Sta mislite o novijim motorima od lakih legura

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hansf
    CBC Član
    • 01.08.2009
    • 68
    • Ns
    • Stilo MW MJet

Sta mislite o novijim motorima od lakih legura

Pozdrav svim forumasima i expertima za motore.
    Interesuje me neke stvari u vezi ovih motora, naime koliko su trajni u odnosu na starije tipove koji su radjeni od livenog gvozdja( gus), da li se moze raditi generalna na njima(citao sam da ne)(Mozda hilznovanje?)Ili ga jednostavno bacite kad se potrosi.
    Kakva je glava ovih motora, ventili i lezista ventila?
    Kako izdrzavaju pogon na LPG (mislim zbog temperature sagorevanja istog)? Prvenstveno me zanimaju VW motori 1.4 i 1.6 16v koji se ugradjuju i u seat i skodu. Mislim da je prvi Alloy motor u VW bio 1.8/ 20v ( ispravite me ako gresim) i u turbo varijanti.
    Ni dizeli nisu ostali van ovog trenda, citam i PSA 1.6 Hdi koji se ugradjuje i u Focus je od aluminijuma.

Neki komentar?
    Yugo- Das auto....
  • YUgisa
    CBC Senator XXL
    • 05.06.2008
    • 793
    • Subotica
    • Yugo 1.1 EFI

Re: Sta mislite o novijim motorima od lakih legura

Da ne imenujem sad precizno proizvodjace, ali sam primetio da dosta novijih vozila (ove sad najnovije generacije) imaju problema sa glavom tj sicevima ventila i ventilima... Vec na 100000km pokazuju znake istorsenosti... Mislim da su ova novija vozila losijeg kvaliteta od starijih vozila iz razloga sto se vise neprave da traju po 20 godina nego svega 3-4 godine kad izlaze iz trenda...
    Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• kuntalo
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2007
      • 342
      • Predgradje

Moj je auto izašao iz trenda 15 godina pre nego što je sišao sa trake...

Izvinite na off-u...
      Save the Panda!

Comment

• ///M_Power
        CBC Senator XXL
        • 05.05.2008
        • 335
        • Beograd - Minhen

Blok od livenog gvozdja (gus) se najbolje pokazao do sada.
        Trend je takodje na dosta modernih motora da nema prostora za bilo kakvu obradu glave, sedista ventila... tako da se menja sve u kompletu.

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Konfekcija,sve je postalo konfekcija.....VW na primer za gomilu novih motora ne prodaje delove za generalnu vec samo polumotor.Aftermarket jos uvek ne pravi i kad se bilo sta desi vlasnik mora da istrese izmedju 50-80% vrednosti auta za popravku

Tako da dobro pazite kada kupujete sta je unutra.
          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• hansf
            CBC Član
            • 01.08.2009
            • 68
            • Ns
            • Stilo MW MJet

Da li postoji neko na forumu ko vozi Vw, Seat, Skodu sa ovim benz. motorima koje sam naveo i koliko su presli do sada?
            Ima li neko doticne motore sa plinom? Ajde da se javi neki taxsista (ili bilo ko drugi) da vidimo iskustva iz exploatacije ? Interesuje me... Nesto se neckam izmedju dizela ili ovako neceg....
            Yugo- Das auto....

Comment

Working...
            X