Sinoc sam upao u neki krater u Takovskoj na raskrsnici sa 27. Marta. Cela desna traka je rupcaga, a leva, kojom sam vozio, delimicno. Kako sam imao saobracaj iz kontra smera, nije bilo druge i desnim prednjim sam upao u krater ostrih ivica.
Popiz sam, odlucio da pozovem policiju, a oni savetovali da napave uvidjaj, radi odstete.
Guma se deformisala na mestu udara i izduvala, a posto sam skinuo felnu video sam da je i ona iskrivljena. Policajci su uslikali krater i ostecenu gumu. Preporucili su da se vozilo slepuje, zbog eventulane odstete ako je ostecen trap. To nisam uradio, stavio rezervnu i otisao kuci...
Idem sad do mog osiguranja [SAVA osigranje] na usluznu procenu stete, oni su mi saopstili da zatim moram sаm da uterujem dug od firme koja odrzava taj deo puta, valjda Beograd puta (kada stigne i policijski zapisnik).
Da li neko ima iskustva sa dobijanjem odstete u ovakvom slucaju. Savet kako postupiti da najboljem prodjem ?
Ono sto me ceka (ne racunajuci benzin, vreme, cimanje) je ispravka alu felne, verovatno dve nove gume, placanje zapisnika, placanje usluzne procene, trap nadam se da nije stradao, da ne bude skuplja dara nego mera...
Nisam video da mi je poruka premestena ovde...
Bluemax da li si ti imao kasko osiguranje ?
Jer koliko sam se juce raspitao, u slucaju da imate kasko, sve se ekspresno brzo zavrsava. U slucaju da nemate, osiguranje ne potrazuje odstetu od firme koja je odgovorna za stanje puteva. Vec to radite sami.
Neophodan vam je policijski zapisnik;
Zapisnik o proceni stete (usluzno zavrsite u osiguranju);
Fiskalni racuni usluga i robe koje ste platili da bi popravili stetu;
Ta dokumenta uz napisan zahtev za odstetu predajete Beograd putu.
Ali na kraju ni policajci ni osigur. kuca nisu znali da mi kazu koji su izgledi za odstetu, jer nemaju povratnu informaciju od firmi za odrzavanje puteva. Ako je neko imao licno iskustvo, neka javi.
A evo ga i uputstvo sa sajta Beograd puta:
Поступак накнаде штете
Захтев за накнаду штете на возилу настале услед неадекватног одржавања коловоза који је у надлежности ЈКП „Београд пут“ подноси власник возила у писменом облику.
У Захтеву треба навести: личне податке – име, презиме, адресу и број телефона, време и место где се догодила незгода, опис штете на возилу и износ штете који се потражује.
Захтев је неопходно својеручно потписати.
Уз захтев је потребно да се приложе следећа документа:
1.фотокопију Записника о увидају саобраћајне незгоде МУП-а, 2.фотокопију возачке и саобраћајне дозволе, 3.фотокопију Записника о процени штете од стране осигуравајућег друштва 4.фотокопију Профактуре сервиса о износу поправке или рачуне уколико је поправка
извршена 5.фото документацију, као и другу документацију релевантну за утврдивање штете
којом се располаже.
Захтев за накнаду штете подноси се на адресу ЈКР „Београд пут", ул. Нушићева бр.21, Београд са назнаком: Комисији за накнаду штете.
Захтев можете послати поштом или предати у писарницу ЈКР „Београд пут" која се налази у Београду, Улица Нушићева бр.21, на првом спрату.
Комисија за накнаду штете заседа једном месечно, разматра и обрађује захтеве, а потом доставља ДДОР Нови Сад на даљи поступак. По завршеном поступку, Комисија писмено обавештава подносиоца Захтева о исходу и начину наплате штете уколико је Захтев позитивно решен.
Ove informacije sam malopre dobio usmeno, a sada ih imam i u pismenom obliku (nisam stigao da odem na sajt Beogradputa).
Takodje sam dobio informaciju, od devojke iz Dunav osiguranja, da ako imam kasko nema problema oko naplate, a ako imam samo obavezno osiguranje, onda teret pada na mene da naplatim odstetu.
Tako da sam zajedno sa tobom u nebranom grozdju, ali sam spreman da isteram ovo do kraja.
Mi smo pre dva meseca za vreme trajanja onog snega, izvlacili jednog Punta. Upao je u slivnik na diletaciji mosta, iskrivljene obe prednje felne. Dosla patrola, slikala i covek posle 3-4 nedelje dobio odstetu.
Nakon 2-3 meseca od podnosenja zahteva za odstetu od Beograd puta zahtev mi je resen pozitivno. Bice mi isplacena odsteta u iznosu koji sam potrazivao, a koji sam opravdao potrebnom dokumentacijom i racunima.
Dakle isplati se pokrenuti pomenutu proceduru.
Dobio sam pare koje sam potrazivao.
Zamolio sam da se stavi sticky u temi sa kompletnim "uputstvom" sta je sve potrebno i koja je procedura za "povracaj" novca, ali nije usvojeno
Comment