Kvalitet i trajnost Vankel motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Kvalitet i trajnost Vankel motora

e pa jbga sad,ja rekoh da sam i ja mislio da je 26oo ccm,ali covek mi rece registrovao ga (se) kao 1300ccm...
    nesto me snimak zeza da ga stavim na tube...cim uspem bice ovde
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• X9
      CBC Senator XXL
      • 28.06.2005
      • 3179
      • Wien-Sabac
      • RX-8 i X-9

Originally posted by 206
      Registracija se radi na zapreminu svoih rotora x 2.

Trajnost je oko 100.000km, uz napomenu da je izmena zaptivnih cetkica rotora (ekvivalent karikama, 3 komada po rotoru) koje prve stradaju prilicno jednostavna i ne tako skupa operacija.

Jedino na sta se mora obratiti paznja je prilicno velika potrosnja ulja i provera nivoa istog maltene pre svake voznje.
      trajnost je onoliko duga,koliko ga dobro odrzavas i koliko dobro pratis upustva za upotrebu
      izmena nozica je proces od nekih 5-6 sati u servisu,i ne bih preporuchio nikome da to radi u nekom neovlascenom servisu,samo u ovlascenom servisu i njih da pita da li su to radili i da li imaju skolovane ljude za to...
      ulje se kontrolise svaki put pri punjenju goriva(pri tome se misli kada je auto skoro stigao na rezervu pa se puni do vrha ,otprilike svakíh 500 km).
      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• r1cer
        CBC Senator XXL
        • 22.01.2006
        • 363
        • Beograd

Ja se ne bih ********o sa tim vankelom u srbiji al ti predlažem ovo iz halo oglasa, doduše ovaj je malo skuplji.

TOYOTA MR2 1.8 Cabrio (2000), dvosed, 11.000 EUR, može zamena. 063/844-7922

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

Nema sta da se ******** sa Wankelom, pogotovo ako je auto tj motor u garanciji. Cak i onima koji su menjani motori dobili su novu fabricku garanciju.
          Ne znam ni za jednu osobu koja vozi RX-8, doduse znam ih da nabrojim na prste jedne ruke, da ima problem sa autom, a pridrzavaju se od prvog trenutka onog sto pice u knjizici o nacinu voznje.
          Ima decko u HR koji vozi RX-8 i nema problema, a jedan njegov drug vec 2. motor zamenio... Samo treba shvatiti da to nije standardni OTTO motor i da se o Wankelu malo drugacije vodi racuna.

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
            • Mazda 6 2.0d

MR2 je skroz druga prica mada ni to nije los auto (daleko od toka).

Ali Wankel je ipak Wankel - to je ono sto mi se i najvise svidja kod RX-8.

A sto se odrzavanja tice - jedini mi je problem sto ga ne bih kupio novog (ipak je to previse para za igracku) a kod polovnog je uvek pitanje kako ga je onaj pre odrzavao...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Ako ga uvozis, najbolje je da se uveris da jos uvek ima garanciju, a ovde kod nas su se vrtele 2 koje su prosle godine jos bile pod garancijom.
              Mozda bi trebao da odes u Profil, posto su jedino oni mogli da ih prodaju, da se raspitas dal' neko od vlasnika hoce da proda svoju igracku...

Comment

• wignja
                CBC Član
                • 23.10.2008
                • 52
                • Novi Knezevac

U saobracajnoj dozvoli ako pise 1.3 onda je 1.3 i toli placas po kubikazi, polisa se placa po kw, vozio sam rx-6 i rx-7. Motor ima garanciju na 300.000 km. Nemoze niko da tu nesto mnozi ili deli. to ti dodje vozis turbo pa sad fiat coupe 2.0 20v turbo ima 168kw, da ti ga obrachunava kao 3.200 ccm. Jedini problem na tom vozilu je jaka centrifugalna sila ali RX-8 ima dva stabilizatora na glavi motora. NEUDARAJ GA U 9.000 U LERU JER CES MOTOR TRAZITI KOD KOMSIJE, krenes polako i u brzini peglas, nema zakucavanja pa motornog kochenja!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• TheWickerMan
                  CBC Senator XXL
                  • 11.09.2007
                  • 791
                  • DE
                  • AR Giulietta TCT

Hm...mali offf ^^^nisam znao da postoji Mazda RX6...

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Verovatno je misli 7 i 8, posto se 7 ne vrti u 9000

Comment

• srdjanissan
                      CBC Senator XXL
                      • 20.11.2008
                      • 720
                      • beograd

ja sam video pre par godina u bgu u tunelu kod zelenjaka.....zabezeknuo....
                      kad koči,cepa gume i prevrće se!
                      papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• ToNcA
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2006
                        • 868
                        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                        • Mazda 6 2.0d

Originally posted by wignja
                        U saobracajnoj dozvoli ako pise 1.3 onda je 1.3 i toli placas po kubikazi, polisa se placa po kw, vozio sam rx-6 i rx-7. Motor ima garanciju na 300.000 km. Nemoze niko da tu nesto mnozi ili deli. to ti dodje vozis turbo pa sad fiat coupe 2.0 20v turbo ima 168kw, da ti ga obrachunava kao 3.200 ccm. Jedini problem na tom vozilu je jaka centrifugalna sila ali RX-8 ima dva stabilizatora na glavi motora. NEUDARAJ GA U 9.000 U LERU JER CES MOTOR TRAZITI KOD KOMSIJE, krenes polako i u brzini peglas, nema zakucavanja pa motornog kochenja!!!!!!!!!!!!!!!!
                        Garancija 300K Km bez obzira na godine ili ima i vremensko ogranicenje?
                        A to za kucanje u 9000 u leru - nemam obicaj da radim to sa bilo kojim autom (da turiram do crvenog u leru).
                        A sto se tice RX-ova jesi ih imao ili samo vozio? Ovo pitam zbog iskustva sa majstorima i tako toga...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Vocko
                          CBC Senator XXL
                          • 25.04.2005
                          • 4556
                          • nBGd

Mislim da je garancija 100k km, ali me nemoj držati za reč, nemam vremena sad da proverim.

Obavezno ovo pročitaj, mada se mahom odnosi na ono što je Miki rekao - http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... a_rx8.html

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

http://www.mazda-rs.com/PosedujemMazdu/ ... fault.aspx
                            Ja ovde videh da je garancija 3god/100 000km.

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Samo sto se u slucaju promene motora kod RX-a dobija nova garancija od 100k km

Comment

• wignja
                                CBC Član
                                • 23.10.2008
                                • 52
                                • Novi Knezevac

Nisam se dobro izrazio, motor bez vecih problema prelazi do 300.000, toliko mu je standarni vek motora. Vozio RX-7 pola godine, posedovao RX-6. Malo se bavi mehanikom pa sam sam sto sam znao ali nisam imao nekih problema. delove sam nabavljao u Madjarskoj to je bilo 2004 godine sad ih ima i kod nas. Taj motor je takav sto kaze nas narod nahrani svinje i nediraj, prosto recheno ispostuj njega i on ce tebe, redovni servisi, kvalitetno ulje i svecice, yagrej motor na radnu temperaturu i neboj se.

Comment

Working...
                                X