Procena vrednosti automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlasina
    CBC Početnik
    • 26.03.2009
    • 4
    • srbija

Re: Procena vrednosti automobila

Nisam trazio procenu vrednosti da bi se vi sad prepirali oko mog auta. Jednostavno sam ga kupio da bih imao lep udoban i pouzdan auto. Nisam ga ni kupio da bih ga preprodao. Samo kazem ako mi neko da 500 e preko moje cene jedino tako mogu da se odreknem mog trenutno najboljeg auta koga sam zaradio i kupio od svoga rada i svojih para. Imao sam vise auta (...golf 2,golf 2 rabir, pasat, punto) ali mi je ovaj do sad najbolji. Jeste benzinac i ja se sam sebi cudim kako sam uopste mogao da kupim benzinca jer iskljucivo i samo iskljucivo vozim dizelase, ali sama ta cinjenica znaci da sam odusevljen ovim renoom kako izgledom tako i cenom. I za informaciju o broju vrata , ima pet vrata i tako se lagano otvaraju i zatvaraju da da je to cudo. Cilj svakog vozaca jeste da mu svaki naredni auto bude bolji, skuplji i mladji od prethodnog ili ja to pogresno tumacim.

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

svaka cast na kupovini a da se nebi nastavljalo sa mišljenjima....................

Ponovo otvoreno na zahtev korisnika
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• kamango
        CBC Senator
        • 31.05.2009
        • 205
        • KS-BG

E ovako, da ne bih otvarao novu temu zamolio sam adu da otkljuca ovu da zamolim za vasu pomoc jer sam ne mogu da procenim vrednost automobila koji cu u daljem tekstu navesti.

Cale je odlucio da se malo ponovi i uzme nesto mladje ali prvo mora da proda svoj auto. Dakle radi se o Daihatsu Applause-u 1998 godiste, proizvodnja 12. mesec restilizovana verzija. Motor 1590cc 16v HD-E SOHC, 73kw(99ks) 138nm. Dosta opreme za to godiste i klasu: 2 airbaga, ABS, servo, klima, podizaci u svim, elektricni retrovizori, radio CD, atestiran plin. Na autu je uradjen veliki i mali servis pre 3000km, sredjen trap pre oko 10 000, sto bi se reklo sedi i vozi. MEdjutim auto je presao oko 230 000km i \bog nacina na koji je eksploatisan, primecuju se godine staza.

Mehanicki i limarijski je perfektan ali enterijer i eksterijer su malo podrndani. Jedan far je potamneo od malog sudara, unutra ne rade vozaceve komande za prozore, crklo je neko osvetljenje u tabli i tako neke sitnice.

Moje pitanje je koja je vrednost ovog automobila? Gledajuci oglase ne mogu jasno da procenim, golfovi i kadeti stari 20+ godina se prodaju za po 2000e a imamo i Fiate/Hyundai/Kie/Daewoo stare po 10ak god za oko 3000. Gde tu smestiti Daihatsua, za koji ja licno tvrdim da ne moze ni da se uporedjuje sa navedenim ali naravno moja rec ne znaci nisa. U srbiji ima svega par ovih modela i svestan sam da je nezahvalno traziti odgovor na postavljeno pitanje.

Hvala unpared

Comment

• Vlada_nbgd
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2005
          • 1066
          • Novi Beograd/Topcider
          • ford focus sport pack

Racunaj na oko 2000eur.I nemoj mnogo da gledas te cene po oglasima jer to su trazene cene,a cene po kojima se prodaju kola sa sasvim nesto drugo.
          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Relativno specifičan auto sa nedostacima, koji ne koštaju puno za relativno nespecifičan auto, spušta očekivanu cenu. Takođe i mali broj interesenata za specifično vozilo.

Daj ti to u oglase za 2300 do 2400 evra, pa ako dobiješ oko 2000, pevaj!!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• kamango
              CBC Senator
              • 31.05.2009
              • 205
              • KS-BG

Upravo to, da je nesto cesce te bi popravke kostale smesno, dok je meni jebada da nadjem prekidace za prozore, far po komadu iz nemacke 130e. Itd itd...

Videcu da stavim oko 2300e a posle cale neka se razmislja je li hoce ispod. Ja sam protiv prodaje, ali nadam se da ce Jazz. Civic, Corolla koji sigurno imaju 140-150k km 2004-2005 i koje cale razsmislja da kupi opravdati razliku od ~4000e i preci barem jos 150 000. Daihatsu je kupljen sa ~35k km a ovo ko zna ko je akao i u kakvom je stanju...

Comment

• llakii
                CBC Član
                • 01.02.2008
                • 18
                • Bg

Taj auto je steta prodati!
                Vozio sam applause `91. godiste i odusevljen sam sa automobilom.
                Ne verujem da ces kupiti noviji auto koji ce te kao sluziti.
                Sto se tice prekidaca poslacu ti na pp broj od nekog lika iz krnjace gde sam ja odrzavao auto koji ima polovne delove pa mozda pronadjes sta ti treba.
                BTW jel si siguran da su prekidaci? Meni nije radio jedan prozor: rastavio sam motor ocistio i prozor je proradio.

Comment

• kamango
                  CBC Senator
                  • 31.05.2009
                  • 205
                  • KS-BG

Nista nemoj da mi pricas, i meni je krivo. Pogotovo sto je potpuno ispravan, a za kod njega 200 000 nijedan jedini kvar. Malo je bilo zezanja oko struje ali to su bile sitne stvari.

Pretpostavljam da su prekidaci jer je jednom prosuo kisleu vodu na njih i jedno vreme nisu radili. Posle su samo od sebe proradili ali su cesto zezali da bi na kraju ponovo prestali da rade. Ae baci ako ti nije problem broj od tog coveka.

Comment

• somi_kac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2009
                    • 796
                    • Kać

Takva roba tesko nadje kupca, 2000 je vrh. Cene su se srozale, narod slabo kupuje... Mada Daihatsu nije los ni malo, ali isto tako nije ni popularan na tvoju zalost.
                    OPEL Astra 1.6i
                    OPEL Kadett 1.6
                    ŠKODA Favorit

Comment

• Heinz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 1027
                      • Beograd, Voždovac
                      • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by kamango
                      Pretpostavljam da su prekidaci jer je jednom prosuo kisleu vodu na njih i jedno vreme nisu radili. Posle su samo od sebe proradili ali su cesto zezali da bi na kraju ponovo prestali da rade. Ae baci ako ti nije problem broj od tog coveka.
                      Samo ti skini nekako te prekidače, rastavi i očisti kontakte. I meni je bila prosuta voda preko jednog, pa sam sredio. Ne znam kako je na japancima, ali na VW sve može da se rastavi i sastavi
                      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

Working...
                      X