Da li neko ima informaciju o promenama cena prepisa vozila ? Cuo sam da se kod prepisa vozila kada se vrsi zamena saobracajne (a kada se to ne radi ?!?!) placa "šešeljeva" (porez na luksuz) taksa ? Da li neko ima tacnu informaciju o ovome ? Ako je tako onda ce se prepis raditi samo kada se vrsi i registracija vozila, jer se onda ta taksa svakako placa.
Prenos vlasnistva vozila
Collapse
X
-
Re: Prepis vozila
Naravno da 2.5% od procenjene vrednosti vozila placas, to je prenos apsolutnih prava ili ti jednostavnije prepis. Ja sam cuo da se tom iznosu dodaje iznos poreza na luksuz koji se placa prilikom registracije vozila, tj. ovaj porez:
http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... ctionId=33
pa mi to malo nelogicno deluje, zato sam pitao da li ima neko tacnu informaciju.
Comment
-
-
Svejedno ti je, preveo ga sada ili na registraciji, placas isto...
Sto se tice povecanja poreza, najvise ce osetiti vozila preko 2000 cm3, vozila sa manjom zapreminom bukvalno isto placaju, kao sto vidis u onoj tabeli, razlika je najvise u 1000 din.Power of dreams !!!
Comment
-
-
Uh, kako da objasnim. Rekli su mi da taj porez placas i prilikom prepisa bez obzira sto je vec placen kod registracije, znaci platio si 7500 dinara kod registracije, prodas auto za dva meseca i kupac prilikom prepisa placa 2.5% prepis i ponovo porez na automobil 7500 dinara.
Comment
-
-
cisto sumnjam da je tako, bar ja nisam placao kada sam prenosio koji je bio "u sred" registracije. nabolje proveri kod neke agencije, oni ce znati ako se nesto menjalo u medjuvremenu, ali to bi bila neopevana pljacka.http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Originally posted by sri98Ako se menja vlasnik za vreme vazenja reg onda se placa saobracajna i eventualno tabliceima se,moze se-nema se,mora se
Comment
-
-
Da, svaki put kada sam prenosio auto... sa bilo kojih tabli bg-bg ili ns-bg ili bilo sta se placa i porez i taksa itd... sve... sem same registracije i osiguranja... tablice samo ako nije isti grad i saobracajna uvek...
dakle ispod 50e neces proci sta god da prebacujes...
dakle opet sprski dupli porezkao i za pdv...
Comment
-
-
pa normalno da se placa porez kada vozilo menja vlasnika. to sto se placa i ostalo je iz razloga jer skoro svi obavljaju papirologiju kada istekne registracija, a prilikom produzenja se placa i porez na posedovanje o kome pricate.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Kako ide prenos vozila, odjava i preregistracija u ovom slucaju:
Kupim auto koji nije registrovan vise od godinu dana. Potpisem ugovor, plati se porez, odjave se tablice. To mi je jasno. E sad, posto je auto na Bg table, a ja sam u Kg podrucju npr, kako da odvezem auto koji je neregistrovan do kuce?
Comment
-
-
probne tablice
prikolica
slep sluzba
imas izbora koliko hocesSamo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
Comment