Mazda 6 - povecana potrosnja ulja?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mazdasest
    CBC Član
    • 21.01.2009
    • 15

Mazda 6 - povecana potrosnja ulja?

Imam mazdu 6 2003 god,benzin 1800ccm presla oko 65000km,kupljena polovna pre godinu dana sa 44000 km.
    auto je kupljen kod nas i redovno servisiran u ovlascenom servisu-(servisna knjizica).
    e sad od kako sam ga kupio primetio sam da trosi ulje , u pocetku oko 400-500gr na 1000 km da bi se to povecavalo
    sve vise i sada trosi oko 1200 gr na 1000 km.koristim propisano ulje koje je propisano i koje se koristi u ovlastenom servisu 5w-30 je oznaka
    e sad problem je sto auto perfektno radi, nikakav ja problem ne vidim da bih posumnjao sto trosi toliko ulja
    niti dimi , niti curi, motor suv, auspuh normalan, niti ovi u servisu imaju ideju zasto se to desava niti su imali takav slucaj.
    Da li neko ima ideju sta bi to moglo biti i zbog cega se to desava

zahvaljujem unapred
    M6
  • totko024
    CBC Član
    • 03.12.2007
    • 69
    • Subotica

Re: Mazda 6 - povecana potrosnja ulja?

Jel ga gazis ?

Koji servis?
    zoom - zoom

Comment

• Gatti.Gatozza
      CBC Senator XXL
      • 26.09.2006
      • 411
      • Zemun
      • Lybra 1.9 / XJ600S

Dobro pitanje, koji servis ne može da utvrdi zašto troši kilo ipo ulja na 1000km???
      MAZDA

Comment

• mazdasest
        CBC Član
        • 21.01.2009
        • 15

Originally posted by totko024
        Jel ga gazis ?

Koji servis?
        pa uglavnom je gradska voznja znaci nista od gazenja,kad izadjem na auto put onda normalno 150-160 ali kazem uglavnom 80% gradska guzva.
        servis je profil ali napominjem da nisam hteo da ga ostavljam tj da ostajem bez auta, pitao sam ih vise informativno kad sam bio na redovnom servisu i nisam bas voljan da mi otvaraju motor ako bas ne mora a takodje napominjem da se potrosnja povecala, tako da je izmedju proslog servisa i sada duplirao potrosnju, sto je tada izgledalo u okviru neke normale po upustvu proizvodjaca, jer koliko su mi rekli da mu u knjizi pise od 300 do 500 gr na 1000km da je normalno(po meni je i to mnogo).

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Toliko da trosi, a da je sve ok, ne moze. Meni ne trosi nista kad ga vozim normalno, kad gazim potrosi malo ali to nikad nije izmedju dve zamene na 10k km da treba da se doliva. Idi izmeri kompresiju to bar nije problem niti mora da se otvara motor, cisto da dobijes neke informacije, ako nigde ne curi jedino sta moze to je da su karike ili ventili, ne pada mi na pamet gde jos moze da ode ulje.

Comment

• Keketarac
            CBC Senator XXL
            • 01.09.2007
            • 588
            • Novi Sad
            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Promeni ti servis, moj matori kadet nije toliko trosio pre generalne!

Moze da bude i do nekvalitetnog ulja, kopije ulja i slicno. Ako ne curi, onda ispari ili sagori.

Krsteno ulje kvaliteta za taj auto nije ispod 800 din/l.

U svakom slucaju za konstataciju kvara je potrebno da auto provede neko vreme u cestitom servisu.

Comment

• mazdasest
              CBC Član
              • 21.01.2009
              • 15

Originally posted by JNC
              Toliko da trosi, a da je sve ok, ne moze. Meni ne trosi nista kad ga vozim normalno, kad gazim potrosi malo ali to nikad nije izmedju dve zamene na 10k km da treba da se doliva. Idi izmeri kompresiju to bar nije problem niti mora da se otvara motor, cisto da dobijes neke informacije, ako nigde ne curi jedino sta moze to je da su karike ili ventili, ne pada mi na pamet gde jos moze da ode ulje.
              jbm ga neznam nisam stvarno primetio da mu nesto fali.radi mirno necujan je, nisam primetio ni da dimi kad nije hladno,ide dobro, vuce dobro, motor mu je suv,ispod njega nista ne ostaje masni ni mokro.Jedino pred leto su mi se jedno vreme culi ventili ali to sam povezao da sam usuo neko djubre od goriva.kad sam na leto otisao preko i usuo inostrani benzin od tada ih vise nisam cuo.pregledao sam i filter za vazduh i on je suv.mene zabrinjava jer je poceo da povecava tu potrosnju i za par hiljada ide svakako na redovni servis pa cu traziti da ga provere ali sam mislio da je mozda neko imao slicno iskustvo pa da zna o cemu je rec.

Comment

• mazdasest
                CBC Član
                • 21.01.2009
                • 15

Originally posted by Keketarac
                Promeni ti servis, moj matori kadet nije toliko trosio pre generalne!

Moze da bude i do nekvalitetnog ulja, kopije ulja i slicno. Ako ne curi, onda ispari ili sagori.

Krsteno ulje kvaliteta za taj auto nije ispod 800 din/l.

U svakom slucaju za konstataciju kvara je potrebno da auto provede neko vreme u cestitom servisu.
                Ulje koje mu sipam je isto koje mu sipaju u u ovlastenom servisu - mobil fe 5w-30 i kosta tacno toliko, u servisu i duplo vise
                a svestan sam da bih morao da ostavim auto zato sam i potrazio pomoc ovde da bih ako je neko imao slican problem skratio taj period da nemam auto jer
                neznam da funkcionisem bez auta.

Comment

• JNC
                  CBC Senator XXL
                  • 19.12.2006
                  • 1332
                  • Beograd

Do ulja nije,tj mala je verovatnoca, ipak u profilu tu ne fuserisu, stavljaju sta treba, ali zato i naplate. Ne znam sta da ti kazem, sve ti je kako treba na prvi pogled, a ulje ti nestaje kao da imas rupu u bloku

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

promeni ulje pa da vidis da li ce da trosi. sipaj Mobil SinthS 5w-40. to 5w-30 je retko i propisano je za long life servis ili ti 30k. meni je potrosnja takodje povecana u odnosu na letos jer je napolju hladno a i verovatno vozis kratke relacije. cesti hladni startovi imaju takodje veze sa potrosnjom. znaci probaj da promenis ulje, po meni je taj FE totalno nepotreban. sipaj recimo 5w-40 ili cak 10w-40 polusintetika samo je menjaj na 7k.
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• doorsy
                      CBC Senator
                      • 31.10.2007
                      • 248
                      • Beograd

Gumice ventila...

Comment

• mazdasest
                        CBC Član
                        • 21.01.2009
                        • 15

Ovo sam pronasao kao slican problem ali se bas nesto i ne razumem , mozda je nekome jasnije sta je to "pcv valve"

I just wanted to share this with everyone that has a m6s.
                        I have a 2003 m6s wich was using alot of oil to make a very long story short, i eventually ended up spining a bearing from oil starvation. I found out that it was because of my pcv valve was bad and because it was bad it was letting oil get thru to the air intake manifold and out the pipes. yup it was drinking it's own blood.
                        So from a fellow m6s owner to another i suggest you guys keep an eye on your oil, if it starts disapearing i'd go strait to the pcv valve and replace it. The pcv valve only cost about $15.00 and because of that $15.00 part i'm looking at spending between $3200.00 and $4000.00 to replace the motor. Funny huh?
                        to je na:

Comment

• mazdasest
                          CBC Član
                          • 21.01.2009
                          • 15

Originally posted by doorsy
                          Gumice ventila...
                          Koliko sam mogao da vidim po nekim forumima bit ce da je ovo((
                          e sad da li neko moze ukratko da mi pojasni koliki je to posao? koliko otprilike kosta ? mora li da se otvara motor ? i kako je moguce da to ode na 50 000 km?

Comment

• aivan
                            CBC Senator
                            • 28.02.2006
                            • 247
                            • Bograd, Mirijevo

Bas tako ... izgleda da ti je ostao zatvoren.

Inace, mora biti da se nalazi negde izmedju bloka motora i usisne grane.
                            Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

taj ventil se nalazi na iber lauf crevu tj crevu koje ide sa dekla glave motora na usisnu granu i sluzi za odvod uljanih para. moze da se desi da zacepi od pravstine i koksa.
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                              X