Re: Kupovina novog vozila u inostranstvu
Razumem ja da jedno pravno lice nece ustupiti drugom pravnom licu homologaciju. Ali ja pricam o fizickom licu. Da li vazi ovo predhodno sto sam nasao u tumacenju uredbe o standardizaciji i homologaciji?
Razumem ja da jedno pravno lice nece ustupiti drugom pravnom licu homologaciju. Ali ja pricam o fizickom licu. Da li vazi ovo predhodno sto sam nasao u tumacenju uredbe o standardizaciji i homologaciji?
nije mi radio komp ...
...). Drugim recima, ako postoji u carinskom katalogu, postoji i homologacija za njega, nema potrebe da to trazim od uvoznika. Ako je isti model uvozen ranije u Srbiju od strane generalnog uvoznika, odnosno za isti postoji homologaciona dokumentacija, bice uveden u katalog. Ako nije, nece biti uveden, pa ili sami radite homologaciju, ili cekate da zvanicni uvoznik uveze takav model pa odradi homologaciju za njega. Homologacija nije nesto sto je VLASNISTVO uvoznika, pa on pravo da po njoj uvozi zadrzava za sebe...Drugi primer, Panasonic ima 3 uvoznika za Srbiju, dovoljno je da za jedan odredjeni model televizora bilo ko od njih 3 odradi homologaciju, pa da i ostala 2 mogu da rade uvoz na konto toga. Homologacija je proces provere da li PROIZVOD podleze standardu, a ne "proizvod uvezen od strane tog i tog"...
Comment