Citao sam clanak u Novostima, da je MMf sugerisao da se carine ne menjaju, ne znam da li ste informisani o tome?
@Eon
Nijedna nacija nije najpametnija sama po sebi, a i da jeste to je nebitno - bitno je ko su ljudi koji rade u odredjenoj industriji. To je obicno mali deo prilicno inteligentne populacije. Ako su Ameri bili spremni da plate nekome da radi kod njih - to nije nasilje, to je upravo ono sto Ameri znaju da rade - da stvore uslove za preduzetnistvo/inovaciju. Pa sto je N Tesla otisao iz Srbije? Zato sto mu ovde nisu dali ni stipendiju, a kamoli mu omogucili da radi nesto. Nasilje bi bilo naterati ga da ostane. Ali takav smo mi narod - prvo ga oteramo, a posle ga slavimo ko naseg kad uspe.
Sto se tice tvog stava da Ameri nece da budu vise prvi itd itd, pitam se ko ce biti prvi kako ti to kazes. Rusija? Ne daj Boze, njome vlada 8 ljudi koji drze 70% kapitala. Kina? Jos gore. Evropa? Nece vladati, u vecem su problemu od Amera jer su nekonkuretni zbog velike drzavne potrosnje i slicnih problema kao Ameri (outsourcing udario srednju klasu, vecina zemalja ima trgovinski deficit). Arapi? Pa ajde, neka vladaju, bar ce da procveta industrija feredzi i burki sirom sveta. [/quote]
Comment