Registracija za invalida

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Registracija za invalida

ma za pdv znam,raspitao sam se,moze i nov kod nas ,ali mora da se naruci,ne moze oni sa lagera kojima je vec carina placena.
    sad me zanima,dal neko ko ode u invalidsku ima automatski preko 70% invaliditeta ili ne mora da znaci.
    posto su ukinute grupe,sad je ili ides u penziju ili radis.
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

postoji komisija koja utvrdjuje stepen invaliditeta.. skoro 100% sam siguran da penzija nema veze sa odredjivanjem procenta invaliditeta nego obrnuto, da procenat invaliditeta ima veze sa invalidskom penzijom

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

pa i jeste invalidska penzije,komisija ce za 20ak dana da kaze svoje,ali su pitali majku da li ce u penziju posto ima 25g staza i ne moze da dize nista rukom,a kuvar je ,pitali je ocete li u penziju,ona rekla da hoce.

znaci invalidska penzija....mene zanima da li ko ode u invalidsku automatski ima preko 70% invaliditeta.

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

ne

Comment

• srdjanissan
            CBC Senator XXL
            • 20.11.2008
            • 720
            • beograd

Invalidska penzija
            1) Invalidnost- potpuni i djelimični gubitak radne sposobnosti

Invalidnost u smislu propisa o penzijskom i invalidskom osiguranju postoji kad kod osiguranika zbog promjena u zdravstvenom stanju, koje se ne mogu otkloniti liječenjem ili medicinskom rehabilitacijom, nastane potpuni gubitak radne sposobnosti. Invalidnost postoji i kad kod osiguranika zaposlenog zbog promjena u zdravstvenom stanju koje se ne mogu otkloniti liječenjem ili medicinskom rehabilitacijom, nastane djelimični gubitak radne sposobnosti od 75%.

ovako je u CG ,verovatno i kod nas

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Ako je tako u CG ne znaci da je tako i ovde, jer oni generalno obozavaju penzije i sve kombinuju u tom cilju.
              Sto nisi poredio sa svajcarskom npr ili skinuo zakon o penzijskom sa neta pa video tacno sta pise?
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• srdjanissan
                CBC Senator XXL
                • 20.11.2008
                • 720
                • beograd

ma trazim ga ko lud,oci mi ispadose citajuci,ali ne mogu da nadjem odgovor na konkretno ovo.
                ma,gledao sam nesto naseg,samo prepisali montenegrosi i stavili "J " gde treba i to je to.

e,sad,svajcarski. a japanski,tamo rade sa 110% invaliditeta.

ocekujem odgovor sa foruma koji se bavi temom zdravlja i slicno.

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

http://www.parlament.sr.gov.yu/content/ ... Id=75&t=Z#

http://www.projuris.org/DOC/zakoni/radn ... (2003_2005).pdf
                  trajalo je 10 sec

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

u nasem zakonu je navedeno da u invalidsku ide onaj koji izgubi radnu sposobnost...

dakle, posto se sve vise zaposljava invalida kod nas, ne verujem da bi u zakonu bilo to o procentima jer bi neko olako(invalidno lice) mogao da ode u penziju nakon godinu dana rada i da mu se racuna kako je radio punih 40 godina

apsurd...

zato postoji komisija.. a i zbog korupcije

Comment

• srdjanissan
                      CBC Senator XXL
                      • 20.11.2008
                      • 720
                      • beograd

ma kapiram ja to za komisiju i ostalo,ali nju su bas pitali na komisiji ,posto ne bi mogla da radi posao koji je radila,niti bilo sta teze od 1-3 kg da dize ni levom a i desnom da izbegava,da li bi ona htela u penziju,rekla da oce.

sri,ne verujem,isto pise ko u crnogorskom,,samo dodato njihovo "j" i "i"
                      ma,nema ni u tome onoga sto me zanima,jedino se pominje da ides u invalidsku ako imas 70% kao vojni invalid i povreda na radu,to mi nije bas jasno,posto ona nije na radu,vec bolescu.

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

probaj sa carinskim zakonom, mozda je preciznije regulisano

Comment

• 1sasha
                          CBC Početnik
                          • 30.06.2008
                          • 6
                          • Mladenovac

U vezi registracije na invalida:U upravi prihoda tvoje opštine izdaju uverenje o oslobađanju plaćanja poreza na registraciju vozila a uslov je da se auto vodi na poreskog obveznika koji traži to rešenje-priložićeš rešenje o stepenu invaliditeta(mora biti 80% ili više sem kod invaliditeta donjih ekstremiteta gde je minimum 60%) i fotokopiju saobraćajne dozvole.Kad zgrabiš to rešenje(iz uprave prihoda) pravo u agenciju za osiguranje i traži da ti umanje osnovu premije osiguranja za 10% jer je to jedini popust koji od osiguravajuće kuće možeš dobiti.Onda u policiju i njima moraš predati original rešenja dobijenog u upravi prihoda,a znaju da traže i rešenje o invalidnosti pa ga iskopiraj,overi i ponesi takođe.Negde tvrde da se u toku kalendarske godine na invalida može registrovati samo po jedno vozilo,a negde(u agenciji *da ne reklamiram*traže samo rešenje o invalidnosti)tvrde da je taj broj neutvrđen zakonom.Ako neko zna pouzdan odgovor baš bi mi značilo

http://www.dunav.com/Dynamic/ListItems, ... yID,4.html

Comment

• srdjanissan
                            CBC Senator XXL
                            • 20.11.2008
                            • 720
                            • beograd

uf,saznao sam nesto iz prve ruke.
                            Bio stric kod mene,koji se bavi uvozom kola(ako budem uvozio ,preko njega cu ili pak nov isto bez carine).Kaze,kad ti dobijjes invalidsku pitanje je samo da li ce biti 70,80 ili 100% ,kaze vrlo je moguce da ce imati i 100%(tad nema ni pdv ni carine) jer joj rak preti stalno,to je bolest koja se moze lako vratiti i mora se pratiti konstantno.

cekam pocetak maja,da vidim sta ce biti odluka komisije.

Comment

• 1sasha
                              CBC Početnik
                              • 30.06.2008
                              • 6
                              • Mladenovac

Što se tiče PDV-a prilikom uvoza spremi keš jer ćeš morati da platiš odmah a kasnije refundiraš(a valjda je ti strika rekao a ja sad kažem da svi čuju )
                              U vezi još olakšica za invalide tj. vozila registrovana na iste

pozzz

Comment

• KKK
                                CBC Član
                                • 16.09.2005
                                • 68
                                • Beograd

Re:

1) Za Čiroki 91. godište, 4000 kubika, 136 kW, poslednja registracija mi je naplaćena suma sumarum 65000 dinara. Da je vlasnik tog vozila invalid, koliko bi koštala registracija? Da li invalidi imaju neki popust na cenu registracije, ili nemaju?
                                Sale, "moj invalid" je starija zena koju i ne poznajem licno, nema vozacku dozvolu i slepa je !
                                Prve godine sam platio punu cenu registracije a onda uradio prenos na nju, mislim da je prenos bio oko 40.000 ali i to se isplatilo vec posle prve registracije.
                                Vozim na ovlascenje po zemlji inostranstvu vec 3-4 godine. Auto kao sto znas Grand Ciroki 1997., 5200 cc, 175 Kw, kataloska vrednost oko 7-8 K, Cena registracije oko 17.000 din. Za registarciju pored standradnih dokumenata potreban je samo izvod iz socijalnog o procentu invaliditeta.
                                Znaci sve po zakonu i regularno. Kakva drzava i zakoni takva i praksa
                                http://www.srbija4x4.net

Comment

Working...
                                X