Kupovina amortizera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

Re: Kupovina amortizera

Zamenio sam sva 4 i sada imam KYB excel-g.Prvi utisak je pozitivan vise ne osecam svaku rupu i kada udarim u rupu nije udaraca nego kao kad sednes u sneg znas da si pao ali te ne boli
    Salu na stranu puno je udobnije uzevsi u obzir da je jedan od starih bio skorz prazan pa kada ga je Roki skinuo samo se uvukao u donji deo

E sada je moje pitanje sto se mazda ljulja kad vozim po neravnom? da li je to do opruga?
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Kako mislis ljulja? Opisi malo bolje, ne razumem te.

Comment

• RedboX
        CBC Senator XXL
        • 28.11.2006
        • 1537
        • Novi Beograd

pa ono levo desno kad idem preko neravnog terena ko da sam u dzipu nesto se ne secam da je pre tp radila ili su mrtvi amortizeri to amortizovali

Comment

• cybland
          CBC Veteran
          • 11.04.2009
          • 131
          • Beograd

Ne bi trebalo da ti se "ljulja". Upravo je amortizerima svrha da spreče oscilacije, tj. ”ljuljanje”. Obzirom da si ti stavio nove amortizere ljuljanja ne bi smelo da bude, barem ne velikog. Količina ”ljuljanja” zavisi od tvrdoće amortizera. Probaj da pritisneš jedan kraj auta (kod amortizera) svom težinom (nasloni se), zatim pusti auto i vidi (broj) koliko puta auto ”odradi” gore-dole. 1-2 puta je OK (znači ”↑↓stop” ili ”↑↓↑stop”). Al' sam ga objasnio. Valjda si me skapirao.

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Mora da su ti bili skroz mrtvi amortizeri. Ne znam sta bi drugo moglo da bude, posto je meni posle zamene sve normalno osim nedostatka lupanja i znato boljeg lezanja po krivinima.

Comment

• RedboX
              CBC Senator XXL
              • 28.11.2006
              • 1537
              • Novi Beograd

Verovatno preterujem jer ovo ljuljanje je na delu puta ispred zgrade koji su raskopali pre par dana pa su oscilacije u visini puta do 20-30cm levo desno pa bi se verovatno svaki auto ljuljao.
              Sto se tice pritiskanja strane auta pre promene je oscilovalo 2-3 puta sad toga nema samo se podigne i miruje.

kako bilo sada me kopka ako stavim neke bolje opruge recimo eibach 30mm krace da li ce auto biti malo tvrdji ali i stabilniji.Tvrdoca mi ne smeta cak naprotiv.
              Pregledao sam po forumu sve sto sam nasao o oprugama i izgleda da je moguce staviti opruge krace do 30mm na standardne amortizere bez posledica.
              Jedino da nadjem koji je model eibach-a za moju mazdu ili ako neko ima bolji predlog (novi topic?)

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

Nema vise Eibach-a za tvoju Mazdu, prekinuli su proizvodnju. Mozes da uzmes H&R kao alternativu i nije nikakav problem 30mm na standardne amortizere.

Comment

• RedboX
                  CBC Senator XXL
                  • 28.11.2006
                  • 1537
                  • Novi Beograd

Vidim da je kill sa hr foruma isto to trazio eibach ali mucak.Polgedacu taj h&r ko uvozi a mislim a sam video i da kyb radi opruge kao i koni pa da vidim ima li tamo srece

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Kayaba radi fabricke dimenzije, a sto se tice Konija... Podeljena su misljenja oko kvaliteta, ali je isti slucaj i za H&R.

Comment

Working...
                    X