Intercooler?!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by bojanTI
    Kako to mislis "opet"?! Tecni azot je u boci na -178 C i samo tako i ostaje, ne ispusta se u atmosferu, vec samo sluzi kao hladno telo...
    uh, fizika, 6-8 razred, sedi-jedan
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

Mislis hemija?! Mora doci u dodir sa vazduhom?! =]
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Ne, nego fizika.

Ako taj azot pustis da se mulja preko neke resetke koju bi hladio i preko koje prolazi vazduh, tecni azot bi se vrlo brzo ugrejao, osim ako nemas jedno 200l zalihe...Ako ga zatvoris u dovoljno izolovan sud da se ne zagreje tako brzo, nemas efekat hladjenja. Kolicina vazduha koja prelazi preko resetke MNOGO je veca nego zapremina azota, nebitno sto je ovaj na minus milion stepeni, nije stvar samo u temperaturi nego i u zapremini. Ne mozes sa par litara cega god ohladjenog na -200 stepeni da znacajnije ohladis par hiljada litara vazduha koji se krecu preko pasivnog sistema kao sto je neka resetka koju si zamislio...nit' bi bilo vremena da se dobro ohladi, a i trajalo bi par minuta pre nego sto se azot ugreje.

Ako je u pitanju otvoren sistem, nemas interkuler preko kojeg bi prskao...sta god vec koristis.

Osim toga, takva resetka na usisu bi pravila poveliku restrikciju tako da je pitanje sta bi i da li bi ista i dobio.

Sve u svemu, falicna zamisao.

Na turbo motorima postoji Cryo sistemi za hladjenje IC-a, nista komplikovano, boca, solenoid i resetka sa rupicama. Meni boca od 5kg prilicno kratko traje...

Sv
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

mislim fizika

kako zamisljas da nastaje tecni azot? pomuzes azotaru pancevo? ne brate, vec azot u gasovitom stanju sabijas,sabijas,sabijas i potrosis mnooogo energije dok ga ne sabijes i postane tecan. kad ga pustis na atmosferski pritisak on prelazi u gasovito stanje uzimajuci energiju iz okoline. da bi ga opet vratio u tecno stanje, opet ti treba energija...

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

preduhitri me 206...

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

I ne misli da ga pusta u gasovito stanje, nego da preko kontejnera ili resetke u kojoj je hladan komprimovan azot pasivno hladi vazduh...nece da moze, kako god okrenes nece raditi.

Comment

• bojanTI
                CBC Senator XXL
                • 04.01.2006
                • 870
                • Pancevo

Ma to je svakako bila samo hipoteza... =]
                In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Losa hipoteza, falicna osnovna postavka.

Lock

Comment

Working...
                  X