prosek je nesto tipa Pasata (da ostanem u okviru iste grupe) recimo, srednja klasa tzv.
Mislim da si LOSE procitao Brickov post Zverko.
Sta ti mislis?
da da , sorry lose sam procitao....
sve u svemu, nisam rekao ni jednom da je mnooogo slup za odrzavanje, vec jendostavno da jeste malo skuplji, i to ne u odnosu na yuga nego i mnogo bolje automobile.... tako da....
opusteno, polako
kod nas nema pravila, i svaki auto je dobar po nekome kriterijum i sve dok je vlasnik zadovoljan super.
sa cenama odrzavanja kod nas cena samog auta u nabavci ne utice previse niti ima mnogo veze sa buducim troskovima bar se meni tako cini iz informacija koje saznajem.
cim je neki model auta kod nas redji potencijalni problemi i servisiranje je skuplje nego u nekoj drugoj zemlji, i obrnuto.
Seat je relativno retka marka, uz to malo tirazna i delovi /servisi koji su specificni ne mogu biti jeftini/veoma povoljne cene.
ima durgih slicnih primera, recimo Rover koji je povoljan za nabavku ( i to vrlo s obzirom na dobijeno za cenu kostanja) ali je servisiranje takvo da odskace od proseka.
jefitno kupiti, jeftino voziti, jeftino odrzavati i uz to biti zadovoljan ovijim autom je skoro pa nemoguce realizovati iz prve )
Drug je uvezo iz Italije Arosu '02.g 1.0 MPI blago havarisanu i to doljni deo auta i vec 6 meseci trazi delove, a Porshe SCG je preskup tako da je par puta iso za Bugarsku da kupuje delove.
Comment