Pug 206 RC - zna li neko nesto o ovom autu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Pug 206 RC - zna li neko nesto o ovom autu?

pa ,proveris pre nego sto uzmes...nisu oni interesantni,jer 2.0 benzin tesko prolazi,jos 3vrata uzme ga neko kome to nije jedini auto i kome nije bitno koliko ce da potrosi goriva,iskreno za tih 4000-6000e koje kosta,ne mozes noviju i bolju trkalicu naci...
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
      • Mazda 6 2.0d

Sada sam video i jos jednu bitnu razliku izmedju RC i S16. RC nosi 205/40 R17 gume a lakse je naci Jetija nego njih,a kada se nadju kostaju bas poprilicno...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• skyline
        CBC Senator XXL
        • 31.07.2007
        • 3149
        • Cacak

Civic Type-R EP3 nosi 205/45 R17 i isti je problem sa pronalazenjem pneumatika
        Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Serijski nosi tu gumu, i ama bas nista te ne sprecava da stavis manje felne

S16, u zavisnosti od opcija, ima 185/55/15 ili 205/45/16 gume - ove druge se lakse nadju ali su skupe kao da su od uranijuma.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Mazda 6 2.0d

Da ali sigurno ces se sloziti samnom da nije poenta nesto unazaditi vec ga unaprediti ako je moguce.
            Ipak sa 17-icam izgleda extra ali su gume stvarno preskupe jer komplet guma dostize 10% trzisne vrednosti auta...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

To je istina, ali nekako troskove guma u toj dimenziji ne bih ukljucivao u redovno odrzavanje - spaneri, svecice, kaisevi, zna se kakvi idu i kakvi moraju da idu i da ne mogu od modela 1.1 nego bas od tog. Gume k'o gume, promenis model, dimenziju...
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BGILLEGAL
                CBC Senator XXL
                • 22.05.2006
                • 653
                • Beograd

Ja sam na 206 furao 205/40/17, mislim da 206ica i dalje fura tu dimenziju. Ta guma ko guma kosta koliko kosta, 17" ko 17", ja sam se iz tih razloga vratio na 185/55/15, nasao dovoljno lepu felnu 15" i stavio 15 gumu i em manje cujes rupe, kamencice itd, em jeftinija guma. Jedino ruznije izgleda i malo slabije drzi put. Meni je udobnost tu pravila najveci problem jer mi je everyday auto, a nije prijatno kad nagazis na bele linije na putu i osetis ih, sto znaci da ne pricamo o ostalim stvarima....

Dosli smo do zakljucka da, ako bas ne zelis da vozis RC zaobidji ga. 90% delova deli sa svim ostalim 206icama, ali tih 10% jeste dosta skuplje i vecina stvari mora iz originala, a svi znamo kako su u veranu paprene cene po defaultu.

Comment

• ToNcA
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2006
                  • 868
                  • Mazda 6 2.0d

To stoji da je auto udobniji sa manjom felnom, a i da gume nisu tekuce odrzavanje vozila vec se kupuju jednom u 3-4 godine (ne planiram da autom koji kupim prelazim milione kilometara, mozda 10K godisnje).

A koji su to delovi koji se razlikuju?
                  i generalno koje su slabe tacke ovog auta, na sta treba obratiti paznju pri kupoovini S16 i RC?

Usput u Veranu sam dobio informaciju da je cena velikog servisa (na 80 000km) oko 50 000 dinara (ukupno delovi+ruke) sto nije papreno.

Comment

• BGILLEGAL
                    CBC Senator XXL
                    • 22.05.2006
                    • 653
                    • Beograd

U koja neistina Brate, pozovi prvog prodavca delova i trazi mu cene za 4l ulja, filter za ulje, filter za vazduh, filter za klimu, filter za gorivo, svecice, kaiseve, spanere, vodenu pumpu za taj motor i vidi koje su cifre koje se krecu. Majstor ti je isti sto se tiche radova. Koliko kosta za 1.1 toliko i za 2.0, to je fiksna stvar. Video sam razliku cena istog ranga delova za 1.6 i 2.0 (136hp) i ukakio sam se. A onda su mi rekli dobro nisi video za 2.0 (180hp). Na osnovu toga sudim, nemam ni jedan konkretan dokaz. Po meni bezpotreban izdatak i za cenu auta i za cenu odrzavanja, ako ti taj auto nece za neshto bas trebati ili zbog necega znaciti.

Comment

• ToNcA
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2006
                      • 868
                      • Mazda 6 2.0d

Nisam bas najbolje shvatio post, sta je neistina?
                      Veliki servis za vecinu novijih automobila je tu negde (u ovlascenom servisu), mada je drug pre par nedelja na Alfi uradio veliki servis u "neovlascenom' za negde pol cene od one koju su mu trazili u Delti, pa ako se tako gleda onda je skupo.

Ako bih uzeo ovakav Pug (S16 ili RC, nebitno) verovatno ga ne bih odrzavao u Veranu vec bih potyrazio nekog boljeg majstora jer po meni ovlasceni servis je cisto bacanje para sem u slucaju da se nema ok majstor pa je tamo (kao) sigurno, ili kada je auto u garantnom roku pa se mora.

A sto se tice toga "sem ako ti auto za nesto treba" - za sta moze da mi treba auto sem za vozikanje jer trkac nisam niti planiram da budem ali cisto volim zujalice i volim da povremeno skripim gumama.

Comment

• ToNcA
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2006
                        • 868
                        • Mazda 6 2.0d

Ovaj auto mi deluje interesantno, sta mislite o njemu?
                        Sada ketch je sto ima 17-ice i na 16-icama zimske gume ali to je onda relativno lako resiti ako se 17-ice pokazu kao nepotrebne - njima sut karta a na 16 letnja guma.

Meni deluje relativno ok:

Veliki plus mu je (bar po meni) sto je crn, jer mi se sivi nekako utapaju u sivilo...

Comment

• Kanarinac
                          CBC Senator XXL
                          • 08.10.2004
                          • 2870
                          • BG,Weedikovac

Vidi dati 6500 evra za s16 je po meni suludo.Juri auto koji je shto vishe fabrichki i shto manje dr.....an.U oglasima ih ima od 4000 pa na gore. Nemoj uopshte da te plashi cena od 4500 recimo,jer su preko sad jako jeftini....

I love my

Comment

• ToNcA
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2006
                            • 868
                            • Mazda 6 2.0d

Pogledao sam oglase ali ti za 4500 su mi nekako - neubedljivi. Na jednom se na slikama jasno vidi da je volan - pocepan.

A na mobile.de ne mogu bas da ih nadjem po tako niskim cenama...
                            Mada ni ovo sto j ovaj 6500 nije nikakva garancija.

U svakom slucaju cu pogledati vise primeraka pa ako mi neki bas zapadne za oko tahj vozim kod majstora na dalje gledanje.
                            Inace koja je neka razumna kolimetraza sa kojom bi trebalo da bude sve ok (mada ponovo i to sto pise na satu ne mora nista da znaci ali ne ocekujem da je neko prelazio njima milione km).

Comment

• dandzaman
                              CBC Senator
                              • 12.09.2007
                              • 229
                              • RockNrolla bg

volan-40eur

Comment

• ToNcA
                                CBC Senator XXL
                                • 31.01.2006
                                • 868
                                • Mazda 6 2.0d

Ma nije problem volan vec to da volan bas nemoze tako da se pokida na predjenih 100K - to mi je veci problem.
                                Kako vam deluje ovaj autic?
                                http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... GTI/145903

Primetio sam da 206-ice uglavnom imaju - kasetofon, da li je moguce ugraditi naknadno fabricki CD player, jer mi aftermarket playeri nisu lepi - volim kada mi se u autu sve uklapa.

Usput, na kojim trzistima sa "levim volanom" se model zvao GTI?

Comment

Working...
                                X