Polaganje vozackog

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Armageddon ///M
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2008
    • 447
    • SRB
    • Ne

Polaganje vozackog

Da li je istina da bez obzira koliko dobro vozis na polaganju obaraju? Znam vise ljudi koji kazu da su polozili iz drugog jer su ih oborili zbog gluposti, npr. moj brat kaze da su ga oborili kad je polagao za C jer nije dovoljno gledao u desni retrovizor

P.S. Danas imam prvi cas voznje =]
    Ambitious but rubbish.
    http://www.youtube.com/streetracerm5
  • Shazalakazoo
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2007
    • 545
    • Beograd

Moguce je da se dogodi i tako nesto. Zavisi od pandura...

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

jeste, ali ako sa clanovima popijes po par piva, pustaju iz prve, sto posto. pricao mi ortak.
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Alekre
        CBC Senator XXL
        • 12.09.2005
        • 780
        • Smederevo

Hoce.
        Ja sam cackao polugicu od retrovizora dok sam cekao zeleno pa su mi rekli da sam u voznji podesavao
        Ovo je vrh:
        Dolazim ulicom koja ima prvenstvo prolaza ali cekam da prodju pesaci, u medjuvremenu, kamion se ''gura'' u ostane u raskrsnici, pesaka nema. Ako bih krenuo, morao bih da kocim i stanem na pesackom, tj. u raskrsnicu jer je kamion ostao ''zarobljen''. No, pandur me je pitao zasto ne krecem a ja sam ga pitao da li poznaje neke ljude koji prolaze kroz kamione Posle su mi kenjali da sam bio drzak ali polozio sam, nisu imali za sta da me uhvate

Suckers!
        Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• Bojan1212
          CBC Senator XXL
          • 15.07.2008
          • 468
          • Zemun
          • Honda Accord

Ja sam polozio za C pre nekih 6 meseci.
          Vozim od petog razreda, a polozio sam tek iz 3
          Testove sam naucio i zavrsio za 10 min. bez greske.
          Polagao sam na Mercedesu 817. Imao sam instruktora kog bas i nisu gotivili njegovi ucenici, mada meni nije smetao, vozio sam ok i nije me smarao, a i govorio je da sam mu najbolji tada ucenik bio. Imao je toliko poverenja da sam vozio u Mali Mokri Lug po brdima na popravku jer mu nije bio u redu gas (nije primao uopste kao da je natovaren sa 10t, to je bila muka navatiti na vagu na uzbrdici, a da se ne gusi). Posle svega toga dan polaganja voznje, dolazi policajac i pita ko ce. Svi se stisli ja se javim odma kao prvi. Krenem i odvede me na polukruzno, ali prilicno je usko pa sam ja po osecaju isao malo u desno da ne bi kad se okrenem prednjim desnim nagazio ivicnjak, medjutim cim sam volan pomerio u desno za 1/10 kruga odma su mi prigovorili i kasnije pao si. Taj dan mi je bio jedan od najgorih u zivotu. Drugi put sav nervozan ista prica ko ce ocu ja prvi. Idemo mi i normalna stvar udjes u ulicu i vratis se uz ivicnjak, medjutim ja celo vreme vozio relativno brzo, kao da im dokazem sigurnost i to i da su se zeznuli jer su me oborili, a voze i oni sto drze volan ko da je bomba. I kad sam trebao da se vratim u rikverc ja i tu pustim kvacilo umesto polako da ga drzim na vagi ja jos dam malo gas, kad cvrc u sekundi zadnji tocak odvoji se od ivicnjaka 70cm. Prigovorise ja vec znam sta je. Ja u auto skolu da doplatim za treci put kad instruktor sta je, ja te svuda hvalim, a ti u vodi sve bacio, a meni mrak. Treci put ista prica ko ce ja cu prvi, istim putem ko drugi put, isto vozim brzo ali samo to u rikverc lagano konstantno 15cm od ivicnjaka, nisu nista mogli da mi nadju. Svi su ocekivali prvi i drug put da cu proci, jer sam stvarno vozio i kamion od ranije normalno da sam bio bolji u skoro svim situacijama od prosecnih koji dodju, ali... Nijednom nije proslo vise od 20% njih i uglavnom svi iz 3,4,5 puta.

PS: Iskreno mislio sam, a i dalje mislim da moze da se prodje iz prvog, ali uz malo srece i normalno znanja. Ja sam prvi put zeznuo jer nisam znao da ne sme da se pomeri udesno malo, govorio mi je na casovima nekad tipa ne treba ti to udesno, ali nisam mogao da zakljucim da ce zbog toga da me obori, to svi rade. Drugi put sam ja ispao kre.en jer sam hteo da se dokazem kao mene su oborili
          Iako nisam ni jednom imao trunku treme desilo se.

Comment

• Milorad90
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2007
            • 975
            • Beograd

I nosi licnu kartu sa sobom i kad ides na voznju i kad budes kasnije isao na testove.

Nemoj da ispadnes magarac ko ja.4.9 sam imao polaganje i ja ne ponesem licnu kartu jer uopste nemam naviku da je nosim ( a znam da je obavezno i da mora da se nosi) i naravno ne dozvole mi da polazem testove,sad moram da cekam jos 10 dana.

Sad nosim licnu kartu i do prodavnice =]

Comment

• HotDog
              CBC Senator XXL
              • 06.05.2005
              • 965
              • BSG 75 (011)

a mene je neki nadrndani policajac shkartirao sa pismenih testova jer sam u licnoj karti bio o****n na keca, a tada sam imao celih 10cm kose, pa sam morao da vadim novu i odlozim polaganje jedan ciklus.

Comment

• yoopie
                CBC Član
                • 21.05.2008
                • 86
                • Novi Beograd

Da li je moguće da zbog toga drndaju? Kakve veze ima frizura ako trenutni izgled nije bitno promenjen u odnosu na fotografiju? Po meni bzvz... A što se tiče polaganja, pre 5 godina sam prošao iz prvog pokušaja i tada se pričalo da je uobičajena prolaznost 1/3. Ja bih to pre svrstao pod urbane legende ali eto, iz priče poznanika i ličnog iskustva uvek ispliva takva neka cifra. Policajac može da te obori zbog bilo čega, ali iznad svega zavisi od tebe i tvoje vožnje. Ipak si tu da te procene a po meni i treba da budu rigorozni, jedino ako je raspoložen pa ti iskulira nešto sitno.

Podešavanje retrovizora i sedišta, otvaranje/zatvaranje prozora i tome slično se radi po sedanju u auto, pre uključivanja u saobraćaj. Jeste glupo oboriti kandidata koji ima tehniku i sigurnost samo zbog toga, ali je logično da to odradiš pre kretanja. Čuo sam i razloge poput "previše gledaš u ogledalo" ili "nisi siguran za volanom"... Ništa, izađeš ponovo, središ šta si zabrljao ili jednostavno izlaziš dok im se ne popneš na vrh mozga i prođeš
                Stoka iz Bloka

Comment

• Bojan1212
                  CBC Senator XXL
                  • 15.07.2008
                  • 468
                  • Zemun
                  • Honda Accord

@HotDog
                  Pa bolje da si se o****o.

Comment

• Alekre
                    CBC Senator XXL
                    • 12.09.2005
                    • 780
                    • Smederevo

Dakle samo kulturno i opusteno vozi kao i do sada. Nece biti problema
                    Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• Jing_Ko
                      CBC Član
                      • 27.01.2007
                      • 56
                      • Novi Beograd Automobil: Alfa Romeo 75 u pokusaju

Najveci protivnik na polaganju si sam sebi tj. nervoza koju ces verovatno imati. Ja sam bio jedan od najboljih polaznika (ako ne i najbolji) i ipak sam zbog sopstvene gluposti pao 1 put, ali zato drugi put sam odvozio bez greske da su mi rekli pre nego sto sam se i parkirao i usao natrag na poligon da sam prosao. Samo bez nervoze jer je ona glavni uzrok neke banalne greske koju bi mogao da napravis, a inace ti se nikada ne bi desila.

Comment

• milan_g1
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2007
                        • 863
                        • Karaburma

@Jing_Ko - da ne citiram ceo post, identicno...

Ja sam pao odmah na prednjoj zaustavnoj... Puk'o sam sam na sebe!!!
                        Drugi put polozio na autu sa neispravnim menjacem kojeg nisam vozio pre polaganja...

Posle skoro tri godine sam sreo tog pandura koji me oborio, povezao ga i neobavezno pricamo o polaganju, kaze mi da sve prvi put obaraju, prvi put kaze da poloze samo oni za koje "neko urgira" a ostale obaraju. Kaze da nije dobro da klinci odmah poloze, stvara im se lazna slika samopouzdajna, kao da su perfektni vozaci a posle prave gluposti. Na taj nacin ih malo kao ohlade... Mada mislim da je veci finansijski uticaj za budzet nego psiholoski uticaj za vozaca...

Vrhunac, pita me pandur iz kog puta sama ja polozio, he he, kako se kiselo nasmejao kad sam mu rekao da me on oborio na prednjoj zaustavnoj... i odmah kaze pa dobro, vidis kako sada lezerno vozis...
                        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• subicd
                          CBC Senator XXL
                          • 20.06.2008
                          • 463
                          • Novi Sad

To je glupo izmisljena teorija koja nije istinita, koju izmisljaju kandidati koji su pali da bi se opravdali.
                          Pazi molim te, ne mozes da polozis iz prve jer ce te srusiti zato sto si sve odradio kako treba, ne pricajte gluposti.
                          Istina da hoce da podbodu tipa skreni u ovu ulicu(jednosmerna), stani ovde ili onde (gde ima znak za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje), ubrzaj a lupam ogranicenje je 40km/h a ti vozis toliko, e na taj nacin mozes da padnes da te ''namerno'' sruse ali samo tvojom krivicom ako ne pratis situaciju-znakove i ostalu signalizaciju koju si naucio preko testova.

Istina da sam i ja imao tremu, iako sam pre toga vozio bez dozvole po gradu i sto sam prvi put sam vozio po nekoj livadi kod dede na selu sa 5-6 gdina, mogu slobodno da kazem za sebe da sam dobro vozio. Takodje je istina da sam imao srece, jer su se panduri zapricali kad sam spustajuci se niz nadvoznjak vozio 70km/h jer sam se opustio jer sam video da sam polozio, ali da me instruktor nije cimnuo sigurno bi primetili pa bi me srusili.

@Armageddon ///M
                          Nemoj da verujes ljudima koji pravdaju svoju nepaznju. To sto znas da vozis, ako znas, ne znaci da vozis po PSu kakav su oni zacrtali. U svakodnevnoj voznji vecina nas ne vozi po tim pravilima, ili drugacije receno pravi sitne prekrsaje koji se na polaganju ne tolerisu.

Comment

• Bojan1212
                            CBC Senator XXL
                            • 15.07.2008
                            • 468
                            • Zemun
                            • Honda Accord

Originally posted by subicd

@Armageddon ///M
                            Nemoj da verujes ljudima koji pravdaju svoju nepaznju. To sto znas da vozis, ako znas, ne znaci da vozis po PSu kakav su oni zacrtali. U svakodnevnoj voznji vecina nas ne vozi po tim pravilima, ili drugacije receno pravi sitne prekrsaje koji se na polaganju ne tolerisu.
                            Slazem se u potpunosti.

Comment

• subicd
                              CBC Senator XXL
                              • 20.06.2008
                              • 463
                              • Novi Sad

Zaboravih da napomenem da jako puno zavisi i od instruktora, da li ti tokom casova skrece paznju na neke stvari ili ne.
                              Srecno na polaganju i oprezno.

Comment

Working...
                              X