Saobracajna nesreca - problem

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: Saobracajna nesreca - problem

U ovom slučaju, čini mi se, niko nema pravo na odštetu jer su oboje krivi,ali imaju na kaznu- svaki za svoj prekršaj.
    Izgleda da je ovaj drugar često pod gasom,da nije slučajno hronikus(alc.).E ako jeste ,takvima ne smeta da voze i bez dozvole sve dok ne naprave veliko sr...pa onda u zatvor.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Sto se tice kazne za prekrsaj, gospodja ce mozda dobiti kaznu za sebe, za STOP znak i to je to, pijanac novcanu kaznu i zabranu voznje - koliku kaznu i zabranu, i da li ce eventualno dobiti i neku drugu vrstu sankcije, to je stvar sudije, to ne znam kako moze da ispadne, ali da je bilo povredjenih, kao ponovljeni prekrsilac bi mogao i tvorza da zaglavi. Sto se tice odstete tu nema nikakve sumnje sta ce se desiti, gospodja ce u svakom slucaju dobiti odstetu od osiguranja za svoj auto, a taj pijani drugar nece, pa ce jos i sudskim putem nadoknaditi osiguravajucoj kuci troskove popravke gospodjinog auta.

Stvar je takva i nikakva vise.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

@sri

Ok po tvom shvatanju,a koko je u praksi,predpostavljam da imas iskustva?
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Ni ja nisam pravnik, ali radim u osiguranju i tvrdim ti da, u situaciji ovako kako si je ti opisao, tvoj drugar NIJE mogao da dobije potpunu nadoknadu stete. U najboljem slucaju po njega, odnosno ako nije bio u stanju teskog pijanstva vec lakse alkoholisan (u zavisnosti od Zakona zemlje definicije lakseg i teskog pijanstva su razlicite, ispod i preko 1 promila) platio je sam svoju stetu, kompletnu ili velikim delom. Da mu pijanom osiguranje isplati kompletnu stetu to bi vec znacilo da je njegov udeo u krivici nula - sto je po Zakonu nemoguce, automatski snosis deo ili kompletnu krivicu za udes ako u njemu ucestvujes (manje ili vise) pijan. Jos ako je bilo povredjenih, nema TEORETSKE sanse.

E sad, ko tu (i da li neko nekog) laze ili pogresno prenosi jednostavno necu da ulazim u to, pricam ti ono sto znam da je cinjenica, a ti nemoj da tvrdis da nije tako osim ako se nije TEBI desilo. Nedeljno imam najmanje 1-2 ovakva ili vrlo slicna slucaja...

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by 206
            Nedeljno imam najmanje 1-2 ovakva ili vrlo slicna slucaja...
            probaj manje da vozis
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DraxNS
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2006
              • 520
              • Bačka Palanka
              • Peugeot 307 SW

Originally posted by sri98
              Originally posted by 206
              Nedeljno imam najmanje 1-2 ovakva ili vrlo slicna slucaja...
              probaj manje da vozis
              Originally posted by 206
              Ni ja nisam pravnik, ali radim u osiguranju ...
              samo da ukažem

Comment

• Vlada_nbgd
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2005
                • 1066
                • Novi Beograd/Topcider
                • ford focus sport pack

@206

Sad sam zvao druga koji je imao sudar i kaze covek da je dobio 70% od totalne stete,sto je po meni skroz ok jer je bio posteno pijan,e sad ako on mene laze...
                FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Pa eto vidis, tih 70% je znacajno drugacije od POTPUNE nadoknade stete, kao sto si napisao ranije, zar ne? Lepo kazem, nema teoretske sanse da su mu SVE isplatili...OK, dobio je veci procena isplate nego sto sam mislio, sto bi znacilo da je dobro postavio slucaj pred Sudom, on ili advokat, ko god da ga je zastupao.

Sto se tice ovih 1-2 slucaja nedeljno..., pa naravno, ne desava se MENI licno, vec pacijentima ciji slucaj mi prodje kroz ruke Ali Boze, ljudi, cega tu sve nema...

Comment

• sonsy
                    CBC Početnik
                    • 02.03.2009
                    • 1
                    • Novi Sad

Originally posted by 206
                    Sto se tice kazne za prekrsaj, gospodja ce mozda dobiti kaznu za sebe, za STOP znak i to je to, pijanac novcanu kaznu i zabranu voznje - koliku kaznu i zabranu, i da li ce eventualno dobiti i neku drugu vrstu sankcije, to je stvar sudije, to ne znam kako moze da ispadne, ali da je bilo povredjenih, kao ponovljeni prekrsilac bi mogao i tvorza da zaglavi. Sto se tice odstete tu nema nikakve sumnje sta ce se desiti, gospodja ce u svakom slucaju dobiti odstetu od osiguranja za svoj auto, a taj pijani drugar nece, pa ce jos i sudskim putem nadoknaditi osiguravajucoj kuci troskove popravke gospodjinog auta.

Stvar je takva i nikakva vise.

"gospodja ce mozda dobiti kaznu za sebe, za STOP znak i to je to"
                    "gospodja ce u svakom slucaju dobiti odstetu od osiguranja za svoj auto"
                    "pa ce jos i sudskim putem nadoknaditi osiguravajucoj kuci troskove popravke gospodjinog auta"

Pod 1. Gospodja SIGURNO dobija jaku kaznu za ucinjeni prekrsaj, koji je za posledicu imao ugrozavanje saobracaja, prouzrokovanjem udesa, itd...
                    pod 2. Gospodja dobija odstetu ako i samo ako ima KASKO osiguranje, koje priznaje nepostovanje prvenstva prolaza.
                    pod 3. Pijani vozac (koji nije kriv u udesu) neplaca popravku gospodjinog auta NI U KOM SLUCAJU!

Toliko od mene, i molim iznosite samo proverene cinjenice, a ne rekla kazala.....

Comment

• somi_kac
                      CBC Senator XXL
                      • 03.04.2009
                      • 796
                      • Kać

Drugar je bio kod 4 advokata i ovo sto je rekao 206 uopste nema osnova.
                      Dobice odstetu za auto, devojka snosi troskove. On ce samo da odgovara za voznju u pijanom stanju! Advokati nisu ni hteli da mu uzmu pare za tako ocigledan slucaj, cak ga je jedan i pitao sto je uopste dolazio.
                      Cim prodje sudjenje, javim vam sta je bilo.
                      OPEL Astra 1.6i
                      OPEL Kadett 1.6
                      ŠKODA Favorit

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

206 je apsolutno u pravu, zakon je takav da se on pijan za volanom nije smeo nikako naci.. dakle, placa svoju stetu, njenu stetu i kaznu za voznju po dejstvom alkohola

gospodja nece platiti nista nego ce svoju stetu nadoknaditi iz osiguravajuceg drustva

pricam iz licnog iskustva sa 1.14 promila

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Originally posted by sonsy

Toliko od mene, i molim iznosite samo proverene cinjenice, a ne rekla kazala.....
                          Ti si pravnik, radiš na takvim slučajevima?
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Jeste, bio je kod 144 advokata i svi su mu rekli isto...idi kod 4 advokata i pitaj ih najbanalniju mogucu stvar, nema SANSE da se svi bez pogovora sloze i kazu ti isto misljenje. Koja 4 advokata, imenom i prezimenom je zvao?

Ovde je moguca jedna od 4 stvari:

1. pogresno im je predstavljena cela situacija uz izostavljanje nekog od bitnih detalja, sto je moguce
                            2. zvao je 4 idiota, sto bas i ne verujem, morao je bar jedan normalan da se nadje...
                            3. zvao samo jednog koji je lupio glupost (odnosno rekao mu ono sto hoce da cuje) - sto je vrlo verovatno
                            4. nije zvao nikoga, a ti malo preterujes da pokazes kako 206 nije u pravu, sto je jos i najverovatniji scenario

Opcija 5 uopste ne postoji. Ne znam da li se razumemo, ja konkretno ovakvih slucajeva (sa manjim varijacijama, koji zavrse na sudu u Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Italiji itd...), pred sobom kao deo posla kojim se bavim imam jedno 2 komada nedeljno u proseku, i ZNAM sta pricam. Bio on kod jednog, 4 ili 44 advokata koji se bave osiguranjem NIJEDAN mu nece reci da prica nema nikakvog osnova ako su ikada imali ikakvog dodira sa osiguranjem.

Zeljno iscekujem rezultat sudjenja i neki sken zapisnika i presude.

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Sad procitah ovaj Sonsy-jev komentar pa rekoh da dodam nesto za za njega i ovakve neverne Tome koji se registruju na nagovor nekog od ucesnika u temi samo da bi meni lupili kontru. Razlika izmedju mene i njih je sto su oni ovde 1-2 posta da pokusaju da budu pametni, ali ja sam ovde ipak malo duze, a iza stvari koje pisem uvek stoji dobra pozadina. Konkretno:

Dzaba uvecavas, nije Photoshop. I sad bi ti izgubio tu ruku koju si zalozio...Ako ti i dalje nesto nije jasno, imas gore brojeve telefona, slobodno me okreni da ti objasnim. Ovaj ovde portir ima 10 zaposlenih advokata i isto toliko godina iskustva u ovim stvarima, tako da...veruj mi, gresis.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Aj ne žesti se, čovek je tu od 1. Marta i do sada nije imao primedbi. Sve moraš da uprskaš
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X