Koje muscle cars nevolite?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Koje muscle cars nevolite?

Imali smo temu o omiljenim muscle cars, ajde sad da vidimo sta vam se ne svidja od muscle cars.
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Evo nekoliko modela koji se meni nikako ne svidjaju.

Buick Riviera, sve godine. Nemam objasnjena zasto, jednostavno mi se ne svidja, posebno 1963-1965 model.

1965-1967 trio iz General Motorsa - Chevrolet Malibu/Chevelle, Oldsmobile Cutlass i Buick Skylark. Oni kasniji modeli mi se dosta dopadaju, 1968/1969 Chevelle SS mi je jedan od omiljenih muscle cars.

Chevrolet Nova, sve godine.

Ford Torino. Mnogo sam voleo Fairlane koga je Torino zamenio, ali Torino nikako ne volim.

Nisam ni neki ljubitelj Chevrolet El Camino, nikad mi se nije svidjao.

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Ja generalno ne volim muscle cars sa slabasnim motorima. To mi je nekako...parodicno.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
        CBC Senator XXL
        • 13.11.2007
        • 684
        • Sabac

Fox Mustang - prakticno sve verzije i generacije... po meni njegov dizajn jednostavno nije dostojan Mustang imena.... i novi (LX) Charger... Nisam bio nesto lood ni za '04-'06 GTO....
        Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

Ako kazes to za Mustanga zato sto si ocekivao model slican onom iz 1960ih, zar nije ista stvar i sa Camarom, Firebirdom, Chargerom i mnogim drugim?

Sa vremena na vreme cujem ono "Mustang iz 1980ih i 1990ih nije pravi Mustang jer ne lici na Mustanga." Kako Mustang treba da lici? Ako ne lici na originalni model ne znaci da nije pravi auto. Jer u tom slucaju nijedan danasnji auto nije "pravi" auto jer 99.99% njih ne lice na modele iz 1960ih (osim onih sa retro dizajnom).

Ja kad gledam aute gledam kakvi su bili u svoje vreme, ne kakvi su bili prema proslim ili buducim standardima. To je jedan od razloga zasto mi se Fox Mustang dosta svidja jer je imao sve karakteristike kao i klasicni Mustang i u svoje vreme je bio jako popularan.

Comment

• HEMI 426
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2005
            • 1833
            • Novi Sad -United States of Liman

Ja ne volim Chevelle, posebno 70 i 71 god iako su to jedni od najjacih muscle cars, ne volim Torino GT ( 68-69 ), ne volim, Olds Toronado, 68 pa dalje, ne volim nesto Mercurye, osim Cougara ( do 71 ) i 69 Maraudrea, ne volim Buick GS 68 i 68, Dodge Dart Demon 340, Ford Fairlane '67, Pontiac Trans AM SD 455 '74 ( ne mogu da smislim taj prednji deo )....to je ono sto mogu da se setim na frku...

sto se tice muscle cars posle 60tih i pre kraja 90tih ( dakle, dark ages ), svi ti automobili su predstavljali muscle adekvatan i ekvivalentan tadasnjem vremenu ( i zeljama i mogucnostima Detroita )...jeste da oni nisu bili ni priblizno brzi kao zacetnici klase ili kao danasnji muscle ali su veoma zasluzni sto muscle danas postoji, jednostavno su odrzali plamen... Ni meni se nesto ne svidjaju estetski ali ih postujem jer bez njih ova tri automobila ne bi postojala ni kao koncept:

uvek sam vam pricao da kad sam ja poceo da se ozbiljno bavim muscle kulturom ( negde ranih 90tih ), niko nije mogao da zamisli da ce se muscle vratiti i to u ovolikom broju. jeste da danas na trzistu ne postoji po 4 modela iz svake kuce sa muscle epitetima ali bez obzira na sve tu je preko 10 automobila koji se mogu nazvati muscle cars, koliko je legenda o muscle zasluzna da se oni pojave, toliko su zasluzni i underpowered modeli iz 70tih i 80tih...

@ Horsepower

Sta ti je Riviera zgresila?
            Kako mozes da ne volis taj auto?!?
            Razumem da ti ne svidja 66-70 tad nije bila nista posebno ali prvu i trecu pogotovo trecu ) generaciju moras da volis...

63-65

66-70

71-73 boat tail riviera

Comment

• Horsepower
              CBC Senator XXL
              • 29.12.2005
              • 2000

Sta je tebi '67 Fairlane zgresio? Uvredio si me brate, ja i ti vise ne pricamo.

Obozavam '66 i '67 Fairlane i Galaxie.

Comment

• HEMI 426
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2005
                • 1833

Galaxie je divan auto, uvek mi se svidjao, tu nema price ali Fairlane nikad nisam uspeo da zavolim, jednostavno mi nije lep...

Ali kapiram da postoji jedna marka cije automobile ( i to ceo line up ) iz 60tih, svi vole a to je Pontiac...tada, jednostavno nisu imali ruzan auto...

Comment

• Horsepower
                  CBC Senator XXL
                  • 29.12.2005
                  • 2000

Meni se '67-'68 Firebird nikako ne svidja.

Meni se licno Mercury najvise dopada iz 1960ih.

Comment

• HEMI 426
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2005
                    • 1833

ako budemo komentrisali sve marke oticicemo jako daleko, drzimo se mucle cars... osim ako ti '63 Breezway ne smatras muscleom ( jest da je imao 390 4V ali ipak )

Comment

• Horsepower
                      CBC Senator XXL
                      • 29.12.2005
                      • 2000

Pa sad da li je muscle ...

Recu samo da je Parnelli Jones sa slicnim Marauderom imao jako mnogo uspeha na stazama.

Sta kazes na ovo:

Comment

• Alekre
                        CBC Senator XXL
                        • 12.09.2005
                        • 780
                        • Smederevo

Meni se ne svidja onaj ''Torino'' kojeg voze Starsky i Hutch

Naravno i svi ''Firebirdi'' od 1982 pa nadalje.
                        Ne znam zasto, ali mnogo su mi ogavni.

Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• Horsepower
                          CBC Senator XXL
                          • 29.12.2005
                          • 2000

Zar i onaj poslednji?

Comment

• Superbird
                            CBC Senator XXL
                            • 06.02.2006
                            • 384
                            • Sabac ---> Novi Sad
                            • Audi 100 Typ 43

Ford Mustang. Nikad necu razumeti oko cega se dize tolika frka...

ps. Sredite naziv teme, zbog radi gramatike

Comment

• HEMI 426
                              CBC Senator XXL
                              • 23.12.2005
                              • 1833

Originally posted by Superbird
                              Ford Mustang. Nikad necu razumeti oko cega se dize tolika frka...

aha...dobro...

Comment

Working...
                              X