Alvirkov uporedni test

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Alvirkov uporedni test

Što se ljutite na čoveka....setite se da je počeo u Beogradskoj Hronici kada je zajedno sa majstor Riletom(btw šta je sa njim,nešto su se razortačili?) zabadao krompire mesto kondenzatora i sl gluposti.......princip je veoma prost,napravite producentsku kuću,nađete sponzore,snimite emisiju.Sve to ponudite televiziji i ako se uklapa u njihovu programsku šemu(čitaj-platite koliko traže) eto i vas u svakome domu putem malog ekrana.........kome se ne sviđa jednostavno promeni kanal.......pozz!

Comment

• MirkoDamnjanovic
      CBC Senator
      • 26.09.2008
      • 291
      • Srbija
      • Cetvorotockas

Alvirko i sinovi NEMAJU POJMA. Smejao sam se do suza kad su oni "testirali" gallarda i f430 i cude se kako je ferarri brzi kroz krivinu a gallardo ima pogon na svim tockovima.

Inace po anketi radjenoj u Nemackoj mazda je medju prvih 5 automobila a golf ... negde otpozadi.

Na top gear-u sam skoro gledao emisiju i najavljuju sta ce biti i kazu: "Dobili smo novog golfa na test ali vam ne mozemo nista reci jer nam je posle 3 kilometra pukao MENJAC !?!?!?!?!?"

Alvirka i sinove treba zabraniti kao i onaj glupavi casopis top speed.

Comment

• kamango
        CBC Senator
        • 31.05.2009
        • 205
        • KS-BG

SAT i nije nista koliko Auto Bild radi kriminalne testove. Toliko ocigledna favorizacija VWa da je to strasno.

Ovi iz SATa su naucili neke strucne termine ali i dalje su im testovi uzasno amaterski. A kritike koje upucuju su krajnje smesne.

Comment

• Bane R
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2006
          • 1769
          • Beograd

Originally posted by MirkoDamnjanovic
          Na top gear-u sam skoro gledao emisiju i najavljuju sta ce biti i kazu: "Dobili smo novog golfa na test ali vam ne mozemo nista reci jer nam je posle 3 kilometra pukao MENJAC !?!?!?!?!?"
          Nisu to rekli na Top Gearu nikad.

Što se Alvirovića tiče, izvinte, al možete mu pljunete pod prozor. Napravili su sjajan biznis i svako ko gleda iz poslovnog ugla može da im skine kapu. Daje informacije koje traži naše tržište, odnosno naša publika. Nije njegov problem što kod nas ljudi nemaju para, što je kultura minimalna i što je država kriminalna pa su glavna priča Logan, Punto iz KG, plin, rupe na putevima, tužbe sa državom, obilaženje preko duple pune...

Što se mene tiče i SAT i Bild i TG i FG pružaju super informacije o nekom autu i kada se kasnije sretnem sa tim autom, zaista nisu lagali. Samo treba znati čitati između redova i shvatati iz kog ugla autor piše. Nije teško, stalno se nailazi na isti problem, kada čitaš zakon, kada pričaš sa devojkom, kada slušaš preCednika... jednostavno eksplicitno izražavanje je danas iz gomile razloga no-no. Pa se mora umotati u adekvatno pakovanje ...

Comment

• MirkoDamnjanovic
            CBC Senator
            • 26.09.2008
            • 291
            • Srbija
            • Cetvorotockas

Sta dobijam ako ti nadjem emisiju u kojoj su to rekli?

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Izvinjenje.

Pri tom. Ne prihvatam ako su to rekli u Fifth Gearu jer to nije isto. Ili ako su u Top Gearu trebali da probaju neki ne-serijski Golf.

PS. Rado ću ti pomoći da nađeš tu epizodu, pošto odlično poznajem TG. Reci neke asocijacije na tu epizodu i lako ću je naći.

Comment

• MirkoDamnjanovic
                CBC Senator
                • 26.09.2008
                • 291
                • Srbija
                • Cetvorotockas

Trenutno gledam serial 11 i 12 tu nije.
                Stavio sam da skinem serial 10 ( prve fajlove jer je na samom pocetku emisije u najavi sta ce biti ) a ne mogu da se setim sta je jos bilo u toj epizodi ali naci cu je.

Mozda potraje par dana download cim nadjem kacim na you tube i stavljam ovde link.

Comment

• RedboX
                  CBC Senator XXL
                  • 28.11.2006
                  • 1537
                  • Novi Beograd

ne bi da sitnicarim ali ipak top gear linkove treba staviti negde drugo ovo je tema o alvirkovom testu mazde pa da se ne rasplinjavamo a vec jesmo.
                  I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• cybland
                    CBC Veteran
                    • 11.04.2009
                    • 131
                    • Beograd

'Ajde da vratimo temu na gore (o)pomenuti "test". Prvo da napomenem da iz objektivnih razloga nisam bio u mogućnosti da članak pročitam (nije bilo SAT revije prošle nedelje na kioscima u mom komšiluku a u međuvremenu je izašao novi broj). Stoga moje zamerke su "generičke" prirode. Iz ranijeg iskustva mogu da predpostavim da u samom testu nije bilo navođenja nikakvih rezultata merenja performansi, ako je nešto i pomenuto odnosi se na ubrzanje od 0-100 Km/h i eventualno među ubrzanje u nekoj brzini. Sve ostalo merljivo, ako je pomenuto, dato je kao subjektivna ocena npr. taj i taj model XY auta je bučan pri višim obrtajima ili auto X je bučniji od auta Y. OK, možda je skupa oprema za merenje buke ali jedan banalni metar ne bi trebao da je skup, te bih se prijatno iznenadio ako su navedeni rezultati testiranja zaustavnog puta pri različitim brzinama kretanja. Nadam se da je navedeno bar nešto od rezultata merenja bilo čega, jer bi to dalo koliko toliko izgled nepristrasnog testa. Molio bih nekog cenjenog druga člana koji poseduje pomenuti primerak SAT-a da ga ponese na sledeći skup kako bi mogao da se "informišem".

Originally posted by Bane R
                    Što se Alvirovića tiče, izvinte, al možete mu pljunete pod prozor. Napravili su sjajan biznis i svako ko gleda iz poslovnog ugla može da im skine kapu. Daje informacije koje traži naše tržište, odnosno naša publika. Nije njegov problem što kod nas ljudi nemaju para, što je kultura minimalna i što je država kriminalna pa su glavna priča Logan, Punto iz KG, plin, rupe na putevima, tužbe sa državom, obilaženje preko duple pune...

Što se mene tiče i SAT i Bild i TG i FG pružaju super informacije o nekom autu i kada se kasnije sretnem sa tim autom, zaista nisu lagali. Samo treba znati čitati između redova i shvatati iz kog ugla autor piše. Nije teško, stalno se nailazi na isti problem, kada čitaš zakon, kada pričaš sa devojkom, kada slušaš preCednika... jednostavno eksplicitno izražavanje je danas iz gomile razloga no-no. Pa se mora umotati u adekvatno pakovanje ...
                    Malo mi je ponestalo pljuvačke a i muka mi je od tih kojima bi trebao da pljunem pod prozor. Baš zato što živimo u Srbiji gde se za nov auto prodaje par nevitalnih i po koji vitalni organ ili se dobrovoljno obavezujemo da će mo hraniti poveću porodicu vampira zaposlenih po bankama i lizing kućama na period od 5 do 7 godina, dolazi zaključak da bi uporedni testovi trebali da imaju finansijsku komponentu. Kao što sam već napisao, ili poredimo kola približno iste cene ili još bolje, isto opremljena vozila uz naznačenu cenu. Time pružamo mogućnost ljudima da zaključe ili "koliko para, toliko muzike" ili "ako imaš love može i Ceca da ti peva na svadbi". Da ne pričamo o idealima objektivnog novinarstva koji su prosto nespojivi sa čitanjem između redova. Naravno da smo svi svesni da su u Srbiji to samo ideali i da kao takvi imaju svoju cenu. To ipak ne treba da nas spreči da pljujemo na sav glas, pa makar i pod prozor. Pre ili kasnije narašće dovoljno da se prelije. Dokle god sležemo ramenima i svoje pare dajemo na takve revije, magazine i ostalu štampu punu neobjektivnih članaka, nema razloga da se objektivnost uvodi. Ako ti famozni "novinari" i nađu druge izvore finansiranja bar znam da moj teško zarađeni dinar nije otišao na vrlo nepraktičan toalet papir pod imenom SAT, Auto Bild, ... (ovde ubaci svoj "omiljeni" časopis).

Comment

• Bane R
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2006
                      • 1769
                      • Beograd

Vidi ovako. Sa Jupitera se vidi da, primera radi, Top Gear favorizuje po svaku cenu Ford/Jaguar/Aston Martin i znaš šta, nikada se nisam našao u situaciji da se neka informacija iz TG u realnom životu pokazala kao lažna. Ma koliko mislili da je TG samo show, ako pažljivo gledate i upoznati se sa stilom emisije, lako ćete informacije da prihvatite kao korisne.

TG dajem samo kao primer, da se bojim da sa predrasudama i lošim pristupom prilaziš testovima automobila.

Znaš šta je u stvari najveći problem? Problem je što ljudi neće svojom glavom da odluče koji auto hoće da kupe i mirna bačka. Bild čitam kod frizerke, Sat kada me interesuju njihove patrole do mora, FG zato što mi je dosadno, a TG kao najbolju školu novinarstva i tv produkcije na svetu. Interesuje me samo šta ja znam o kolima, za druge me briga. Sam biram koji auto hoću, a na pitanje drugih šta da kupim odgovaram sa "šta ti se sviđa".

Naravno da bi i pijan i trezan i drogiran i tužan i srećan kupio Mazdu 3 pre Golfa 6, ali, po meni, činjenica je da su sva kola iz te klase krš i što je još gore, da su sva ista... Razlika je samo u izgledu i ekonomiji... danas je to najbitnije, ali meni je irelevantno.

Comment

• MirkoDamnjanovic
                        CBC Senator
                        • 26.09.2008
                        • 291
                        • Srbija
                        • Cetvorotockas

Ne znam dal gledamo isti top gear ali forda pljuju kao i jaguara jer su fordovi motori u njima. Aston nema razloga da ne hvale - kvalitetan auto sa neponovljivom ponudom udobnosti u sportskom automobilu.

Originally posted by Bane R
                        činjenica je da su sva kola iz te klase krš i što je još gore, da su sva ista... Razlika je samo u izgledu i ekonomiji... danas je to najbitnije, ali meni je irelevantno.
                        Ne mogu da verujem da neko ima takvo misljenje. To sto oni naplacuju autokucama da bi napisali dobar tekst o njihovom automobilu ni pod kojim uslovima ne moze biti opravdan. Da ti evropski "proizvodjaci" imaju mu*a da stanu na crtu u ponudi kvaliteta sa Japancima ukinuli bi porez na uvoz Japanskih vozila. Mislim da je suvisno da kazem da bi svi precenjeni proizvodjaci automobila u Evropi ladno mogli da pozatvaraju svoje fabrikice sa svojim super kvalitetnim automobilima.

Comment

• Bane R
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2006
                          • 1769
                          • Beograd

Au pa ti si još zelen gledalac TG ako misliš da oni ne favorizuju Ford i Jaguar. Gledaj malo bolje. To što s vremena na vreme slupaju neku i pošale se na račun Kortine, nije dovoljno da se sakrije da su Focus i Mondeo najbolji u klasi, da je Tranzit najbolji kombi, a i da Jaguar prođe dobro kad god to može. Što se tiče kvaliteta Astona, to možemo samo da nagađamo kakav je, ne možemo da znamo da je dobar... kao i bilo kog maloserijskog automobila.

A što se tiče japanaca, vidi, tvoja priča bi pila vodu da je sada kraj 90ih (i cele 90e što se mene tiče) kada su japanci bili značajno po kvalitetu ispred Evropljana. Ali danas su se i jedni i drugi srozali maksimalno. Možemo da biramo oblik farova, boju i felne... ali ne baš kvalitet i dugovečnost.

Comment

• MirkoDamnjanovic
                            CBC Senator
                            • 26.09.2008
                            • 291
                            • Srbija
                            • Cetvorotockas

Bez uvrede ali pricas gluposti.

Comment

• melcer
                              CBC Veteran
                              • 04.03.2009
                              • 174
                              • Progar

neznam bas da li neki evropski proizvodjac daje 12 godina garancije na limariju

Comment

• Bane R
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2006
                                • 1769
                                • Beograd

I koja to epizoda TG bejaše ?

Comment

Working...
                                X