Kupovina amortizera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • m.trivic
    CBC Član
    • 06.09.2008
    • 88
    • Beograd

Kupovina amortizera

Doslo je vreme za izmenu amortizera, komplet prednji i zadnji. E sad danas sam zvao tri prodavnice i iznenadio sam se kakve su razlike u cenama.

Dakle u pitanju su Kayaba uljni amortizeri za madzu 323f bg:

Auto Sandor (prednji 5200din/kom, zadnji 5800din/kom)
    D&S Commerce (prednji 3572din/kom, zadnji 4000din/kom)
    Auto servis Radovic (prednji 6590/kom, zadnji 6100/kom)

E sad, ono sto me najvise buni je da li postoji neka razlika u serijama, originali, kopije i sl.
    U auto Sandoru i servisu Radovic su me pitali za detaljnije podatke auta (kubikaza, da li je 16v i sl.), a D&S commerce samo marku i tip vozila sto mi je malo cudno.

Bih bih zahvalan da neko iznese svoje iskustvo sa ovim prodavnicama ili preporuci neke druge.
  • tmanda323
    CBC Član
    • 31.05.2009
    • 39
    • beograd

Re: Kupovina amortizera

ja sam za 323 bg kupio u evroautu u vojvode stepe zadnje,oko 4800 kom, monro. za sada sam zadovoljan.KYB su mi bili skupi, mada su oni najbolji

Comment

• ciklon
      CBC Senator XXL
      • 11.08.2008
      • 362
      • Beograd

Ako si se već odlučio za Kajaba amortizere, što ti je svakako i moja topla preporuka, nazovi Gazela komerc. Oni su uvoznik i ovlašćeni distributer za Srbiju za Kajaba amortizere.
      Adresa je Jovanke Radaković 72a BG. Telefon 011/3429-670, 011/3049-049 www.gazela.rs
      ponika marke ROG :-)

Comment

• melcer
        CBC Veteran
        • 04.03.2009
        • 174
        • Progar

ja sam uzeo u sandoru KYB i bili su najjeftiniji od svih distributera, i zadovoljan sam

Comment

• m.trivic
          CBC Član
          • 06.09.2008
          • 88
          • Beograd

Hvala na odgovorima, kontaktiracu Gazelu pa cu da vidim kakve su cene tamo
          Pozdrav

Comment

• m.trivic
            CBC Član
            • 06.09.2008
            • 88
            • Beograd

Zvao sam malo pre Gazelu i kod njih je najskuplje

E sad ko je ovde lud, u auto Sandoru su mi rekli da fabricki na 323f bg idu uljni amortizeri i napred i nazad, u Gazeli mi sad rekose pod obavezno gasni i napred i nazad jer je tako fabricki...

Da li neko ima tacan podatak o ovome?

Comment

• amavrenski
              CBC Senator XXL
              • 08.08.2008
              • 306
              • Zrenjanin

ja koliko sam saznao na 323f BG standardni fabricki su uljni. ja sam uzeo klasicne u japanX-u 5000 din/kom + 400 din/kom zastitna guma.

Comment

• melcer
                CBC Veteran
                • 04.03.2009
                • 174
                • Progar

zovi profil, pa ako budu raspolozeni i u elementu, reci ce ti, mada cisto sumnjam da je neko tamo raspolozen

Comment

• ciklon
                  CBC Senator XXL
                  • 11.08.2008
                  • 362
                  • Beograd

Originally posted by m.trivic
                  ....auto Sandoru su mi rekli da fabricki na 323f bg idu uljni amortizeri i napred i nazad, u Gazeli mi sad rekose pod obavezno gasni i napred i nazad jer je tako fabricki...
                  Da li neko ima tacan podatak o ovome?
                  Moguće je da za isti auto idu dve ili više vrsta amortizera, u zavisnosti od motora i vešanja. Primera radi, za Calibru sa motorom od 115 hp ( C20NE ) idu uljni amotrizeri, a za isti auto ali sa motorom od 150hp ( C20XE ) idu gasni amortizeri, uz napomenu da nema razlike u konstrukciji auta sa oba motora, tj, trapovi su apsolutno isti.
                  ponika marke ROG :-)

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Uljni su mahom isli na starije generacije kao prva ugradnja, ali ne vidim zaista potrebu da se kupuje uljni amortizer kada je gasni naprosto bolji, pa cak iako nije fabricki isao na auto.

Comment

• vladapar
                      CBC Član
                      • 27.01.2008
                      • 32
                      • beograd

Ja sam stavio neke zamenske Optimal( zadnje), nemačke, već 15000km se vozim i solidni su, uljni, , jeftiniji su dosta od drugih...mada sam ja hteo japanske, tocico, http://www.euro07.rs/products/products.php?brand_id=130, ali ih nije bilo..Jake su to cene 5000din po komadu..323f 1.6 bg

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Tokico je medju najboljima, a samim tim i najskupljima.

Comment

• vladapar
                          CBC Član
                          • 27.01.2008
                          • 32
                          • beograd

Koliko se sećam (možda se varam)Tokico su bili jeftiniji od Kayabe, ali ih nije bilo na stanju, čekao sam neko vreme i kupio gore pomenute..

Comment

• RedboX
                            CBC Senator XXL
                            • 28.11.2006
                            • 1537
                            • Novi Beograd

Evo i mene sa istom pricom pa da ne otvaram novu temu.
                            Imam KAYABU kao jedan iybor a voleo bih da negde nadjem i Tokico samo sto ih niko ne dryi pa ako imate neko saynanje ko bi ih imao da mi javite.
                            Za KYB su cene sarene kao i ponuda pa ko ima prednje nema zadnje i tako redom. Pretpostavljam da se slazete sa mnom da treba da promenim odmah sva 4 a ne parcijalno ili nije neka velika katastrofa ako prvo raadim prednje koji su bas crkli pa onda za mesec dana zadnje?

inace Tokico me zanima serija Tokico Blue HB Performance Struts (Set of 4) [HB2223] pa ako neko ima iskustvo sa njima nek ga podeli ovde.
                            KYB je Excel G.
                            I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Puzo81
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2009
                              • 687
                              • Novi Sad/Prijepolje

Na corsi B 1.0 sam pre 60000 po preporuci drugara subicd stavio nazad BOGE (2500/kom,kazu sachs ih kupio).

Pre 48000 napred stavljeni monroe sensatrac (na kutiji pisalo doublegas 5000din/kom),zet kaze najprodavaniji u Parizu tada,bash taj sensatrac a ne reflex.

Da su tvrdi jesu ali da ne cuje zlo i dalje na 940 kg sljakaju ko da su novi.Ne znam da li se proizvode sad al preporucujem ih

Comment

Working...
                              X