Oduzet auto sa verovatno prekucanim brojevima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Oduzet auto sa verovatno prekucanim brojevima

Na magistrali zaustavljen auto, Ascona stara 15 godina, odmah su proveravali brojeve sasije (verovatno su to i trazili), i pod sumnjom da je auto "radjen" je odvezen u SUP na vestacenje.

Sta vlasnik auta moze da ocekuje, kakva je procedura, posledice ako je prekucan?

Inace je on vlasnik auta vec 5 godina, normalno ga registruje, e sad ja ne znam da li je svesno kupljen prekucan, da li je on prekucavao ili ga je kupio neznajuci za prekucavanje.
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
  • stojadinov
    CBC Član
    • 01.09.2008
    • 35
    • pancevo

neverujem da cemu vratiti i reci samo "pa nije to lepo,nemoj vise" po mom misljenju da ga vrate nece,a dalje posledice......sve zavisi ,mozda neka tuzba,ali nemora da znaci posto vlasnik kola moze da kaze da ga je tako kupio ....moj ortak je par puta uzeo kola sa kucanim brojem i kad ga je prodao covek je primetio ali lik oterao auto na kontrolu,nisu mu vratili ali su dosli kod druga sa nekim silnim pitanjima,samo je rekao ja sam ga tako kupio.....i na tome se zavrsilo,morao je da da neke papire sto je imao od predhodnog vlasnika !

sve zavisi
    ...

Comment

• subicd
      CBC Senator XXL
      • 20.06.2008
      • 463
      • Novi Sad

To izgleda neki trend u poslednje vreme da se kontrolisu brojevi na starijim autima od 20 god. U poslednjih 1-2 meseca sam video bar 5 kola pored poda sa sve pandurima ''u haubi''.

Comment

• milan_g1
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2007
        • 863
        • Karaburma

Ovoga su izgleda cekali... Pricao sam sa drugarom koji radi u policiji i kaze da ovaj moze i krivicno da odgovara, pa nista videcemo sta ce biti, a mislim da je vlasnik znao da je prekucan...

O vracanju auta nema govora
        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Biće da se nakupilo naloga za proveru pa su krenuli svuda, isti slučaj i ovde.
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• sasha015
            CBC Veteran
            • 29.02.2008
            • 153
            • LOznica
            • Hyundai i-20

Trebalo bi malo da gledaju i novija vozila,a ne "krseve"stare po 20 godina....Koliko samo divljih crnogoraca ima na nasim putevima....Sta pandur moze da vidi pod haubom...Nista....Cak i na tehnickom im treba da nadju broj motora 5 minuta,a to su kao strucni ljudi....Ne znam ko jos kuca broj na motor ,kada se motor carini za 100 -150 evra legalno.....Sa sasijom je druga prica....Kucanje brojeva na sasiju je po meni smesno..To nikad ne moze da se uradi kako treba...navarivnje starog broja sa "okolnim" limom je vec ozbiljnija i druga prica....

Naravno nisam strucnjak za ovo i nemam pojma kako se to radi niti me zanima,ali internet je pun uputstava....

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Tom poznaniku se auto trajno oduzima.Ako se ustanovi da je auto ukraden vozilo se vraća vlasniku, a ako je "prilagodjeni" stranac ide se još i na carinski prekršaj.Naravno uz sve ovo ide i falš dokumentacija, a rezultat svega je krivična prijava......
              Začudili bi se koliko dobro može da se prekuca broj šasije!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• sasha015
                CBC Veteran
                • 29.02.2008
                • 153
                • LOznica
                • Hyundai i-20

A kazne....Novcane ili....

Comment

• subicd
                  CBC Senator XXL
                  • 20.06.2008
                  • 463
                  • Novi Sad

Koliko sam cuo po BGDu idu policajci i interventna i po slucajnom izboru proveravaju broj sasije, valjda prskaju sa nekih sprejom-tako sam cuo.
                  Inace provere se vrse i na novijim vozilima, ali sam ja igrom slucaja vidjao samo starija.
                  Nije zvanicna informacija.

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

Pa ocigledno je, ne postoji ascona stara 15 god. Zato je i upalo u oci nekome.
                    Zadnja je proizvedena '89.

Ista k'o moja
                    Originally posted by Valent Vudriga
                    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

Sve je to ok samo jedno nije jasno.
                      Ta ista administracija je prakticno vec LEGALIZOVALA takav auto.
                      Sta rade ljudi na tehnickom svake godine? Sta je sa podacima (istoriji) o vozilu?
                      Ne znam sistem u Srbiji ali se ocigledno bitno razlikuje od onog na zapadu.
                      Sta mislite zasto ovde niko na ulici ne pregleda tako nesto? Pa ovde se krade vise nego tamo a ima i sta.
                      Kakav je cilj svega toga kad ne moze da se utvrdi koji je broj ta sasija i motor nosila ranije da bi se videlo da li je ukraden auto ili nije.
                      Kome da se vrati ako se ne zna ciji je bio? To su price za decu koje nemaju nikakvog smisla u vecini slucajeva.
                      Sta sam zapravo hteo da kazem?
                      Vecina ljudi verovatno i ne zna da su brojevi prekucavani. Pretpostavimo da je tako a mozda i nije. Recimo da jeste. Neko kupi takav auto i NIKO od zvanicnika to ne proveri ODMAH prilikom prve registracije na ime novog vlasnika nego se "otkrije" posle deset godina. Ko je ovde lud?
                      Riba UVEK smrdi od glave. Secam se da su u kradje u legalizovanju vozila kao i u kupovini i posedovanju ucestvovali ko drugi nego policajci tamo negde 90-tih godina.
                      Znam coveka kome je auto bio ukraden sa stranim tablicama i koga je kupio i vozio policajac i to na polozaju. Slucajno? Osiguranje u Austriji je platilo stetu jer je auto bio osiguran ali se ukrade mnogo vise auta koji su bili cist gubitak za vlasnike. Uopste NIJE tacno da vozila napustaju zemlju u kojoj su ukradena ili da zavrse obavezno na otpadu i za delove kao ni da se uvek "otkupe". Sve kombinacije su u opticaju.
                      Da je onako kako nije kucanje brojeva bi trajalo samo najvise godinu dana ili bi moralo da bude uradjeno perfektno i u tom slucaju niko nikada ne bi otkrio falsifikat. Ovako....
                      Sve policije sveta uglavnom ne rade mnogo toga osim sto dolaze na posao dok im se ne naredi tj. ne pocne neka "akcija" na odredjenu temu.
                      To sto se otkrije je uvek specijalna rutinska kontrola pa sta se otkrije, otkrije. Nemoguce je nazalost ocekivati samo od policajaca na terenu da prave cuda. Sistem je truo. To sto operativci nadju "sekiru iza vrata" kao ona snasha je jedno veliko nista i zamazivanje ociju za javnost. Najcesce je jevtin politicki trik nekoga ko se za nesto trenutno grebe.

Comment

• subicd
                        CBC Senator XXL
                        • 20.06.2008
                        • 463
                        • Novi Sad

Da je privremeno to i ja mislim, pa ko koliko ima srece. Daj Boze da krenu u kontinuiranu akciju, mada mislim da je slaba vajda.

Kako sta ce sa vozilima kojima ne mogu da iscitaju pravi broj sasije.
                        Pa za to postoje carinske licitacije gde se sve to legalizuje i uzme kinta.

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

Sta rade ljudi na tehnickom svake godine? Sta je sa podacima (istoriji) o vozilu?
                          Znam da je pitanje retoricko.

Ljudi na tehnickom piju vinjak koji su dobili da bi progledali kroz prste za LPG without atesta.

A podaci o vozilu ? Pa osim onog u saobracajnoj ne postoji nista drugo.

Mene cudi da postoji baza podataka za svako reg.vozilo, a ne postoji za novorodjenu decu, pa roditelji moraju da dokazuju da dete postoji da bi ostvarili neko pravo.

Comment

• milan_g1
                            CBC Senator XXL
                            • 07.02.2007
                            • 863
                            • Karaburma

Originally posted by TETAK
                            Tom poznaniku se auto trajno oduzima.Ako se ustanovi da je auto ukraden vozilo se vraća vlasniku, a ako je "prilagodjeni" stranac ide se još i na carinski prekršaj.Naravno uz sve ovo ide i falš dokumentacija, a rezultat svega je krivična prijava......
                            Začudili bi se koliko dobro može da se prekuca broj šasije!
                            E to je pravi odgovor, hvala Tetak, cim nesto saznam o sudbini auta i vlasnika napisacu ovde.

Ta Ascona je ona varijanta sa petim vratima sa kraja proizvodnje, nije bukvalno 15 godina stara nego ne znam tacno godiste ali je auto skroz utegnut, metalik boja, alu felnice, 2.0 motor... Stvarno ocuvan primerak, steta

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

A jel krivicna prijava obuhvata i radnika MUP koji je izdao saobracajnu?

Comment

Working...
                              X