Licitacija na carini?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Jedno je sigurno postoji nekoliko uigranih ekipa.... Nisam cuo za puske ali stojim iza mog gorenjeg posta
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

10 ljudi na motorima,sa puskama
      To su Dinkicevi trikovi sa upadima u banke,da nije neka njegova ekipa,a to da se skidaju delovi pa posle montiraju opste je poznata prica kao i stelovane licitacije po sup-ovima,opstinama i raznoraznim firmam,Srpsak posla :x

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

Moj ujak se takodje do skoro bavio kupovinom tih zaplenjenih auta sa carine,dugo godina je to radio i imao dobre veze ali kola koja je uzimao su uvek bila zlatna sredina.Pricao mi je razne dogodovstine,jednom se jedan covek u godinama prijavio za licitaciju nekog besnog Jeep-a za neku smesnu cifru.Pored njega za auto bili zainteresovani neki "fini momci" i lepo su mu rekli da se ne bakce oko toga,covek ih nije poslusao,ponudio vise i kupio Jeep.E posle toga ga gorepomenuti dohvatili pa mu malo zapretili "pistoljima na vodu" i on sta ce dao im kljuceve,jos je imao toliko srece pa mu isplatili licitiranu sumu
        Sustina je da se tamo covek nece meda nabrati.

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

hm, da poznavao sam (poslovno strogo) povrsno neke ljude koji tamo rade, i uglavnom je to bilo mesto okupljanja teskih kriminlaca, ukljucujuci i one pod zastitom drzave tako da su te licitacije bile samo fiktivne a u stvari puske, bombe i ostali asortiman podzemlja je bila "cena" i odluka koja mafija ce prevladati.

pricam o ranijim vremenima, kako je sada nemam pojma.

uglavnom tada normalan svet tamo nije mogao nista da kupi, a ni samo pojavljivanje ako nisi deo mafije nije bilo mudro... olovna vremena.

prisustvovao sam, sa strane, 2 ili 3 puta dok sam radio svoj posao stvarima...koje su radili sluzbenici.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Delkan
            CBC Senator XXL
            • 14.06.2005
            • 829
            • 60 km From BG,West

Mnogo puta sam prisustvovao licitacijama sa matorim,posto je on isao na iste jos od `70-tih godina(ne na svaku naravno).Bilo je raznoraznih gluposti:likova koji su dosli da kupe svoja auta samo da bi mogli da provezu dva-tri kruga oko SUP-a koji im je i oduzeo auto;likova koji ti u dogovoru sa ljudima na carini izvade ECU, pa te posle zovu tel.-kao culi smo da vam treba(desilo se mom matorom sa vectrom 2.0i daleke `94);Jedno vreme si cak morao auto da isplatis odmah po licitiranju!? Ljudi menjali marke na parkingu ispred Nacionala na haubama automobila...Imas ljude koji zaliju motor uljem da bi ti na gledanju mislio da je isti riknuo...Ne verujem da su danas stvari mnogo bolje.Inace od 2000 god sam bio dva-tri puta.Nekad se desi da dobijes 100e "za cutanje"-mala pocetna za dobar auto,malo uplata za taj isti auto i onda neko proseta i pre licitacije ponudi svakom po 100e.
            Ranije se tu moglo dobro pazariti,ali sada...A da, bilo je i nozeva ponekad.
            Stefane,ne zelim da ti ubijem svaku zelju za kupovinom na carini,nije bas sve tako crno.Idi pa probaj.
            Da,jos nesto:ako gospoda koja vode licitaciju zakljuce da auto prelazi realnu(sta je realno?) vrednost imaju pravo da traze dodatnu kauciju.

Comment

• Black Knight
              CBC Senator XXL
              • 13.10.2004
              • 2020
              • Novi Beograd, kicblo

moj cale je uzeo Renault 17 na carini...ali bas davno 80-ih...u njemu vozena droga...i lik poceo da bezi i naleteo na zardinjeru...udario desnim tockom i taj je blokirao...i niko nije hteo da se nadmece sa caletom... i dobio ga za sicu...kaznije je mogao da ga proda i da kupi veoma skup auto tog vremena... + MC-a... ali znao je sta je uzeo!!!
              Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Delkan
                CBC Senator XXL
                • 14.06.2005
                • 829
                • 60 km From BG,West

Na jednoj od licitacija sam video Mitsubishi Galant 2.0i turbo (`86 god),udaren sa svake strane pomalo,a na instrument tabli parta-decko od 23 godine,valjda nastradao tu.Svi obilaze i sve pljuckaju tri puta.Ne znam da li je bila fora ili ne,ipak auto je otisao za manje pare nego sto bi trebalo.

Comment

• Wartburg
                  CBC Senator XXL
                  • 01.02.2005
                  • 663

Ta licitacija mnogo dobro zvuci, kupis auto koji ovako ne mozes da uvezes za male pare i registrujes ga. Nazalost u praksi bas i nije tako. Jaci automobili zavrse kod preprodavaca, ovi malko da kazemo niza klasa zavrse kod pandura, tebi ostaje (ako ista ostane) neki matori krs. Sve ovo sto su ljudi naveli gore je tacno od toga da motor poprskaju uljem da pomislis da je krepao ili izvade neki vitalni (citaj skupi) deo.
                  Nazalost auto biznis je mnog dobra stvar gde se lako dobro zaradjuje tako da...

Comment

• dekideki
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1914
                    • Beograd

ne znam da li znate za moju pricu:
                    http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... &start=100
                    kazem sebi, da pokusam da dobijem savet od iskusnih (molio bih iskljucivo), ostali po trac sistemu nek me zaobidju (bez uvrede).

elem, zanima me sledece:
                    auto je u odranom stanju (citaj: onakav kakav sam i sam kupio). iz njega je povadjeno sve sem onoga bez cega ne bi mogao da funkcionise. naizgled je OK, cak sjajan, i pored (uslovno receno) nekompletnosti. da li postoji nacin da dodjem do njega a da ne pretim nikome, pa da na licitaciji imam "prioritet" i da ga, da se tako izrazim, povratim na taj nacin? napominjem - nisam lud, ne zelim da se laktam s mafijom, niti mogu da pravim preteske dilove (i za ovu gimnastiku bih usao u novu pozajmicu... ).

o svemu sto bi moglo da mi pomogne pisite. na PP, vise bih voleo tako.

za laike - u pitanju je auto koji se slabo prodaje - iz vise razloga:
                    *star je (1995)
                    *ima 2.0 motor (21.000 registracija)
                    *Alfa
                    pa i dalje gajim neku ludu nadu da bih mozda mogao da se "dogovorim" s nekim da zavrsim to bez previse muke.

pozdrav svima i unapred hvala...
                    .

Comment

Working...
                    X