sta mislite za ovo
Collapse
X
-
Re: sta mislite za ovo
Kako bi fica sa motorom od 2.0 i 200 ks bila u istoj klasi na 400 sa Petosevicevu AMG mecku od ako se ne varam 5.5 litara
Gledao sam emisiju na Ultri. Uzeli su Golfa 4 2.0 od 170 ks koji trosi 10 litara i dali sebi zadatak "potrosnja".
Sve zivo su izbacili iz kola i sto treba i sto ne treba, skinuli retrovizore a stavili mini kamere, stavljali pleksiglas umesto stakala, nabudzili i elektro motor (princip hibridnog automobila), menjali gume...
I rezultat je 5,4 litra na 100 km !!! a motor i dalje ima 170 ks tj nista ga nisu dirali osim sto je jaci za elektromotor (ako moze da se upotrebi u smisli poboljsanja max performansi)
Na kraju su naveli sta je i koliko je svaki izbacen element imao efekta. Najvece smanjenje je postignuto gumama -3,5 litra
Comment
-
-
Pa zavisi kakve i kolike su mu bile prethodne gume, ali iskreno sumnjam da su mogli toliko da ubiju potrosnju samo sa gumama, malo mi je cifra nerealna, moram priznati.
Tacno je da guma stvara otpor i sto je guma sira to je otpor veci "teze" je i pokrenuti auto.
Naravno zavisi i kakvim uslovima voznje su ga podvrgli... Mogu da pricam ovako napamet do sutra, ali bih voleo da vidim snimak.
Kako se zove emisija i u kojim terminima se emituje ?
Comment
-
-
fifth gear uzeo pola i zamenili mu gume stavili nove ,uradili chip,izbacili rezervni tocak,jos neke zajebancije i ispade da su bacili oko 800funti i potrosnja se povecala,neznatno ali se povecala ,i batalili su sve tokad koči,cepa gume i prevrće se!
papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta
Comment
-
-
Naleteo sam na emisiju, ne znam koja je bila.
Imaju gume koje su optimizovane za potrosnju. Mislim da su to gume koje se prave ISKLJUCIVO za suvo vreme. Ovo sto mi vozimo kao letnje su u stvari za kisu. A odlicne su i zimi po ovoj nasoj bljuzgavici. Nisam stigao da vidim koje su gume stavljali.
Comment
-
-
Originally posted by srdjanissanfifth gear uzeo pola i zamenili mu gume stavili nove ,uradili chip,izbacili rezervni tocak,jos neke zajebancije i ispade da su bacili oko 800funti i potrosnja se povecala,neznatno ali se povecala ,i batalili su sve towork in progress
Comment
-
-
pobrkao si fifth gear sa top gear,top gear je zajebancije sa kolima,a fifth gear je emisija o automobilima ali bazirana na cinjenicama objektivnim,ne subjektivnim,probacu da njadjem link pa da postavimkad koči,cepa gume i prevrće se!
papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta
Comment
-
-
ma ne to idite nadole gde vili hristov postavio nesto od general auto elektroniks, 9-ti odgovor.
Pricao sam sa tipom iz bugarske koji je patentirao to kaze da ima oficijalni patent iz USA a ceka i iz EU.
Inace do sada je to ugradio na oko 5000 auta u Sofiji.
Comment
-
-
Ljudi, rec je o tzv CDI paljenju, plazma paljenju, kako ga ko vec zove.
Ja sam to kupio pre 2-3 meseca za 50 evrica i mogu vam reci da sam odusevljen. Nemam ama bas nikakvih problema od tad ni sa benzinom ni sa plinom, osim sto me je zezao isparivac i morao sam da stavim nov, ali to je vec druga prica.
Auto pali kao mina i na gorivo i na plin koliko god da je hladno, probao sam do barem -25 stepeni bez ikakvih zezanja, prskanja plina... Okrenem kljuc i to je to. Inace ima mnogo mirniji rad i primetno je tisi na leru. Na snazi jeste dobio ali ne mogu da kazem da je bog zna sta, ono sto je meni najbitnije je to da se potrosnja smanjila sa 9 - 11 litara plina na 8.5 do 9 pri malo zescoj voznji.
To je moje iskustvo, voleo bih da se oglasi jos neko ko ima taj uredjaj ako ima uopste takvih na forumu.....
Comment
-
Comment