Trziste polovnih automobila u Srbiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maxx79
    CBC Veteran
    • 21.02.2009
    • 106
    • Pancevo

Trziste polovnih automobila u Srbiji

sta mislite o trzistu polovnjaka u Srbiji,odnosno bolje reci o cenama istih?

vec godinama postoje price kako su polovnjaci u Srbiji PREVISE precenjeni,kako isti automobili npr u EU kostaju neuporedivo manje itd.......sto se lako moze proveriti na stranim sajtovima za prodaju automobila(npr mobile.de) i na nasim sajtovima za prodaju polovnjaka(npr polovni automobili.com)....

ono sto je najapsurdnije,u zadnjih nekoliko meseci se stalno prica o nekim stvarima koje ce KAO oboriti cenu polovnjaka u Srbiji........secate se krajem prosle godine,bila je aktuelna prica o nekakvom smanjenju carina na uvozu polovnjaka,i to ce KAO oboriti cenu 10-15%........zatim svetska ekonomska kriza ce oboriti cenu polovnjaka na zapadu,pa ce biti jeftiniji i ovde.............i evo sada najnovije,one nenormalne takse oko registracije automobila sa vecom zapreminom od 2000 kubika,ce KAO uciniti takve automobile znatno jeftinijim.....

ali u PRAKSI se zapravo NISTA ne dogadja sa cenama polovnjaka...one manje-vise ostaju iste i dalje..........ok,mozda u pojedinim slucajevima neko stvarno i spusti cenu 10-20 %...........ali nikako se ne moze tvrditi generalno da su cene polovnih automobila u npr zadnjih pola godine pale......

znaci,sta mislite,da li je uopste moguce da se desi NESTO (neki politicko-ekonomsko-finansijsko-drustveno--sta ja vec znam koji dogadjaj) sto ce OSETNIJE oboriti cenu polovnih automobila u Srbiji?
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Trziste polovnih automobila u Srbiji

dobar polovan auto (pretezno mislim na sportske i neke luksuznije automobile) je skuplji u inostranstvu nego ovde...ako ovde uopste moze da se nadje dobar polovan auto...

Oborice im cenu kad se kupci dozovu pameti i nece da kupe njesra staro 20g za 3000e koje je odrzavano ko zna gde od opreme ima 4 tocka ,volan,menjac,brisac,kocnice.
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Sve dok se ne bude poboljsao zivotni standard,dok ne budu povoljniji krediti i dok se ne promeni mit o golfu kao najbojem i najpozeljnijem vozilu cene polovnjaka ce biti basnoslovne!Mislim da su cene blago pale u poslednjih 6 meseci bar sto se tice luxuznih vozila(mercedes,bmw)u inostranstvu...mala gradska vozila stoje na istom nivou...

Comment

• maxx79
        CBC Veteran
        • 21.02.2009
        • 106
        • Pancevo

Originally posted by srdjanissan
        dobar polovan auto (pretezno mislim na sportske i neke luksuznije automobile) je skuplji u inostranstvu nego ovde...ako ovde uopste moze da se nadje dobar polovan auto...

Oborice im cenu kad se kupci dozovu pameti i nece da kupe njesra staro 20g za 3000e koje je odrzavano ko zna gde od opreme ima 4 tocka ,volan,menjac,brisac,kocnice.

hm...

evo npr BMW 320 oko 2000tog godista,ja bih rekao da je nesto luksuzniji auto.....

evo koliko kosta takav auto u nemackoj...(link ka oglasu)

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=5

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=5

a evo koliko kosta kod nas...

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 0_i/126799

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 0_I/122167

znaci,NASI prodavci luksuznih automobila,traze skoro DUPLO vise.....

a sto se tice ovih sto kupuju automobile stare 20 godina od po 3000 eura....ja bih pre rekao da se tu radi UGLAVNOM o ljudima koji jednostavno nemaju i nemogu da odvoje vise od 3000 eura da bi kupili BILO kakav auto......i onda ili da imaju takav auto ili da uopste nemaju auto....

mislim,ne verujem da u Srbiji ima puno ljudi koji npr imaju ustedjevinu od 50.000 eura,ali on odluci da kupi auto vrednosti 3000 eura star 20 godina....

a zasto taj prodavac trazi za golfa starog 20 godina 3000 eura je isto pitanje kao zasto onaj prodavac za BMW-a starog 10-11 godina trazi 11.000 eura..........znaci,radi se o prodavcima,a ne o kupcima automobila....

Comment

• srdjanissan
          CBC Senator XXL
          • 20.11.2008
          • 720
          • beograd

mislio sam da pricas o automobilima starosti oko 15-20godina,pa sam se na njih pozvao,a za ove do 8g si u pravu,tu su skuplji kod nas ima tu i carina i pdv...

ne moze tebe prodavac naterati da kupis auto od 3 ili 13 ili 30000e ako on ne vredi toliko,zbog toga sto su cene bile naduvane i jos uvek su,e zato je doslo do kraha prodaje automobila kod nas i pola placeva je puklo

tipican primer srpskog coveka koji oce da kupi auto,to je mercedes,a ako nema pare za njega onda vw
          ,passat 1.9tdi sa full opremom 01-03godista pre godinu ipo nije mogao da se nadje ispod 13000e i to ako nadjes bilo je povoljno,sad je on oko 8-9hiljada.

znaci kad ljudi sednu za komp i vide isti auto koji ovde kosta 1o ooo e iz inostranstva sa servisnom ,odrzavan moze da dobije za 7-8-9ooo ,pa onda stavi prst na celo i kaze,pa nisam ******,e onda cene nece biti naduvane...

za 3oooe mozes da biras punto iz inostranstva sa eur 3 motorom,ali ce prazilukan kazati,pa to je puno elektronike to se kvari,delovi skupi,za golfa je to toliko,ne kvari se,delova koliko oces i onda ti pukne film i kazes,ma zabole mene daj i 1oooo,bices jedino veca ****** u mojim ocima.

Comment

• somi_kac
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2009
            • 796
            • Kać

Jedno od preduslova za ulazak u tu njihovu "bajnu" EU, je da se omoguci uvoz automobila bez ikakvih restrikcija.
            Dajem za primer: Golf III, 1.6 benzinac '96, sa felnama, tamo kosta 1000 Evra, sa carinom i porezom 1600... Tada ce pasti cene automobila. Na kraju krajeva, tada se ova sranja na nasim ulicama nece vise ni kupovati, svi ce narucivati auto od preko.
            A, ovde, dodje seljak na Najlon sa Golf III '91, isti motor, bele boje, bez ofarbanih branika i ikakve opreme, seva mu plav dim iz auspuha... Trazi 4500 Evra za njega. Sto je najgore, prodao ga je!!!
            OPEL Astra 1.6i
            OPEL Kadett 1.6
            ŠKODA Favorit

Comment

• sasa_gsi
              CBC Veteran
              • 25.05.2007
              • 101
              • Svrljig (Nis)

Originally posted by srdjanissan
              za 3oooe mozes da biras punto iz inostranstva sa eur 3 motorom,ali ce prazilukan kazati,pa to je puno elektronike to se kvari,delovi skupi,za golfa je to toliko,ne
              kvari se,delova koliko oces i onda ti pukne film i kazes,ma zabole mene daj i 1oooo,bices jedino veca biiiip! u mojim ocima.
              Nazalost na 3000E nema euro 3 auto iz inostranstva (bar ne na nase tablice) za 4000E ima ali za 3000E nema osim mozda Fiat Sicenta ili eventualno nekog punta u ko zna kakvom stanju. Pogledajte oglase za 3000E moze da se kupi normalan porodicni auto star 15-tak godina 92-99 god.

Comment

• macaneli
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2008
                • 327
                • sremska mitrovica - Genova
                • S-max

za 3000e nema zarade moze da se nadje neki malo osteceni auto,ali ko ce ti raditi za dzabe,bez zarade.....
                ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• srdjanissan
                  CBC Senator XXL
                  • 20.11.2008
                  • 720
                  • beograd

Nema euro 3??!! Ajd pogledaj malo bolje ovde

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... dCarSeals=

Comment

• maxx79
                    CBC Veteran
                    • 21.02.2009
                    • 106
                    • Pancevo

ma ljudi,nije toliko bitno sto su manje-vise indenticni automobili na zapadu visestruko jeftiniji nego ovde........to je tako UVEK bilo npr u zadnjih 10 godina...

radi se o tome sto se u ovoj nasoj zemlji u zadnje vreme(npr zadnjih pola godine) cesto spominju razlozi zbog kojih bi KAO trebalo da padnu cene polovnjacima.....

te poskupljuje benzin,te smanjuje se carina na uvoz polovnjaka na 10 %,te svetska kriza,i sada NAJNOVIJE ove ludacke takse od strane nase drzave prilikom registracije automobila koji imaju vise od 2000 kubika.....

a u praksi,od svih tih pada cena,malo sta se desva....

secate se npr smanjenja te carne na 10 % prilikom uvoza polovnjaka?.......mislim da je i na ovom forumu bila po neka rasprava o tome,tj za koliko ce pojeftiniti automobili......

i sta se desilo pola godine kasnije,tj sada?......manje vise NISTA.......znaci,polovnjaci nisu pojeftinili GENERALNO,iako je carina prilikom uvoza manja.......(mislim,jeste da se po neki auto prodaje jeftinije,ali generalno se ne moze reci da su polovnjaci danas jeftiniji npr za 20% u Srbiji,nego sto su bili decembra prosle godine)

Comment

• srdjanissan
                      CBC Senator XXL
                      • 20.11.2008
                      • 720
                      • beograd

polovnjaci su dosta jevtiniji,naveo sam ti primer passata,passat b7 sad moze da se uzme za oko 13000,a pre godinu je bio 17-18000

punto 1.9jtd 2003 devojka platila 5000e sa registracijom
                      sad je oko 4

ja 106 platio 5000e

sad je i ispod 4000e

sve pre godinu dana
                      ne znam na koje ti automobile mislis,ali danas se slabo prodaju po tim cenama sto gledas na pijaci ili e-pijacama kod nas,svako ima pravo da trazi koliko hoce ,ali dal ce da dobije to je pitanje

Comment

• maxx79
                        CBC Veteran
                        • 21.02.2009
                        • 106
                        • Pancevo

pa ako neko hoce da kupi auto na pijaci,da li treba prvo da pita prodavca "koliko je PRAVA cena auta?",nevezano za to sto pise na haubi,i onda ga kupi za 2-3000 eura manje,nego sto je prvobitna cena?.......zasto onda neko uopste i istice cenu auta?

ok,ja sam napisao da su u POJEDINIM slucajevima cene automobila pale.....ali da li ti mozes da kazes da su npr SVI (ili bar 80%) polovni automobili u Srbiji u zadnjih 6 meseci pojeftinili npr za 15%,sa obzirom da je npr carina pala na 10%,svetska kriza itd,itd,itd?

ja inace mislim na sve automobile generalno,ni na jedan posebno.......(mada eto,vec sam naveo primer BMW 320 oko 2000te godine)

koliko vidim,passati stari 7-8-9 godina se na nasim sajtovima krecu oko 8-9-10.000 eura.......mislim da sam video samo dva koja su oko 8.000 eura,ali pitanje je u kakvom su stanju.....mogu da GARANTUJEM da neki npr passat 1,9 dizel u solidnijem stanju nije manje od 10.000-11.000 eura.......odnosno tesko da ce ga neko dati za manje........i sad,iako je on cenu spustio sa npr 14.000 na 11.000 eura,takav auto je ipak precenjen kada se pogleda koliko takav isti kosta u Nemackoj........odnosno,takvi primeri cine izuzetno skupo trziste polovnjaka u Srbiji....

Comment

• srdjanissan
                          CBC Senator XXL
                          • 20.11.2008
                          • 720
                          • beograd

ja sam prvi zagovornik da bi pre uzeo u ekstra stanju auto i malo precenjen,tj dao malo vise,nego se stisnuo i onda kad krene da crkava deo po deo...ja kad sam prodavao auto visio sam cesto na pijaci jelr sam prodavao auto koji tesko ide,dzip,bez obzira sto ga ja imam od godinu starog i sve racune i papire od ovlascenog servisa i cenu istu kao sto je iz uvoza ,jedva sam ga prodao i to ortaku,njemu sam skinuo jos 1000,jer bi njemu radije skinu toliko nego nekom drugom 500 je on znao kakav je auto i za 3hiljade manje je mogao da dobije krs dzip stariji 5 godina...
                          na pijaci sam se nagledao svakakvih i preprodavaca i svega,automobili koji su bili preko 5000e 80% njih i dan danas dolazi tamo,ni posle 5meseci nisu prodati...ko ima para da kupi preko 5ooo gleda korejanca novog ili skoro novog,ko ima preko 10 takodje gleda sto novije jer moze da kalkulise cenu,jer nece da da 10000e za taj bmw star 10godina ,a za 13ak ima nov auto golf klase...

kao sto rekoh,dobra ponuda moze da ima jaku cenu za auto koje je interesantno,dzaba njemu i odrzavanje i oprema i stanje ako ga ceni 10000 ako isti takav malo losija oprema,malo vise km ima za 7-8 vecina ljudi ce dati u startu manje.

Comment

• dr_mire
                            CBC Veteran
                            • 10.01.2007
                            • 104
                            • Beograd, Banovo BrDo

Pre dva meseca sam uzeo Punta 1.9 jtd, ELX, sa klimom, 2002 god, za 3700 eura+registracija

cene su definitivno pale, od početka godine bar 30%...
                            ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• sasa_gsi
                              CBC Veteran
                              • 25.05.2007
                              • 101
                              • Svrljig (Nis)

To ti je bilizu 4000E kao sto sam lepo i rekao, a ovaj lik gore za punta je interesantan ali je prosecna cena 2000E za 2001 god, kada se na to nakaleme sve zajebancije, svi troskovi i podmazi to sigurno na nase table izlazi min 3500E a realno 3700-3800E, nije isto kada uvozi auto plac ili pojedinac troskovi se razlikuju najmanje 50%.

Comment

Working...
                              X