PEHOVI koji se desavaju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Karbo
    CBC Senator
    • 16.02.2006
    • 225
    • Sydney - Land of Downunder

Dok sam imao Suzuki Swift GTi, prvih 2-3 mjeseca sam ga gulio kao nenormalan. U drugoj sam ga gurao na 7,500rpms, (a na satu za brzinu je pokazivalo 105km/h) maximalno je 9,500rpms... sve dok jednog dana nisam vozio po kisi. Isao sam oko 55km/h u drugoj i taman da prebacim u 3-cu osjetim auto trznu malo jace naprijed i nesto puce... i nikako nece u trecu?!
    Sutradan odvezemo kod majstora (vozio sam u drugoj nekih 10-tak kilometara)... majstor mi javi poslije par dana. Riknuo mjenjac (long shaft pukao na pola).
    I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
    a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
    It will take your breath away!!!
    by David E. Davis

Comment

• komarac
      CBC Član
      • 15.09.2005
      • 62
      • Istocna Hrvatska

Godina 1989, stari moj kupio novog passata(koji je tada koštao kao trosobni stan u centru grada) i nakon tri dana izleti mu jedan sa jugom i on doslovno prepolovi jugo a passat je ostao u voznom stanju ali sa prilično ubijenim prednjim krajem i tek sada nastupa problem jer kod nas nije bilo ni dijelova, ni poštenog servisa, i njemu to jedan majstor malo popegla na grubo ubaci mu neke farove i žmigavce (normalno od nekog drugog modela auta) sveže branik sa žicom, i on odveze auto u njemačku na popravak, popravi auto, krene kući i 5 kilometara od kuće pri brzini od 120km/h mu iz kanala izleti neki veliki pas i opet sve razbije.

Comment

• DejanV
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2005
        • 682
        • Beograd

Originally posted by sri98
        Godina 1994, Yugo EFI, pocinje da stuca kod Preseva - dovlacim se do Pojata (AMS), lik (majstor) gleda Yuga kao da je svemirski brod i kaze" verovatno je filter goriva, ionako je auto put, vozi na odredjenom broju obrtaja i stici ces".

Presao sam citavih 7 km i auto je umro. Naravno, 2am, nema mobilnih...
        pesice do Pojata, zovi nekog iz BG da me vuku kuci.

Sutradan, sa drugom, auto je na kontaktu, blejim pod haubom, nesto dodirnemo i cuje se cak-upali se check engine.

Naravno, pala je masa sa kompjutera.
        Dobro, i sta je sada tu bizarno (sem pesacenja, a bez pljeskavice)?

Ti kao ne znas da je elektrika Yuga misterija koja ceka naucno otkrovenje da objasni kako nesto tako amaterski sklepano zajedno uopste moze da radi? Gubitak mase je normalna pojava.

Pitaj me - od kada imam ECU, ko sta radi, ja se zezam sa masom. Ali, dosao sam ja njoj glave ...

I sta ti uopste radio 1994 godine na Presevu, a?

Pozdrav,
        DVV
        Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Bizarno je to sto je bilo 2 am, u kolima dete od 1,5 god, tada je EFI bio naucna fantastika u Srbiji, a ja mlatim u sred nigde zbog glupavog kontakta koji genijalci u KG nisu lepo zakacili itd.....

BTW, vracao sam se iz Grcke
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• civi
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1492
            • Pozarevac

Prvi maj, drugar dolazi do mene sav srecan( ja ga pre toga nagovorio da kupi citroen bx gti) on meni PRORADIO MI INDZEKSN, ja onako tek razbudjen sedam u auto, on meni saces da vidis kako vuce, sedam ja 1 6000obrtaja 2 6000o 3 4500 o 140 ide krivina on po kocnici a hidraulika crkla trag kocenja 60m pravolinijski direktno u kucu ja naravno nisam bio vezan,na svu srecu video da cu da udarim i digo noge (izlomio sam komplet armaturu napred proso kroz noge i glavom udario u soferku) nije mi bilo nista samo male ogrebotine ... cudo, kad su dolazili panduri pitali gde smo sakrili mrtve
            Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Uh tesko da je tu hidraulika otkazala, morali ste da primetite na vreme otkaz hidraulike
              https://t.me/pump_upp

Comment

• overspeed
                CBC Senator XXL
                • 24.05.2005
                • 2779
                • Kosovska Mitrovica

Scena od subote, "centar" severne Kos. Mitrovice:

Lokalni lik, vlasnika 2 kluba i zastupnik Gang Land opreme za KM, vozi ispred taksiste u 128-ici, iza taksija ja. Vozimo ne brzhe od 40 km/h...

Odjednom, dete se pojavljuje niotkuda i pretrchava ulicu ispred prvog auta, ovaj lik kopa u mestu a ja uporedo kochim sa njim... Taksista ispred mene, sa reflexima mrtvog konja, se zakucava u ovog ispred. Lik iskache iz auta, besan... Taxista sedi u autu i grchevito se drzhi za volan, prestravljen

Ovom prvm polomljen zadnji branik sa sve parking senzorima i malo ulubljen lim.

Momak je pre bukvalno 5 dana registrovao novi 320d
                http://www.bmw.tv

Comment

• mirdza
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2005
                  • 2437
                  • Katowice (PL) / Banja Luka
                  • AGP / W126

jedna glupa situacija iz 2000-te (tek sam poceo da vozim). karburator na mercu bio malo "zapeko" i ponekad blokirao velike leptire (4-grli karb, veliki leptiri 55mm). penjem se uz nadvoznjak i ispred mene neki stojadin se vuce 30-40 a ogranicenje 70. vidim da nema nikoga i prestizem. e, sad, znam da je dupla puna i sl. ali mladost u tom momentu se desavaju 3 stvari:
                  vracam se u svoju traku, djevojka u audiju 80 ispred mene naglo koci (ne znam zasto) a meni ostaje zablokiran gas sva sreca uspio sam da zakocim ali nekih 4-5cm za njom - kosa mi je ovako izgledala
                  aha, kocenje je bilo sa nekih 90km/h...
                  Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Duke
                    CBC Senator XXL
                    • 16.01.2006
                    • 753
                    • Urbs Naissus

Moj tast vozi prastari Pug 504. Elem, vozio on majstora(koji je inache srcani bolesnik), da mu postavi plocice u kupatilu i na potezu od KP doma ka gradu (Nish i okolina ce znati ) gde je ogranichenje 60, moj tast izleti sa puta.
                    Inache, pre 35 godina je dotichni gospodin vozio trke. Pa, sta da vam kazem - trag kocenja je 32 metra. NAKON sto je presekao DRVENU banderu. Do bandere - 55 metra. Tragovi u travi pored puta - zuti, trava bila spaljena trenjem od guma. Inache, pre drvene bandere ima 3 BETONSKE. Zadnju betonsku, promashio za 10 cm. Drvenu pokupio toliko brzo, da, osim stete po sredini haube, nije stigla da ga zakaci po krovu ili gepeku.
                    Posto mu ne radi brzinomer, ne zna koliko je vozio. Panduri kazu 150...
                    Znate sta je bila prva stvar koju je uradio kad se auto konachno zaustavio - pitao majstora za plocice: "Chedo, je si li dobro?" - "Jesam" kaze ovaj. " Izlazi napolje!" - "Zasto, bre?". "Ti si srchani bolesnik, ako umires, umri napolju, nek vide da si ziv izasao iz kola, necu da idem u zatvor zbog tebe..."
                    Pezo je opravljen i vozi se. Pre par meseci mu je uradio i elektricno podizanje prozora, da se ne muchi. Auto dodushe, jedva da ima patos...
                    Ah, da, sta je, u stvari, bilo? - pukla sipka od volana, da ne kazem steering column...
                    "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• TAZZ
                      Banovan
                      • 30.05.2005
                      • 1409
                      • NBGD,SERBIA

2003. God.... Idem za Suboticu u GOLF-u IV TDI...
                      vozam ja i uzivam s 170km/h.. malo se poshibam sa nekom ribicom u BMW 320 E 30... pretichemo se zezamo se... kad ono BZZZZZP... pochne da dimi crn dim iz auspuha, pade njushka GOLF-a. Sa 180 na 100 za 6 sec bez kochenja..... SHTUC... netje auto preko 100 DRECHI KAO FAP.... netje da ubrzava.... Pretichu me TRAKTORI . Dovukao se do SU. Kod majstora... gleda on, gledam ja... nemamo pojma 2 sata shta je...Kazem " ... a osigurachi...?". On meni ma daj bre!!!! Nisam bio dokon, pogledam osigurache kad ono 2 kom otishla... imaju neku munju preko motora naslikanu.... Promenim, i zvuk bi ZZZZZZZZZZZZZZZZ... Bash kao shto sam navikao.... On htede da mi uvali TURBINU...... ******... Shteta celih 40 dinara... Fala BOG-u!![/b]

Comment

• DejanV
                        CBC Senator XXL
                        • 19.07.2005
                        • 682
                        • Beograd

Originally posted by sri98
                        Bizarno je to sto je bilo 2 am, u kolima dete od 1,5 god, tada je EFI bio naucna fantastika u Srbiji, a ja mlatim u sred nigde zbog glupavog kontakta koji genijalci u KG nisu lepo zakacili itd.....

BTW, vracao sam se iz Grcke
                        E, to je vec surovo, malo dete u autu, gadno!

Cisto da znas, i mene su mucli ti isti kontakti, ali ima leka, zamene se komplet kablovi koji su stvarno djubre nekim silikonskim, i da te bog pozdravi. Danas - onda to ni teorijski nije moglo tako, znam.

Pozdrav,
                        DVV
                        Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• Zloca
                          CBC Senator XXL
                          • 21.12.2005
                          • 510
                          • Novi Sad
                          • Astra bertone turbo

Moj gazda pre par godina kupio nov mercedes c220, sa full opremom, placen oko 50000 evra. Mecka sija, probne tablice. Jedne noci (10-tak dana po kupovini) coolira po gradu, prolazi kroz raskrsnicu, i.. BOOM! Lik (21 god), skorije polozio, pozajmio od druga jugica da se provoza, prosao kroz crveno i pravo u mecku. Udario je u zadnji levi tocak, vrata, blatobran. Poiskakali air-bagovi sa krova i vrata. Bela koza na tapacirima rascvetana (zbog air-baga)... haos! Naravno auto je kasko osiguran i popravljen je idealno (na prvi pogled). Ali, brate, nov!!!
                          MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• tt-boy
                            CBC Član
                            • 06.01.2006
                            • 16
                            • Beograd, Padinska Skela

1996. God.... Nekako sam skupio 1000 dem, nameracio se da kupim wv Bubu u Zemunu. Sa mastorom sam dosao kod doticnog prodavca koji se iznenadio mojim dolaskom (9 PM). U trenutku kad sam zapoceo probnu voznju namrcilo se nebo, pocela je oluja. Prodavac je imao primedbu na moju opreznu voznju pa je preuzeo voznju i rekao "sad ces da vidis kako se vozi buba, treba je dobro zaleteti". Samo sto smo usli u jednu usku ulicicu iz susednog pravca je nailazio fica, prodavac je poceo da koci... tockovi su proklizali i zakucali smo se u ficu. Vozac fice (koji je inace bio komsija prodavca) je najvise nastradao, izrezbario je lice udarom u vetrobransko staklo. Zatim je doslo do kavge izmedju prodavca i Scarfacea, mi smo spontano otisli.

Kod sledece kupovine (Yugo) majstor se dugo razmisljao da li da mi pruzi podrsku.

Comment

• Duke
                              CBC Senator XXL
                              • 16.01.2006
                              • 753
                              • Urbs Naissus

Originally posted by tt-boy
                              "sad ces da vidis kako se vozi buba, treba je dobro zaleteti".
                              "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Delkan
                                CBC Senator XXL
                                • 14.06.2005
                                • 829
                                • 60 km From BG,West

Originally posted by tt-boy
                                do kavge izmedju prodavca i Scarfacea,

Jesi li odmah nakon toga kupovao Juga ili si malo sacekao?

Comment

Working...
                                X