Fora od pandura ili nesto trece?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Originally posted by Yugo Sport
    Moj drug nije mogo da prodje tehnicki pregled zbog toga sto mu se ne poklapaju br. sasije na kolima i u saobracajnoj dozvoli a sve zato sto je guska koja radi u SUP-u pogresno prepisala jedan broj,sa uvoznih papira godinu dana ranije kada je auto uvezen
    Isti problem pre dva meseca. hteli da me posalju u 29. na ponovno iscitavanje brojeva ali sam uspeo da sredim bez cimanja. Samo nova saobracajna i vozi
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Luna, kažeš da se ne isplati cimanje za 1000E....brate nemaš pojma koliko je samo Jugića doveženo u SCG iz Slovenije koji su zatim uz papire(i šolju sa brojem šas.) nekog ovdašnjeg krša "uveženi".Znači svako ima svoju računicu.Ovde se jako često nalaze i kompletno falsifikovani strani papiri, prekucani brojevi, prave se auta blizanci(bude po nekoliko vozila u više zemalja sa istim ID)....ma braćo mogućnosti auto-muvatora su ogromne a ovaca za šišanje ima koliko hoćete diljem Europe!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Rubi
        CBC Senator XXL
        • 06.05.2005
        • 519
        • Beograd

Moji su uvezli Fiat Punto iz Italije 2000. godine, i prilikom sredjivanja papirologije neko "strucno" i ovlasceno lice je upisalo jednu nulu manje u broj sasije. Auto je prolazio tehnicki pregled u Parking servisu sigurno tri godine za redom, dok ga ja nisam nasledio. Pri prvom tehnickom u ATC Boban su ustanovili tu gresku s brojevima, pa sam otisao do 29. novembra, gde su ovlascena, i ovaj put malo strucnija, lica ustanovila da se brojevi ne slazu, ali da je u pitanju greska u kucanju (sto je trajalo 3 min, na recimo 1h cekanja ispred garaze) i izdali mi novu saobracajnu. Ove godine sam opet radio tehnicki u Parking servisu, jer su jeftiniji za par stotina dinara, a imaju malu policijsku kancelariju, pa se sve obavlja na licu mesta. Opravdali su svoju nisku cenu time sto opet nisu ni pokusali da provere broj bilo cega...
        Ovaj uvoz automobila je bio najjednostavniji moguci - osoba koju poznajemo je prvi vlasnik u Italiji, i sa njom direktno sklapamo ugovor - cak i pri ovako jednostavnoj operaciji nasim organima vlasti je promakla rutinska greska, koju posle toga godinama nisu uocavali. Sad vidim da je to redovna pojava, a ima i ozbiljne reperkusije (u vidu zaplene automobila).
        (\__/)
        (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
        (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

meni su na prethodnom Volvou jednom pogresno upisali boju karoserije, totalno razlicito a za oblika karoserije limuzina, a ono karavan i to poveliki da se vidi iz aviona.

i nisu hteli da promene na moje pomionjanje da je karavan, to kao ne moze tek tako, iako je golim okom i najjednostavnijeom logikom deteta od 5 godinakristalno jasna greska.

sa ovim sadasnjim Volvom, su umesto sa 17 upisali broj sasije sa 14 mesta jer su tako bili napisali u ranijoj polisi osiguranja, a ovi sto su konstrolisalo (savesno kao) su naravno "videli" tj prevideli ocigledno.

i tako su mi napisali saobracajnu, pa sam morao da se polse 15 minuta vratim i da pominjem i ubedjujem da broj mora da ima 17 mesta, i koji je zaista pravi a sto se moze procitati na 2 mesta na vozilu.

da li da pomenem da je u policiji tih 15 minuta ranije prosla provera/ kontrola u terminalu na ukradena vozila. ne znam da li softver dovoljno inteligentan da one manje inteligentne sluzbenike policije upozori paljenjem sirene i crvenog svetla, ali ili to nisu videli, ili je taj terminal cisto zamajavanje za naivne.

tek, nije mi izdata nova saobracajna cista dozvola, vec ona stara sa korektorom prepravljana, pa broj nije stao u predvidjenu rubriku nego i u sledecu, ali ima poecat MUP-a i potpsi preko izmenjenog dela.

za vozanje ovde po Srbiji se nimalo ne brinem, samo jednom u bilo kom Volvou me uopste zaustavila policija na ulici onako bez razloga kao neka kontrola dokumenata, a i tada niti su gledali te brojeve niti bilo sta.

ali nije mi svejedno bas u inostranstvu, em moze biti sumnjivo em je ruzno da drzavni dokument izgleda tako zmrljavo.

nije valjda tako skup jedna obrazac da ne bi mogao ponovo da se otkuca, a prethodni ponisti zbog serijskog broja i slicno.

da ne pominjem , da mi redovno izostave jedno I slovo iz imena, ili dodaju nastavak na prezime i slicne provizorijume u dokumentima.

jedno iskustvo, pomalo smesno- u vreme akcije Sablja pre2 godine imao sam Forda i Volvo.

kada sam se vozao Volvom ma koliko bilo brzo, ili slicno nikada ne nije niti jedna patrola policije zaustavila.

3-4 puta sam koristio Forda, i nakon sto sam posle 4-5 nedelja seo u Forda na prvoj voznji na izlazu sa autoputa kod Zmaja zaustavlja me policija i to ni manje ni vise nego interventna sa automatima na gotovs a na nacin da me izdvoje iz kolone koja skrece pri jedno 70-80 na sat.

nista, stanem, predam dokumenta oni isproveravase 'olom' sve u svemu rutinski jedno 10 minuta. ali , drze me dvojica okom onako ko na nisanu i morao sam da stojim pored auta tih 10 tak minuta jer su izricito trazili da izadjem iz auta a sto inace nikada ne cinim.

ispricam ukucanima, oni se malo onako zabrinuse a posle smo se svi smejali kako kod nas jos uvek vazi "odelo cini coveka" kao osnova za procenu pa eto cak i u saobracaju sto je tek apsurdno.

i u tom Fordu sam jedini put kaznjem od sudije za nesto brzu voznju, valjda policija ima neke favorite modela, boje auta, sta znam cega.

moje iskustvo iz mnogo godina, da ce onaj crveni auto biti po defaultu zreo za kontrolu brzine, pogotovu ako je neke onako razvikane marke kod druga organa u glavi.

a sa drugim autom po spoljasnosti mogu da protrcim pored radara i sa 30km/h vise od dozvoljenog i nece ni da okrene glavu, nije zrtva u skladu sa idejom u glavi.

mozda cudno, ali eto neko moje iskustva kroz mnoge godine voznje ovde i van zemlje.

i malo me brine, policija, tehnicki pregled, na granici carina niko nikada nije ni pokusao da pogleda broj sasije ili broj motora, osim Madjara negde 1999. kada sam sa tim autom prvi put ulazio u HU pa cekao na granici celih 20tak minuta na vracanje pasosa. (no problemo naravno).
          brine me jer ako se neko doseti da svedske aute stavi na zub/pozajmljivanje tzv. moci ceda se seta ovde bez ikakvih bojazni kako se meni cini
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Greške ,ako su one u pogrešnom očitavanju ili ispisivanju, se dešavaju ali se i relativno lako ispravljaju.Problem nastaje ako vam uvale vozilo sa prekucanim brojevima ili falš dokumentacijom....e, to nije sve jedno!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
            X