Akumulator ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chila
    CBC Senator XXL
    • 18.07.2008
    • 401
    • Kos. Mitrovica

Re: Akumulator ?

Nisam trazio po specifikaciji,ali za auto 1.9D,bez garaze,ne vozi se svaki dan,meni je nekako malo 55 jer posle nekoliko dana na minus 7-8 ne verukem da se u njemo ostati puno struje!
    Nego sta si mislio pod ovim:
    "Ako staviš jači akumulator, alternator neće raditi svoj posao kako treba jer neće biti u stanju to da uradi...previše je jak akumulator..."
    Samo vas gledam ...

Comment

• DovlaK
      CBC Senator XXL
      • 24.07.2008
      • 560
      • Beograd

Pa isto kao što akumulator može biti slab za neki motor, isto tako može biti i prejak u smislu da alternator ne može da ga postigne tj. ne može da ga napuni i onda ni to nije dobro... Međutim, ako ti je taj prethodni bio 72Ah onda je taj od 75Ah koji si uzeo sasvim ok i ne bi trebalo da bude problema... a što se veličine tiče, ja sam za moj prvo mislio po veličini da je 55Ah, ali je bio 62Ah čini mi se, pa sam ga onda malo pojačao na 69Ah eto za svaki slučaj, a veličina akumulatora ista...
      Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

viewtopic.php?f=129&t=6411

Comment

• Chila
          CBC Senator XXL
          • 18.07.2008
          • 401
          • Kos. Mitrovica

Kad sam rekao da mi je 55 Ah malo mislio sam zato jer je na njemu bio od 72 Ah!
          Nego jos uvek ne dobih odgovor na prethodno pitanje,a i ova objasnjenja su mi onako kako da kazem nedovoljno konkretna i precizna!
          Alternator generise struju kad god je motor upaljen i ima svoj kapacitet ( koliko struje moze da proizvede u jedinici vremena ili nekoj drugoj).
          Akomulator je baterija gde se ta struja akomulira pa bio on 55, 65 ili 75 Ah,ne vidim neku bitniju razliku (nemojte da idete iz krajnosti u krajnost)!
          I mislim da se velicina,snaga,akomulatora ne odredjuje prema aternatoru vec necem drugom,ili nisam u pravu?
          Samo vas gledam ...

Comment

• bokija
            CBC Senator XXL
            • 25.01.2008
            • 640
            • Beograd

Video sam malocas kod Ivana T u Mirjevu u jednoj radnji Bosh Silver i Varta 45Ah oko 4500rsd.
            I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• dario opel kadett
              CBC Senator XXL
              • 22.09.2008
              • 373
              • ljeskovica

da i ja malo doprinesem temi.
              sto se tice akumulatora sve je ok dok napon na celiji ne spadne na ispod 1.5v tj dok ukupni napon ne bude ispod 9v.tada je kraj,celije su se spoile i ne moze vise ni da se puni samo da se baci.
              sto se tice dolivanja destilovane vode ona se doliva 1-1.5cm od ploca i samo se ona doliva a nikakva kiselina jer nju proizvodi sam akumulator.

a sad mene zanima da li je zdravo kada akumulator trosi destilovanu vodu.recimo kod mog drugara napon je 12v akumulator star 2godine(Starter Vesna 45Ah kao i kod mene) sve ok pali super samo sto svaki mjesec dana mora da dosipa vodu?ja sam mu rekao da je to ok i da samo vozi ali ni ja mu nisam znao objsnit.
              a da dodam da je on prosle godine nekad u zimu palio nekog pasata dizelasa na kablove i bezobzira sto je njegov auto(seat)bio upaljen i on pomalo dodavo gas kada je onaj u pasatu zaverglo ovom se sve iskljucilo na neku sekundu.ja mislim da je tad akumulator dozivio "sok" pa mozda zbog toga...ne znam?
              Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!

Comment

• bokija
                CBC Senator XXL
                • 25.01.2008
                • 640
                • Beograd

Kad prodjes garazu GSB,posle semafora od kojeg se ulica suzava,ima prodavnica auto delova.Sutra punim akumulator,pa ako ne valja pazaricu Vartu.

Comment

• bokija
                  CBC Senator XXL
                  • 25.01.2008
                  • 640
                  • Beograd

Ja kad sidjem dole,gledam da ne upadnem u Dunav a gde sam tacno,ne znam al uvek napipam nekako

Comment

• Punto Abarth
                    CBC Senator
                    • 11.12.2006
                    • 220
                    • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

ja nesto i nemam puno reci hvale za bosch silver

kupio sam ga pre nesto vise od 2 godine i to od 40Ah, jerbo je je li - ta amperaza bila i na predjasnjem akumulatoru (isto bosch, ali crni, sa onim okcetom koje kaze OK/puni/baci)

za ove 2 i kusur godine, stvarno nikad, ali nikad muzika nije svirala duze od 5 minuta (bez upaljenog motora) i to tiho, takodje nisam od onih sto pale motor sa upaljenim farovima, sve u svemu, bio sam krajnje korektan prema tom akumulatoru.

Auto je obe zime proveo u toploj garazi, stvarno su retke bile prilike kad je paljen napolju na minusu i opet...

Mislim, pali on iz prve, ali po upaljenom kontaktu, popale se svi moguci displeji, i trepere kao da palim queen marry II, ili titanik barem, a ne 1,2...

Na prolece ima da kupim nesto zeru jace (45Ah), i definitivno ne bosch.
                    http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• Punto Abarth
                      CBC Senator
                      • 11.12.2006
                      • 220

displej borda, diplej cd radija - oba trepere kao ludi, radio se nekad i pogasi pa ponovo upali, tj, pad napona pri anlasovanju je bas zestok. Nije da ocekujem nesto puno, ali s obzirom kako sam se odnosio prema akumulatoru, trebalo bi da se ponasa bolje.

tesko da ces neke pametne utiske preneti nakon prvog dana koriscena ganc novog akumulatora...

Comment

• Punto Abarth
                        CBC Senator
                        • 11.12.2006
                        • 220

pali iz prve, a lampice uzmes zaboravis

Comment

• Chila
                          CBC Senator XXL
                          • 18.07.2008
                          • 401
                          • Kos. Mitrovica

Kad vec pomenuste pad napona pri alnasovanju,ne radim to nikada,mislim palim auto sa pogasenim svim potrosacima,ali juce sam upalio sa upaljenim radiom i na sekund se radio ugasio.Akomulator je nov 75Ah,jel to normalno?Inace pali iz prve i na minusu posle par dana!
                          Samo vas gledam ...

Comment

• jboban
                            CBC Veteran
                            • 25.09.2008
                            • 117
                            • Čačak

Jeste, i meni se tako ponaša sa novim akumulatorom.

Comment

• dario opel kadett
                              CBC Senator XXL
                              • 22.09.2008
                              • 373
                              • ljeskovica

Originally posted by Chila
                              Kad vec pomenuste pad napona pri alnasovanju,ne radim to nikada,mislim palim auto sa pogasenim svim potrosacima,ali juce sam upalio sa upaljenim radiom i na sekund se radio ugasio.Akomulator je nov 75Ah,jel to normalno?Inace pali iz prve i na minusu posle par dana!
                              to ni bi smjelo da se desava mada i meni je znalo da se desi davno davno nekad ali samo kada je bio pri kraju akumulator i onda ne da se ugasi radio nego lampice na njemu pocnu da zmirkaju na sekundu dok ne upalim......
                              Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!

Comment

• DovlaK
                                CBC Senator XXL
                                • 24.07.2008
                                • 560
                                • Beograd

Ma to zavisi i od samog radija koliko je osetljiv na pad napona... ima onih koji se gase pri paljenju koliko god da je akumulator nov i pad napona mali... prosto imaju viši stepen zaštite i reaguju na najmanje promene napona veoma brzo... Ne bi trebalo to da te zabrinjava preterano
                                Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

Working...
                                X