Da malo pojasnim pitanje...kupio sam neku hrpu delova i covek mi je usput dao rasklopljen polumotor (bez glave) koji je sa stranca i nema papire. Po novom zakonu motor je obican deo ili ne bas obican...posto je u pitanju motor 1.8 sa alfa romeo-a 75, a ja cu verovatno taj da stavim (posto sam kupio skoljku i polako sklapam auto) interesuje me da li ce to biti legalno ili da trazim drugi. Znaci da li ce od nove godine tj. po novom zakonu ovaj motor moci potpuno regularno da se ugradi u kola (inace skoljka je od 3.0 V6)? Pricao sam sa par ljudi i niko nije bas 100% siguran kako stoje stvari, pa reko da se ovde obratim za savet. Ne interesuje me nikakvo muljanje, ako sve nije regularno nabavicu drugi motor, ovaj sam ionako dobio za dz. Pozdrav!!!
Motor sa stranca bez papira-kako se tretira od nove godine
Collapse
X
-
Re: Motor sa stranca bez papira-kako se tretira od nove godine
U novoj saobraćajnoj nema podatak o broju motora, po tome se može zaključiti da će se motor tretirati kao bilo koji rezervni deo. Jedino ne znam kada će se krenuti sa izdavanjem novih tablica/saobraćajnih dozvola.
-
-
Comment
-
-
podrazumeva se da menjas motor istim tipom motora. Ostalo zahteva uput isto kao i ugradnja npr plina. Ko razume, shvatice!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Originally posted by SAABotražiteljEon već rekao. Moći ćeš da staviš i motor od kosilice ali ćeš dažbine vezane za kubikažu plaćati po podacima za izvorni motor.
Originally posted by Eonpodrazumeva se da menjas motor istim tipom motora. Ostalo zahteva uput isto kao i ugradnja npr plina. Ko razume, shvatice!Save the Panda!
Comment
-
-
Ja sam dobio savet od drugara iz osiguranja da sada ubacim motor 2.0 umesto postojećeg 2,2 da bi taj novi bio uveden u saobraćajnu pre stupanja na snagu novog zakona. Za obrnutu situaciju kasnije ne znam šta će biti.ex SAABotražitelj
Comment
-
-
Ja mislim, a i realno je, da se neće upisivati broj motora, ali će negde morati da postoji podatak o tipu motora. A normalno, svaka promena na vozilu podleže atestu. Čak i dimenzije guma, a da ne pričamo o zapremini motora.
Comment
-
-
Originally posted by kuntaloOriginally posted by SAABotražiteljEon već rekao. Moći ćeš da staviš i motor od kosilice ali ćeš dažbine vezane za kubikažu plaćati po podacima za izvorni motor.
Originally posted by Eonpodrazumeva se da menjas motor istim tipom motora. Ostalo zahteva uput isto kao i ugradnja npr plina. Ko razume, shvatice!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Nemam pojma shta i kako...
Ali svaki motor ima oznaku iz koje e vidi kubikaza i tip... ono ostalo, Sam seriski broj nije bitan
Recimo imash auto M47 D20TU, ili B204L... to je to... Ako ipak imash kojim sluchajem... B234L, a imao si B204L... joj kuku mene... moze veshtachenje...
Polako pa ce mo videti..
Broj motora ne pishe u saobracajnim dozvolama Italije, Swedskw i tako to... ali pishe TIP motora...!!!
Comment
-
-
Pa sluzi recimo serviserima,a proizvodjaci ga verovatno stavljaju i dalje zbog razlicitih propisa u drzavama.
Poenta cele price je da te vise niko nece smarati za br. motora ali naravno da ce u saobracajnoj i dalje stajati 1,6 ili 2.0 itd...FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG
Comment
-
Comment