Zaboravio gde se nalazi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

Zaboravio gde se nalazi

Kontrola saobracaja kod mene u delu grada i sta se desilo:
    "Dabei hielt die Polizei gegen Mitternacht einen Alko-lenker(Serbe,32) an.Lallend und schwankend verweigerte er den test,wollte dei Polizisten mit Geld bestechen(300 euro).Diese lehnten natürlich ab-Anzeige."
    kratak prevod:
    negde oko ponoci je policija zaustavila alkoholisanog vozaca(srbin,32 godine star).ljuljajuci se na nogama odbio je ako test,i pritom ponudio 300 eura kao mito.normalno policajac odbio i napisao mu dodatnu prijavu.

Ja mislim da je ovaj nas zemljak jos uvek u mislima kod kuce,gde ovo samo tako prolazi.ovde hvala bogu jos uvek ne.konsekvence po njega:
    minimum 6 meseci bez dozvole,kazna za voznju u alko stanju(par stotina eura,zavisi od procenta alkohola u krvi),uvod u knjige,i na kraju prijava pokusaja mita.
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...
  • Probisvet
    CBC Senator XXL
    • 07.06.2005
    • 423
    • FRANCUSKA

E kad plate i uslovi budu isti tamo i vamo, verovatno i ovaj nas policaj bi to isto uradio

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nema veze plata sa mitom.
      niti sa moralom.

vec dokazano sirom sveta da plata nije prepreka mitu vec neki drugi razlozi.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• ///M_Power
        CBC Senator XXL
        • 05.05.2008
        • 335
        • Beograd - Minhen

^ apsolutno se slazem...

zar pripito stanje nije olaksavajuca okolnost u ponudi mita... pa covek nije bio pri sebi...

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Mentalitet balkana... sta reci!
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

eone, mito nije produkt balkana....
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

bas tako zverko,samo sto je ovaj nas nesrecnik zaboravio gde je ili se previse nalilio
              e sada neko gore pomenu platu-sa pogledom na prosecnu platu u srbiji-srpski policajci ne zaradjuju lose.
              sa obzirom na prosecnu platu u austriji -njihovi policajci ne zaradjuju bas najbolje
              radi se o necem drugom,ovde se lako gubi posao,i takva osoba ne moze tako lako naci drugi posao jer ce ga pratiti papir sta je uradio,koji mora da donese kod svakog sledeceg poslodavca ...tako da im se ne isplati rizik
              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Originally posted by mikimazda
                sa obzirom na prosecnu platu u austriji -njihovi policajci ne zaradjuju bas najbolje
                Mislis? ovde imaju taman koliko je i prosecna plata u drzavi. u A imaju manje od prosecne?
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

lepo objasnjen redosled posledica za nepromisljenu glupost.

nagradno pitanje- iz kog jezika potice rec korupcija

ubedljivo najvise mita ima na zapadu, kako u Evropi tako i u SAD samo se to ne radi bas tako javno, i ne za takve stvari, banalne

pa Vlast moze da se kupi
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• overspeed
                    CBC Senator XXL
                    • 24.05.2005
                    • 2779
                    • Kosovska Mitrovica

Ako se ne varam, obichan saobracajac u Austriji ne bi trebalo da ima platu vecu od 3000-3200 Evra. Po shvabiji znam da su negde oko 3000. Znachi, ne prichamo o visokim chinovima, komandirima stanica, istrazhiteljima, forensichkim specijalistima, mislim na saobracajce kao "stage 1" u struci

E sad, 300 evra od 3000 je 10% plate.

Kod nas saobracajci imaju koliko, 400, 500, 600 evra? Neka napishe ko zna, ja stvarno nemam predstavu ali ovo shto sam napisao ne mozhe da bude daleko od istine...

E sad, 10% od toga je 50 evra. Da TOLIKO ponudite nekom saobracajcu ovde kao mito, sve i da vas izvede iz auta u totalno alkoholisanom stanju kao ovde navedeno, ne da bi to oberuchke primio i "zaboravio" na to u kakvom ste stanju, nego bi mozhda dobili i "sluzhbenu" pratnju do kuce

Da ne greshim dushu, mozhda bi ovde drugachije odreagovalo 10-ak procenata saobracajaca, mozhda ni toliko. Sa druge strane, tih 300 evra kao mito NIJEDAN policajac u Austriji ne bi prihvatio ni u loodilu, i postupio bi kao ovaj ovde, napisao bi usput i prijavu za pokushaj podmicivanja. I nije samo 300 evra limit, verujem da bi isto uradio i da je u pitanju 600... A to je 20 % njegove plate. Shta bi ovi nashi za 20 % (100-tinak evra) plate sve "prezhmurelo" mozhemo svi da pustimo mashti na volju...

Dakle, nemojmo opet da izvrcemo stvari naglavachke. Nije u pitanju njihov standard i nashe plate, nego princip, doslednost sluzhbi i striktna primena zakona. Odgovornost i obaveza prema opshtoj sigurnosti i javnoj bezbednosti u saobracaju se podrazumeva. Kod nas ce josh mnogo vode proteci Dunavom, Savom i Ibrom dok se ovo ne "ukoreni" ne samo u MUP-u, nego u drushtvu i mentalnom sklopu naroda uopshte.

A do tad cemo po novinama chitati onolike crne hronike...
                    http://www.bmw.tv

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141

Originally posted by sri98
                      Originally posted by mikimazda
                      Mislis? ovde imaju taman koliko je i prosecna plata u drzavi. u A imaju manje od prosecne?
                      pa naravno da imaju manje plate, kao sto je maltene svuda u svetu.

i u SAD imaju manju platu.

to je privilegija drzavne sluzbe, tacnije deo paketa koji nosi posao za drzavu.

plata je najmanje vazna stavka, takoreci sporedna za formiranje svesti o mitu i zelji da se trazi i prima mito.

ne samo vezano za policijsko zanimanje, generalno.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• maglev
                        CBC Član
                        • 02.04.2008
                        • 27
                        • Josefstadt

Originally posted by overspeed
                        Ako se ne varam, obichan saobracajac u Austriji ne bi trebalo da ima platu vecu od 3000-3200 Evra.
                        plata im je oko pola od navedene cifre!
                        http://youtube.com/watch?v=weWmTldrOyo

Comment

• ///M_Power
                          CBC Senator XXL
                          • 05.05.2008
                          • 335
                          • Beograd - Minhen

Evo mog iskustva o mitu posle duzeg vremena na zapadu... dakle mito je skoro sasvim iskorenjen iz onog, radnickog sloja stanovnistva kome pripada 99% ljudi posto svi zive u strahu da ne izgube posao... e sad, mito itekako postoji na visim funkcijama, kako u drzavi tako i privatno.
                          Licno imao prilike da se uverim, radeci u par velikih auto kompanija - nikad nisam dobio mito, ali bio sam dovoljno blizu da vidim neke stvari.

Inace na zapadu bi se moglo reci da je rad u drzavnim sluzbama samo za povlascene ali plate su uglavnom prosek. Najcesce ljudi koji tamo rade misle da su iznad drugih (narocito policajci, ali i oni na salterima)... ovi kod nas su mala deca za njih, verujte mi... =]

Comment

• overspeed
                            CBC Senator XXL
                            • 24.05.2005
                            • 2779
                            • Kosovska Mitrovica

Originally posted by maglev
                            Originally posted by overspeed
                            Ako se ne varam, obichan saobracajac u Austriji ne bi trebalo da ima platu vecu od 3000-3200 Evra.
                            plata im je oko pola od navedene cifre!
                            Tim gore po njih i po zakljuchak mog ranijeg posta

Znachi odbijaju mito od 20% plate. Kao kad bi nashima ovde izvadili 100 evra...

Bilo bi

http://www.bmw.tv

Comment

• JaMaL
                              CBC Senator XXL
                              • 14.04.2007
                              • 448
                              • JaMaL

Osim ako ne naletis na one bajkere... panduri na motoru su nepodmitljivi... ne znam zasto... ali tako je... ja licno nikada nisam probao, ali par drugara se opeklo kada su probali... jedan je zavrsio sa prijavom za mito, a ostali su popili full kaznu i "sta ti mislis ko sam ja" govor...

Comment

Working...
                              X