Trziste polovnih automobila u Srbiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jevtic
    CBC Senator XXL
    • 26.11.2006
    • 729
    • beograd

Re: Trziste polovnih automobila u Srbiji

a kolko očekuješ da košta audi a6?

pre samo godinu dana za ovaj drugi auto iz oglasa nisi mogao da nađeš ispod 30k eura a sad je 22k. a taj auto je recimo kao nov kod nas koštao i sada košta preko 60k eura. i za 5 godina se prodaje za 30% početne vrednosti. pa pogledaj na mobil.de kolko cene te aute. a i ova druga dva iz oglasa cene su dosta pale u odnosu na pre godinu dana.
    ex - fabia 1.9 tdi
    golf 2.0 tfsi

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

Originally posted by maxx79

koliko se secam,letos u Grckoj sam se prilicno nagledao skupih automobila svih mogucih klasa koje voze ti grci.......ocigledno da im je standard onda bas,bas visok....

Ne znam ja u kojoj si ti to Grckoj letovao Jako je malo luxuznih vozila pa i vozila preko 1800-2000cc uopste. Voze novija kola, manja i male kubikaze

Trziste u Srbiji je takvo-kakvo je pre svega jer je malo i polu-zatvoreno i sta sad mi tu da radimo? Isti ti Grci kada hoce da uvezu kola iz Italije jer su tamo mnoooogo jeftinija moraju da plate basnoslovnu carinu (dosta visu nego mi) i kola ih izadju skuplje nego da ih mi uvezemo kod nas. To je opet protivno zakonu i ustavu EU ali tako je.
      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Type_R
        CBC Senator XXL
        • 26.05.2007
        • 900
        • Valjevo

Originally posted by dr_mire
        Pre dva meseca sam uzeo Punta 1.9 jtd, ELX, sa klimom, 2002 god, za 3700 eura+registracija

cene su definitivno pale, od početka godine bar 30%...
        Racunaj da je taj od koga si ga kupio zaradio 800-1000 eur na tako "pale cene"

Originally posted by TAZZ
        Ajde opet...

Punto u DE koshta recimo oko 1900 evra... Dovoz oko 500... coll tablice oko 200, ulaz auta oko 100 evra( Propratnica i josh kojekakve gluposti), carina+PDV+ shpediter oko 700-800... NEMACHKI KATALOG... skup...
        SUMA
        3500 somitja... recimo...
        A takav auto ovde kupish za 3900-4200 da zagledash da birash da zanovetash... a kad uzimash iz uvoza... mislim doteruje se... batice MACHKA u dzaku... mom drugaru je naizgled STILO u vrhunskom stanju zakucao u SLOVENIJI, menjach neka glupost... neki federchitji... shteta od 150 evra... ali jebada... vrhunska...
        i kad ga je prodao... bio dobar 300 evra...

BMW ste spominjali evo ja sad prelistao POLOVNIAUTOMOBILI... ima 320i benzinci za 7k, 320D za 7500-8500...
        Na tim autima su straobalne Carine i troshkovi...
        Bez 1600 nije...
        Punto kosta u italiji 1200-1500eur na kolicinu, a ovaj dovoz i coll talice zaboravi, dovozi se na prikolici tako da izadje 200eur po auto, carina, porez i spediter 700eur, ostaje samo registracija, sve putnicki da se razumemo, bez prepravki.

A bmw e46 ima i za 4000eur sa sve troskovima transporta, samo ostaje carina, porez i reg...
        3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• maxx79
          CBC Veteran
          • 21.02.2009
          • 106
          • Pancevo

[quote=Type_R]
          Originally posted by "dr_mire":2eg12j7g
          Pre dva meseca sam uzeo Punta 1.9 jtd, ELX, sa klimom, 2002 god, za 3700 eura+registracija

cene su definitivno pale, od početka godine bar 30%...
          Racunaj da je taj od koga si ga kupio zaradio 800-1000 eur na tako "pale cene"

Originally posted by TAZZ
          Ajde opet...

Punto u DE koshta recimo oko 1900 evra... Dovoz oko 500... coll tablice oko 200, ulaz auta oko 100 evra( Propratnica i josh kojekakve gluposti), carina+PDV+ shpediter oko 700-800... NEMACHKI KATALOG... skup...
          SUMA
          3500 somitja... recimo...
          A takav auto ovde kupish za 3900-4200 da zagledash da birash da zanovetash... a kad uzimash iz uvoza... mislim doteruje se... batice MACHKA u dzaku... mom drugaru je naizgled STILO u vrhunskom stanju zakucao u SLOVENIJI, menjach neka glupost... neki federchitji... shteta od 150 evra... ali jebada... vrhunska...
          i kad ga je prodao... bio dobar 300 evra...

BMW ste spominjali evo ja sad prelistao POLOVNIAUTOMOBILI... ima 320i benzinci za 7k, 320D za 7500-8500...
          Na tim autima su straobalne Carine i troshkovi...
          Bez 1600 nije...
          Punto kosta u italiji 1200-1500eur na kolicinu, a ovaj dovoz i coll talice zaboravi, dovozi se na prikolici tako da izadje 200eur po auto, carina, porez i spediter 700eur, ostaje samo registracija, sve putnicki da se razumemo, bez prepravki.

A bmw e46 ima i za 4000eur sa sve troskovima transporta, samo ostaje carina, porez i reg...[/quote:2eg12j7g]

to sve nije bitno,vazno da su cene "pale",i to "drasticno"

Comment

• maxx79
            CBC Veteran
            • 21.02.2009
            • 106
            • Pancevo

Originally posted by jevtic
            a kolko očekuješ da košta audi a6?

pre samo godinu dana za ovaj drugi auto iz oglasa nisi mogao da nađeš ispod 30k eura a sad je 22k. a taj auto je recimo kao nov kod nas koštao i sada košta preko 60k eura. i za 5 godina se prodaje za 30% početne vrednosti. pa pogledaj na mobil.de kolko cene te aute. a i ova druga dva iz oglasa cene su dosta pale u odnosu na pre godinu dana.

ne znam jesi li procitao onaj citarini link,za koliko ocekuje vlasnik jednog od najvecih placeva polovnih automobila u Srbiji,da padnu cene takvih automobila....

nije bitan samo audi,to sam naveo kao primer...

a koliko je po tebi DOSTA pojeftinio audi star skoro 10 godina sa 200.000 predjenih km,i 2500cm,koji SADA kosta 11.000eura?

mozda su i za taj npr auto na mobile.de i ovde kod nas slicne cene,kao za vectru C......

Comment

• DraxNS
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2006
              • 520
              • Bačka Palanka
              • Peugeot 307 SW

maxx... evo ja sam malopre prodao moju (sad vec bivsu) Toyotu 93. god, za koju sam prosle godine (kad sam krenuo u prodaju) trazio 4300 eura.... (u to doba dobijao 3600....) za celih 2700 eura.

Pad cene sa 4300 na 2700 je 1600 sto je celih 37% ili vise od trecine cene! Malo li je?

Sa druge strane takav pad je NEMOGUCE ocekivati kod vozila novije proizvodnje, zbog gomile faktora.... a desio se i tu pad veci od 10% negde cak i do 20% .

Comment

• kiki243
                CBC Senator
                • 06.04.2011
                • 201
                • العربية

E drugari!!!

Aj da nastavimo ovu temu.Zavrsila se poslednjim postom u 2009toj godini,znaci pre tacno dve godine.Ajde da vidimo:

- gde smo danas
                -kakve su danas cene na trzistu polovnih auta
                - koliko se danas isplati uvoziti(dosta se pisalo u ovj temi,al proslo dve god.)
                - koji je danas NAJTRAZENIJI polovnjak u Srbiji

...a?Jeste za nastavak teme

Comment

• jevtic
                  CBC Senator XXL
                  • 26.11.2006
                  • 729
                  • beograd

danas smo na istom mestu gde i pre dve godine, samo imamo još manje para.

cene su generalno pale usled nedostatka para.

isplati se uvoziti samo ne svima i ne kao nekada. ako misliš da skokneš do nemačke da uvezeš jedan auto možeš da računaš na minimalnu zaradu. a ljudi koji imaju uhodane šeme koji uvoze na šlepere zarade malo više. ne kao pre ali da ne zarađuju ne bi se više bavili tim poslom.

najtraženiji polovnjak je onaj koji je uvek i bio. auto oko 5000 eura do 1.6 l zapremine motora po mogućstvu dizel i što novijeg godišta. uglavnom su to neki fiati, renoi, citroeni i slično. uglavnom sve što preko ne drži cenu kao polovnjak.
                  ex - fabia 1.9 tdi
                  golf 2.0 tfsi

Comment

• kiki243
                    CBC Senator
                    • 06.04.2011
                    • 201
                    • العربية

Izgleda da nas je malo zainteresovanih za ovu temu.
                    Kad sam pitao za uvoz,nisam mislio na preprodavacku varijantu (uvezem pa prodam) nego,dosta se moze naci izjava na forumu koje kazu da "danas" na nasem trzistu ,mozes bolje proci nego da ides u EU po auto.
                    Bas upravo sam hteo da cujem koliko je to ustvari ispravno (ja licno ne mislim) da je tako.

Comment

• jevtic
                      CBC Senator XXL
                      • 26.11.2006
                      • 729
                      • beograd

teoretski je tako.

ako pogledaš cene na mobile de i na polovni automobili videćeš da su sve tu negde.
                      samo ono što treba da znaš da u srbiji kupuješ mačku u džaku. odnosno da taj auto koji ima samo 5 godina i prešao je samo 120k km i vozila ga baba da pijace u stvari vrlo verovatno radio na taxiju u dve smene prešao je 800k km i lepo je zapran, vraćena kilometraža i promenjeni neki pohabani delovi koji se primećuju okom i onda ovde i tamo su iste cene....

da ja sebi kupujem polovan auto ozbiljno bih razmatrao situaciju da palim preko i da dovezem jedan koji mi odgovara...
                      ex - fabia 1.9 tdi
                      golf 2.0 tfsi

Comment

• kiki243
                        CBC Senator
                        • 06.04.2011
                        • 201
                        • العربية

Ma naravno-opet se nismo skapirali.
                        Ja delim tvoje misljenje i upravo zato sam hteo da opovrgnem tvrdnju nekih nasih drugara sa foruma koji kazu da se ne isplati uvoziti
                        Ok je-na istoj smo strani

Comment

• banekg
                          CBC Senator XXL
                          • 06.09.2010
                          • 1274
                          • Nis
                          • Toyota Carina e 2.0

Moji prijatelji, koji se bave uvozom automobila, tvrde da se vise isplati kupiti auto u Srbiji.
                          Sa druge strane, imam dva ortaka, koji su sami uvezli i dovezli automobile iz Nemacke.
                          1. Fiat Marea - placen preskupo, a zesci krs, ortak potpuno nezadovoljan...
                          2. Hunday Accent - placen preskupo, autom, generalno zadovoljan, ali plinski sistem, uradjen u Nemackoj, kao nogama da je radjen, konstantni problemi vec godinu dana, a resenja u Srbiji nema jer je neki BRC u pitanju...zvao je sve ove majstore koji se pominju po Srbiji i svi su ga odbili, tako da auto radi na benzinu, a placen je skuplje jer ima, jel'te, "nemacki plin"...

Cisto neka iskustva, ne tvrdim nista, ja licno bi' isao preko, ali mislim da i tamo ima prevaranata...pa i u Nemackoj, nisu svi Nemci...
                          Long Live CBC!!!

Comment

• kiki243
                            CBC Senator
                            • 06.04.2011
                            • 201
                            • العربية

Bravo!! U poslednjoj recenici si rekao sve.
                            Dalje,ako bi analizirali te dve kupovine koje navodis,garantovano bi nasli brdo anomalija zasto je to tako uradjeno.
                            Ako bi se rukovodili savetom drugara uvoznika-opet drama.Dal je ili nije presao toliko koliko pise itd.
                            Medjutim,jedan paradoks se uvek prozima kroz nase tekstove.
                            Svi vicemo da je ovde jeftinije,nema cimanja,maltretiranja ali niko ne spominje KVALITET.
                            E kad se prica zavrsi i kad krenu problemi onda dodjemo na ono da kvalitet treba platiti.Kako jedan nas fofumasa rece pre neki dan -dobro a jeftino NE postoji.
                            Ja isto mislim da ga treba platiti.
                            I sad ce da se sa ovim sloze nas jos 100 ovde,ali onda postavljam pitanje: pa sto onda mi drugari trazimo jeftin auto napolju kad znamo u startu da on nije dobra kupovina??

Comment

• macaneli
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2008
                              • 327
                              • sremska mitrovica - Genova
                              • S-max

zato sto nada umire poslednja

Originally posted by banekg
                              Moji prijatelji, koji se bave uvozom automobila, tvrde da se vise isplati kupiti auto u Srbiji.
                              ovo je potpuno tacno,posebno ako ides na jeftiniju varijantu tj da za "malo" para uzmes "dobar" auto
                              ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• kiki243
                                CBC Senator
                                • 06.04.2011
                                • 201
                                • العربية

Ooooo dobro jutro!!!
                                Mozete li nam vi kolega reci vasa iskustva sa cenama i kvalitetom automila u tom delu EU u kom ordinirate-hvala unapred!

Comment

Working...
                                X