.08.2006
                  • 2159
                  • Beograd

u ovom slucaju nemas niti jedan validan dokaz tako da je tvoja rec protiv njegove+njegov kolega... jedino sto si mogao, da bi mu iole zagorcao zivot, jeste da napises u delu za napomenu da je bio drzak, iskocio izmedju dva zaustavljena automobila i zamalo da ga udaris, nije se lepo izrazavao i vredjao te, bio je vidno pijan tj davao je znake alkoholisanosti itd itd

generalno moj komentar na ovo je da znam koliko si ljut i isfrustriran ali oni su odradili sve po zakonu(osim tog nudjenja zvanja i manje kazne) i vrana vrani oci ne vadi, za par dana ce te pozvati njegov komandir na razgovor i predociti ti cinjenice kako nemas ni jedan dokaz i da sve pada u vodu, e sad kad si vec pojeo G O V N O, jedi do kraja i idi do kraja pa kad ti bude ponudio da odustajes od price, ti nemoj i vidi sta ce se desiti...

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

Originally posted by sri98
                    Doci ce i ovde kad tad do striktne primene zakona, a onda on nece moci da se pogadja sa tobom ( ili bilo kim),niti ce tebi pasti na pamet da ga pitas da li bas mora kazna, ali zato ako tebi npr padne na pamet da vices na njega, nastradaces mnogo vise nego za tih 14km/h.
                    ajd da dozivimo i to!!!!e sada da li ce se neko derati na njega ili ne ,ne postoji zakon koji kaze da je "deranje" kaznjivo..chak ni ovde gde sam sada...i ovde ako policajac pochne da se dere na mene i ja se derem na njega,ako mi kaze da se ne derem,ja mu odgovorim da to isto i on ne treba da chini,i uvek se to i desi..on spusti ton,i ja isto...kod nas je to sve izvrnuto,kakva drzava takav i narod i obrnuto...
                    @bojanti
                    uradio si pravilno.mozda kada bi vas vise bilo junaka da platite tu kaznu kolika je i isto tako prijavite pokusaj uzimanja mita,mozda bi se nesto u srbiji i pokrenulo bar po pitanju policije.uostalom svi mi znamo da se te "kontrole" svode na popunjavanje budzeta i nista drugo.ali to nije tema.
                    jos jednom kazem uradio si ono sto i treba da uradis.vozio si brze,platio si kaznu,i prijavio nedogledno ponasanje sluzbenog lica.e sada sta ce biti od toga nije vise tvoja briga.
                    @japanx
                    ne trebaju mu dokazi....mozda se niko na jednu zalbu nece obazirati ali da ih je vise,bilo bi drugachije.jednostavno svest naseg naroda je otisla negde drugde
                    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• JAPANX
                      CBC Senator XXL
                      • 10.08.2006
                      • 2159
                      • Beograd

ne treba svedok a budzet se puni li puni...

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Sad ispadose panduri zasticeni k'o beli medvedi - nastradace neko ako VICE na njih!? Kaznjivo je sto ce da mu povredi osecanja mozda, ne kapiram? Da nece i verbalni delikt mozda opet da se uvede?

Kakva glupost...po kom ce to principu dranje na policajca da bude kaznjivo?
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• starac vujadin
                          CBC Senator XXL
                          • 27.08.2005
                          • 2617
                          • Stari grad

Kako 3000 za +14...zar nije 3000 za +20km/h-+30km/h, a za +10km/h-+20km/h - 2000?

Comment

• X9
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2005
                            • 3179
                            • Wien-Sabac
                            • RX-8 i X-9

bas tako...
                            moj primer :
                            u valjevu me zaustavio pandur na raskrsnici i tvrdi da sam prosao kroz crveno!!!!
                            a sedi u autu odakle ne moze da vidi moj semafor!!!!!!....
                            i jos pocheo da viche,da preti, da me pravi budalom pred porodicom..samo mirnop i stalozeno,i posle 5 minuta razgovora ja mu kazem da mi kaze kako je video semafor,i da cu da ga prijavim ...vratio mi expresno papire i chak pozeleo sretan put
                            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• overspeed
                              CBC Senator XXL
                              • 24.05.2005
                              • 2779
                              • Kosovska Mitrovica

Meni su nedavno na onom fuckin' pravcu ispred Stepojevca trazhili 3000 za prekorchenje, ali od 27 km/h. Onda smo ushli u malu diskusiju i spustili su mi kaznu na 2000, shatro da je bilo prekorachenje 17 km/h.

Na kraju sam proshao sa "crvenom" i njihovu ponudu da pishu nevezan pojas. I tu sam "tiketu" odbio i uradio ovo kao i Zverko.
                              http://www.bmw.tv

Comment

Working...
                              X