Grejanje kod bilo kog automobila bez obzira da li poseduje klima uredjaj ili ne ide preko motora bilo da li je rec o digitalnoj ili manuelnoj klimi,kompresor ne moze da greje tako da je stvar jasna!!
@nemanja_zivic: grejanje ti ide iz motora, posto retko koja digitalna klima moze da upali kompresor na temperaturi ispod 0.
Ja sam pokusavao da upalim kompresor na ovim hladnim temperaturama cak ni na LoW opciji ne moze da se upali tak da...
I tata bi sine
Uglavnom vozim kratke relacije po gradu, tako da mi se cesto desi da stignem do faksa, na primer, a da je tek potekao mlak vazduh. pa me zanimaju vasa iskustva kako najbrze zagrejati kabinu (naravno kad sam sam )
pa cim se temperatura popne na 2/3 do radne upalim grejanje na 1, al ako se ne kreces puno, vec si u gradu/guzva/niski obrtaji, ako mozes jos malo se strpi da dodje do radne i onda mozes opusteno i na 3 da drzis, jer mu temperatura sporo raste do radne ako se sporo kreces a ventiltor ti radi na brzini vecoj od 1.
Ja zbog plina da bi brze preso cekam 40 stepeni pa onda palim grejanje,a to je oko 2km voznje.Ovako bi imao mlako vec posle minut u mestu.Posle 3km greje sasvim normalno.A nije tako bilo dok nisam promenio termostat.Stari je imao zaglavljenu kuglicu za izjednacenje pritiska pa je stalno pothladjivao motor.To se vidi kad dostignes radnu temperaturu pa izadjes na pistu i cepis grejanje i konstantan gas,a on srusi temperaturu.
@makelele:konkretno za tvoj problem ne znam ko bi ti mogao dati upotrebljiv odgovor jer i sam kazes da prelazis male relacije sto znaci da motor radi krace nego sto je njemu potrebno da na ovako hladnom vremenu ugreje "sebe" pa i kabinu!
Pravo resenje tvog problema je Webasto ili ako ne zuris da ga malo vise grejes na leru
@bokija jel kod tebe 1.2 16v?Zanima me kako si zadovoljan potrosnjom plina i da li mislis da je to isplativa investicija konkretno u tvom slucaju jer ipak je to mala zapremina motora,ali opet sta znam mozda se i varam?
Evo odgovoricu ti ja posto imam isti auto i motor kao Boki i jedno godinu ipo dana vise ugradjen plin, naravno da se isplati ja sam ga nekoliko meseci isplatio i vec godinu ipo dana samo stedim bravo ja kako sam onda bio pametan, jedino sto sam gas platio tada 1000e, a sad je negde 500-600e ako se ne varam, naravno ja iz kola ne izlazim, meni je sada na ovoj hladnoci potrosnja plina 8,5-9,0, bas mi sinoc nestalo plina izracunao sta sam sipao, koliko sam presao i racunica je bila 9l/100km.
Pa ti vidi, meni se isplati, a i Boki mi je priznao da mu se isplati iako je pre godinu dana drugacije pricao da nece preci na gas, samo BMB, he, he kao sam bio upravu jos onda.
P.S. uclanio si se bas na moj xx rodjendan 24.4.davno to bese
Money will not buy happiness, BUT IT WILL LET YOU BE UNHAPPY IN NICE PLACES
Comment