...odradio poligon, i krenuli na ulicu...
Stajemo odmah kod znaka STOP, ja gledam da li ima automobila, a u toj ulici prođe jedan na svakih 10 minuta, al' mora da se pogleda...
Hoću da krenem, ali Yugo se nešto muči...Lupim po gasu i krenemo, kad Policajac... '' mi to krenusmo iz druge brzine''...
Ostao mi Yugo u drugoj...
To spada pod tremu, jer od poligona do tog znaka Stop ima 20 metara...
Jednom mi je skrenuo pažnju da postoji i desni retrovizor...
I, jedno skretanje mi nije bilo strogo po pravilu...
Epilog : položio iz prve...
Može da se napravi par sitnijih grešaka na polaganju, i da se opet prođe...
Bitno je da ne ponoviš grešku na koju ti je ukazano na polaganju.
Obavezno gledaj u retrovizore čak i kad znaš da nema nikoga, jer on gleda u retrovizor, i samo čeka da ti vidi oči...
Uvek obe ruke na volanu, i vozi slobodno...
Jednog lika su oborili jer nije izašao iz druge brzine...
Na putanji kojom smo išli, na svakih 20 metra traži skretanje.
Lik nije prebacivao u treću, jer je znao da će odmah skrenuti...
Ali, to su mu zamerili...
Ja sam dva puta prebacio u treću, i ukupno vozio možda 5 sekundi u tom stepenu prenosa, ali moraš voziti slobodno...pa makar i znao da ćeš odmah posle 2 sekunde vraćati u drugu...
Meni su u gradu i trazili malo zivlju voznju... Skrecem u ulicu i pandur mi kaze Moze li to malo zivlje.. moze naravno... Ali je bitno da vidi sa si opusten i bez treme, vide oni sta je tecna voznja a sta ukocena, ocene te oni vrlo brzo
"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
ja sam polozio C iz prve, na mercedesu 1213 . nisu mi nesto bitno zamerili, ali su mog komsiju oborili kad je polagao C jer je pregazio saht tockom kamiona. rekli su mu da sutra to moze da uradi sa natovarenim kamionom i da upadne u kanalizaciju
Alal vera. Ja u poslednje vreme razmišljam, trebao sam odmah za C ali bio sam klinac, nisam ni razmišljao, jedva čekao da se vozim itd. Ovako nikako da se nakanem, stalno neka preča posla a svakim danom sve manja šansa da upišem.
Mene je policajac pokusao da nagovori da prodjem na zuto tj. samo sto nije crveno zasvetlelo na semaforu, i dovikne mi sa zadnjeg sedista nesto tipa "vozi, zasto stajes sad".
Ja mu kazem da sam stao zbog crvenog svetla i on odgovori nesto poput: "dobro je, vidim da pazis".
Da li sme to da radi ili ne sme, pojma nemam, ali da sam ga poslusao ne verujem da bih polozio tog dana.
To je glupo izmisljena teorija koja nije istinita, koju izmisljaju kandidati koji su pali da bi se opravdali.
Apsolutno se slazem ! Price da na prvom polaganju panduri namerno obaraju i da se iz prve moze poloziti samo preko veze su cista izmisljotina i to tolika da prosto vredja inteligenciju ljudi kojima se "servira".
Vozio sam Elantru, a sad vozim Stila, koji sam ja shmeker majko moja mila.
Alo Vule, mozda si se nasao uvredjen, ja sam napisao sta mi je gospodin pandur rekao u mom autu, da, da namerno obaraju, tj navode te da napravis gresku a ako je ne napravis onda "vozis previse blizu bele linije ili trotoara", "previse slobodno vozis", "previse ukoceno vozis"... Ovakvih obrazlozenja ima koliko hoces!
Ja zivim u malom mestu... nije svuda isto i ne treba generalizovati, mislis da su isti uslovi u Vrnjackoj Banji i u Beogradu?!!!
Dodji ovde i popricaj sa pandurima i sa kandidatima i ko polozi iz prve odmah se zna da je vezara! To je jednostavno tako i znam milion slucajeva, i jednih i drugih... I moj instruktor je bio ubedjen da cu poloziti iz prve pa se iznenadio kad sam pao, uz komantar "Ah da, sta ces, drugi put 100% polazes" i tako je i bilo. Drugarica koja je totalni antitalenat za voznju je polozila iz prve, ali neko je zaleg'o... I sta, ona je vozila bolje od mene... Yeah right. U malim mestima vaze malo drugacija pravila
Ah da, izvini Beograd je drzava za sebe i nisu ista pravila u BGu i ostatku Srbije, sorry
"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Alal vera. Ja u poslednje vreme razmišljam, trebao sam odmah za C ali bio sam klinac, nisam ni razmišljao, jedva čekao da se vozim itd. Ovako nikako da se nakanem, stalno neka preča posla a svakim danom sve manja šansa da upišem.
ma upisi to i otaljigaj.
a i kod pandura prolazis bolje kad vide da si profesionalac, bez zezanja.
Da ne otvaram novu temu, pitacu ovde.
Sa koliko godina moze da se izadje na ispit za B kategoriju? Od par ljudi sam cuo da moze da se polaze sa 17, ali da vozacku mozes da izvadis tek sa 18. Da li je to istina?
Comment