Varta akumulatori, gde?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sigtran
    CBC Član
    • 04.04.2008
    • 92
    • Beograd
    • BMW 525i M (E39)

Varta akumulatori, gde?

Dakle došlo vreme da menjam akumulator i nameračio sam se na Vartu Silver, ali bih ga kupio samo od ovlašćenog distributera.

Dakle, ima li neka radnja u Beogradu u kojoj se može kupiti original Varta Silver akumulator od 63Ah/610EN (563 400 061) ili 77Ah/780EN (577 400 078) ili još najbolje Varta Ultra Dynamic 70Ah/760EN (570 901 076)

Ako osim Varte, imate još neki drugi kvalitetan akumulator za preporuku, da ima 2 ili više godine garancije, da je minimum 62Ah i da je + pol na desnoj strani (tkzv tip 0), recite.
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Teško ćeš u Srbiji naći orginalnu Vartu, jer su ti aku duplo skuplji od uobičajenih, pa ih takve naši potrošači-vozači ne bi kupovali! Ja ti preporučujem SLO akumulator marke TOP LA. Kvalitetni su, a posebno su preporučljivi za nove, moderne automobile zbog stabilnosti napona i napajanja.Obavezno se drži fabričke preporuke za kapacitet akumulatora.
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

hoces da kazes da se kod na prodaje Varta koja nije original?
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Bojan1212
        CBC Senator XXL
        • 15.07.2008
        • 468
        • Zemun
        • Honda Accord

A, sta fali nasem Black Horse-u?

Comment

• jaksa
          CBC Senator XXL
          • 23.10.2004
          • 701
          • Novi Beograd, SC

Dosta toga, pogotovo za dizel motore.

Ja koristim original (a kakav drugi) Bosch silver, i traje mi oko 3 godine, auto nije garaziran i dizel je.

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

TOPLA kosta skoro kao VARTA
            Originally posted by Valent Vudriga
            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Sigtran
              CBC Član
              • 04.04.2008
              • 92
              • Beograd
              • BMW 525i M (E39)

Originally posted by Bojan1212
              A, sta fali nasem Black Horse-u?
              Pa ne vidim da imaju model kakav meni treba, tj. kakav proizvođać preporučuje. Dakle potpuno bez održavanja, sa min 640A startne struje i minimum 63Ah (mada bih ja hteo 70-tak Ah zbog klime, hifi muzike, hladne zime itd).

Vidim da je Trigema ovlašćeni uvoznik za Bosch akumulatore... Videću da u toku nedelje skoknem do njihove maloprodaje u Zemunu i vidim šta imaju i po kojoj ceni...

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875
                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Ovlasceni uvoznik i distributer VARTA programa je Music Man iz Kraljeva. Sutra mogu da ti javim gde imas da nabavis orginal. Dok sam radio u staroj firmi saradjivali smo sa njima (baterije, punjaci, i ostalo). Mislim da jos uvek imam broj vlasnika........javljam
                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Iz dosadasnjeg iskustva prodaje akumulatora samo VARTA bez reklamacije...BOSCH ima po koju tipa 2 od 10.
                  To date there has never been a faster car built for the public road and,
                  it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Po koju kazes... 20%

Comment

• subicd
                      CBC Senator XXL
                      • 20.06.2008
                      • 463
                      • Novi Sad

I ja sam cuo za Bosch da crkava posle 2-3 godine, a skuplji je od Black H.
                      Inace Bosh se proizvodi u BiH, Brckom.

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

...ima 20% mi zvuci mnogo hah
                        To date there has never been a faster car built for the public road and,
                        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

a TOPLA se proizvodi u Makedoniji.
                          Varta se proizvodi(la) u Spaniji, itd...

svi su ti akumulatori isti nevezano za nalepnicu, a razlikuju se u serijama tj ceni izrade.sirovine su im manje vise sa istog mesta, iz istog izvora nabavke.

i Varta ima obicne (neki bi rekli lose akumulatore) po tipu kao i kvalitetnije.

aku je prakticno potrosna roba kao i gume, dovoljno je da potraje 3 ili 4 zime (4-5 godina) i menja se ne zato sto je istekao radni vek vec zbog sigurnosti (kao i guma, nece se pokvariti bas na 4 godine i 1 dan, ali se obicno menja pre nego sto se potpuno potrosi do platna).

stari aku je veoma vredan, tu gde kupujes pitaj i trazi da ti otkupe stari i za toliko umanje cenu novoga....odmah ces znati i koliko su ekoloski osvesceni i koliko cene tebe kao kupca.

to kod nas jos nije sire zazivelo ali pitaj, ne kosta te nista.

vise nema losih aku, svi su danas dobri i svi su bez odrzavanja po tipu.

ali nisu predvidjeni bez odrzavanja pri tropskim uslovima temperatura, kako je postalo redovno kod nas, pa je potrebna preventivna periodicna kontrola.

recimo jednom godisnje, pri opstem pregledu vozila kada se pregledaju svetla, sirena, brisaci, izduvni sistem, itd dodati i stavku kontrola aku.

bukvalno 2 minuta posla.
                          uglavnom ne treba nista raditi osim da se prebrise krpom od spoljne prljavstine i taloga, eventualno doliti destilovanu vodu nakona 3 godine.

jedino akubaterija na bazi olova sa zelatinom su zaista bez ikakvog odrzavanja, i ona je hermeticki zaptivena ( i jaaaako skupa pa se ne koriste u vozilima).
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• zec
                            CBC Senator XXL
                            • 05.01.2005
                            • 450
                            • bgd

Re: Varta akumulatori, gde?

Originally posted by Sigtran
                            Dakle došlo vreme da menjam akumulator i nameračio sam se na Vartu Silver, ali bih ga kupio samo od ovlašćenog distributera.

Dakle, ima li neka radnja u Beogradu u kojoj se može kupiti original Varta Silver akumulator od 63Ah/610EN (563 400 061) ili 77Ah/780EN (577 400 078) ili još najbolje Varta Ultra Dynamic 70Ah/760EN (570 901 076)

Ako osim Varte, imate još neki drugi kvalitetan akumulator za preporuku, da ima 2 ili više godine garancije, da je minimum 62Ah i da je + pol na desnoj strani (tkzv tip 0), recite.
                            Da li si probao kod M-a? Mozda dobijes popust i jos neku informaciju za to sto trazis.
                            "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

U nemackoj varta od 70a kosta 108€
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Working...
                              X