Posedujem '98 Opel Vectru B sa 1.6 16v motorom, koju vozam vec nekih 6 godina i poprilicno sam zadovoljan sa njom. Doduse, ma kako lepo i ocuvano izgledala, 6 godina na nasim putevima je, nazalost, svakako uzelo maha, tako da sam planirao poprilican servis (amortizeri, sve 4 gume, sredjivanje klime, nov motor za cenralnu bravu is sl...) Medjutim, preko veze mi se ukazala odlicna prilika da zamenim moju Vectru za noviji model (2001. godiste karavan, 1.8l), koji izgleda kao da je tek sad izasao "ispod cekica". Automobil je doslovno "kao casa"; sve je perfektno ocuvano, motor se ne cuje, sedista su nova novcijata, sto se tice tehnike, sve je 100% ispravno, automobil prakticno mirise na novo, a na satu, verovali ili ne, ima pravih 55000 kilometara... Zvuci suvise dobro da bi bilo istinito, zar ne?...
Uglavnom, u poredjenju sa mojom Vectrom, ova mnogo bolje koci (ocuvanije plocice valjda...), mnogo se bolje ponasa na putu (siri pneumatici), mirnija je u leru i, realno, ocuvanija duplo. Medjutim, ono sto mi je upalo u oko jeste cinjenica da automobil koji je snazniji od mog dobrih 15-tak konja, ne ubrzava nista bolje, cak je i tromija u nizim obrtajima... Da ovo nije neki pokazatelj da se radi o fantasticnoj sminki, ili dodatna tezina karavana moze da utice na performanse, koje su u ovom slucaju osetne?...
Voleo bih i da znam na koliko visu potrosnju, otprilike, mogu da racunam?... Uglavnom, dodatna svota novca koja treba da se doplati za noviju Vecu je oko 1500 evra, za realno mnogo ocuvaniji i skoro 4 godine mladji automobil. Voleo bih da cujem i par saveta u vezi karavan Vectri (ako je neko imao iskustva), kao i misljenja koliko se ova transakcija, zapravo, isplati?... Sto se tice tehnicke strane, automobil je 100% ispravan.

Voleo bih i da znam na koliko visu potrosnju, otprilike, mogu da racunam?... Uglavnom, dodatna svota novca koja treba da se doplati za noviju Vecu je oko 1500 evra, za realno mnogo ocuvaniji i skoro 4 godine mladji automobil. Voleo bih da cujem i par saveta u vezi karavan Vectri (ako je neko imao iskustva), kao i misljenja koliko se ova transakcija, zapravo, isplati?... Sto se tice tehnicke strane, automobil je 100% ispravan.
Comment