(Ne)znanje vozača u Srbiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mugos
    CBC Senator XXL
    • 18.09.2007
    • 555
    • BG/sada Novi Beograd

Re: (Ne)znanje vozača u Srbiji

Setio sam se vica.

Izlazi traktor sa sporednog puta i udari auto, vozač auta sav ljut počne da viče " Jesi li normalan znaš li ti za prednost" a traktorista ladno "Kakva prednost kad sam 10 godina davao samodoprinos za put".

Kod nas je ko je -jači taj je u prednosti, ili ko ima krš skuplji auto mora da se pazi.
    Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• forster
      CBC Senator
      • 24.04.2007
      • 244
      • Beograd

a ima i ona... "ovde lezi onaj koji je imao prednost..."
      1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
      2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
      3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• Rave-n
        CBC Član
        • 04.05.2006
        • 29
        • BG,Pevac

Kad bi vi ljudi znali koliki mi je kamen sa srca pao citajuci ovu temu,ne biste verovali . Svakodnevno se nalazim u situaciji crvenog,na ''glavnoj'' raskrsnici u Zelezniku (idem iz pravca Sremcice, za one koji poznaju put), samo sto retko skrecem desno, najcesce idem pravo (sto je jos gore). Medjutim, vodjeni znakom ljudi toliko cesto krse moje '''prirodno'' prvenstvo prolaza, da sam se i ja sam pokolebao ko u stvari ima prvenstvo prolaza. Sad bar sa sigurnoscu da sam 100% u pravu, mogu da im spominjem porodicu i ostale bliznje !

Comment

• sumadinac
          CBC Član
          • 26.12.2008
          • 13

Originally posted by Dzoni_mkv
          Mislim da su gospoda iz SAT dojadili i bogu i narodu sa njihovom vozackom akademijom i ostalim glupostima. Verovatno bi svi trebali debelo da platimo pa da idemo kod njh na kurs "sigurne voznje". Gledaju samo kako da se uvale za jos malo para.....

Svaka cast na istinitom postu.I meni se ta emisija popela na k**** .Posebno mi je interesantno da gledam i slusam umni razgovor oca i sina.

Comment

• jevtic
            CBC Senator XXL
            • 26.11.2006
            • 729
            • beograd

ako zanemarimo NAVAK mislim da je sto posto tačna konstatacija da ljudi nemaju pojma saobraćajne propise, i to ne mislim na propise tipa kako treba provoziti čoveka sa povređenom kičmom i koji su simpotomi trovanja CO, nego mislim na saobraćajne znakove kao što je obrnuti trougao, pravilo desne strane i da poređa saobraćajca, semafor, znak, po starini odnosno po važnosti kao što je BANE R super pokazao. a da ne pričam da sem časnih izuzetaka niko aktivno ne prati znakove pored puta.
            ex - fabia 1.9 tdi
            golf 2.0 tfsi

Comment

• makim
              CBC Član
              • 08.02.2009
              • 52
              • beograd

O navak poligonu za sajam predstojeci postoji reklama a u kuponu za prijavu za uvezbavanje pise "Potpisujuci ovu izjavu , potvrdujem da u programu na poligonu bezbedne voznje ucestvujem na sopstvenu inicijativu i na licnu odgovornost,postujuci saobracajne propise i upustva sluzbenika poligona.Potvrdujem da cu u punom iznosu nadoknaditi svaku stetu na vozilima ili inventaru poligona ukoliko je ucinim namerno,nesavesnim rukovanjem ili nepostovanjem uputstva i pravila bezbedne voznje." sve to za par casica za 23 kinti ako se prijava vrsi u toku sajma ili 28,8 kinti ako malo posle se neko smisli, pa i da sam isus hristos vrsi obuku bas da toliko vredi par casica ne bi se reklo. A da mnogi ne znaju ni osnovna pravila ne znaju al' nisu svi na nemufte polagali voznju...
              I ima jos nesto van teme pomalo al' da ne trckam na sve strane po forumu, ajd' neka bude sad sve u paketu- elem bice i takmicenje za bajkere, na sajmu ima i nagrade za najbolje..
              I oko novog zakona DANAS CONFERENCE CENTAR, 31.3.2009. panel diskusija BEZBEDNOST U SAOBRACAJU (vise od novog zakona , odgovornost drustva u celini) eto sanse za direkt diskusiju i skakljiva pitanja za pomenutog-prozvanog Mirka-nemirka...
              Srdacan pozdrav makim

Comment

• Čiča
                CBC Senator XXL
                • 14.12.2005
                • 1621
                • Beograd, Vidikovac

problem je sto se u Srbiji svi koji polazu voznju "plase" polaganja vozackog ispita, a casove voznje poklanjaju instruktorima !!! na tim casovima bi vecina novopecenih trebala da nauci da prezivi u saobracajnoj dzungli, a umesto toga se radi besomucno polukruzno, polazak pod rucnom i milenja kroz grad i nerviranje ostalih ucesnika u saobracaju. Neki skoro nikada za vreme obuke (casova voznje) ne izadju na otvoreni put, pa je onda preticanje ravno harakiriju

sve u svemu kada vozacki ispit bude formalnost, a casovi nocna mora, mozda se i obucenost novih vozaca popravi, do tada (sto i statistika kaze) u prvih nekoliko meseci pocetnici najvise prave udese...
                Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• little
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 912
                  • BGD
                  • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Originally posted by subicd
                  Originally posted by Dzoni_mkv
                  Mislim da su gospoda iz SAT dojadili i bogu i narodu sa njihovom vozackom akademijom i ostalim glupostima. Verovatno bi svi trebali debelo da platimo pa da idemo kod njh na kurs "sigurne voznje". Gledaju samo kako da se uvale za jos malo para.....
                  Mislim da je upravo to fora, a ne bezbedna voznja kako navode.
                  Da je bezbedna voznja u pitanju, em bi bilo mnogo prihvatljivija cena ili cak besplatno.
                  Jer Toyoti je to reklama, a gorivo i njih par zaposlenih bi mogla Drzava opusteno da isfinansira.
                  Bilo je besplatno godinu dana...
                  "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• Čiča
                    CBC Senator XXL
                    • 14.12.2005
                    • 1621
                    • Beograd, Vidikovac

Da se nadovezem na Little, "ta gospodu koju prozivate iz NAVAK, je godinu dana isla sa trenazerima po celoj Srbiji, davala obuke svima koji su zeleli da je prodju, bili su na svim skupovima koji se ticu bezbednosti u saobracaju, svako ko ih je pozvao odazvali su se (izmedju ostalog i na II Medjunarodnom OPCS skupu)... i sada ih neko proziva... Sta reci nego Srbija. Ne zelim da izazovem polemiku u vidu postova, a zasto ona ne urade ovo ili ono, samo zelim da kazem da nije u redu prozivati nekoga ako zeli da svoju investiciju isplati.

Podrzavam to sto je NAVAK uradio za bezbednost u saobracaju, za klubove, a to sto ce tek da uradi sa celim kompleksom u Subotistu... mislim da cemo imati privilegiju da svoje cetvorotoskase na obezbedjenom mestu probamo a da ne strepimo da li cemo kao prvo nekoga da povredimo i kao drugo da ce nam policija zapleniti vozila... a i jos mnogo toga.

Izivinjavam se za off, ali sam morao da odreagujem na jednoobrazno glediste stvari
                    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

Working...
                    X