Motor sa stranca bez papira-kako se tretira od nove godine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Shazalakazoo
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2007
    • 545
    • Beograd

Re: Motor sa stranca bez papira-kako se tretira od nove godine

Onda bi svi isti motori trebalo da imaju isti broj ali ipak svaki motor ima svoj jedinstven broj. Kako god, ovo sa zamenom motora nece ici tako lako kako neki ocekuju...

Comment

• mistermobil
      CBC Senator XXL
      • 09.11.2008
      • 469
      • pecinci

Dosta proizvodjaca na novim vozilima vise ne utiskuje br motora.Desava se tako da nasi pametnjakovici traze da MORAS utisnuti PUS broj na motoru nekog glanc novog vozila,radi njihove trenutne debilne evidencije,jer na osnovu ccm oni rezu svoj harac na registraciji.Mislim da je Eon u pravu,nece biti broj motora bitan ali ccm i dalje ostaje.Elem,ako cika cajac primeti da si u polo 1.0b ubacio 1.9sdi bez atesta,ides na vanredni tehnicki,dobices jednu finu kaznicu od npr 100e i jos ces morati momentalno uraditi atest..
      Ko leti,vrijedi
      Ko vrijedi,leti
      Ko ne leti,ne vrijedi..
      (Grunf,TNT..)

Comment

• Shazalakazoo
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2007
        • 545
        • Beograd

Imam npr. auto sa 1.6 motorom i ocu da ubacim 2.0, al sve legalno da bude. Jel se zna kakva ce procedura otprilike uopste biti? Naravno motor je fabricki isao u tu karoseriju...

Comment

• nemanjabg
          CBC Početnik
          • 14.10.2009
          • 3
          • Medak padina

Iz proverene ruke ako uzmes drugi motor jace ili slabije kubikaze moraces da ides na tehnicki da se to konstatuje i onda u sup da se to zavede u kompijuter i naravno u novu saobracajnu... Jel i sami znate da u brifu ima kubikaza ali nema broja motora. Tako da ce verovatno i kod nas ako odlucis da menjas kubikazu motora morati da menjas i saobracajnu i sta sve bude moralo da ide. Ja naprimer imam kamion za slep sluzbu i bio je 1.8 benzinac unutra i pre god dana sam ubacio 2.4 tdi u njega i sad cu morati da ga ocarinim motor upravo iz tog razloga sto ce u novu saobracajnu morati da ga zavedem kao dizela! Evo bas za njega meni registracija ne ide na kubikazu vec na nosivost i moram to da uradim. Mora drzava da uzima pare

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

Ali ce zato biti interesantno kod motora kojih ima u vise zapremina a spolja gledano su identicni...

Comment

• mistermobil
              CBC Senator XXL
              • 09.11.2008
              • 469
              • pecinci

Da,ali ako provale da taj motor nije odgovarajuce ccm po trenutnim podacima za to vozilo,a ti nemas atest za tako nesto,oooop-kaznica...kako ce provaliti-npr po oznaci na dekli,na glavi motora i slicnim delovima gde vrlo cesto moze da bude izdajnicko npr 1.8i a u saobracajnoj vozilo je 1.6 i tako dalje i tako blize...
              Ko leti,vrijedi
              Ko vrijedi,leti
              Ko ne leti,ne vrijedi..
              (Grunf,TNT..)

Comment

• supic dejan
                CBC Veteran
                • 11.07.2006
                • 146
                • Novi Sad

Nisu svi naloženi da kod identičnih na oko motora, stavljaju veći, pa samim tim taj procenat je zanemariv. Neće država mnogo propasti zbog toga. Kad uvedu proveru izduvnih gasova, verovatno će onda veći motor biti veći zagađivač, pa samim tim će se država naplatiti.

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

Meni je motor malo losiji, i sada ako mi naleti prilika da kupim dobar motor istog tipa, 1.6D smem bez problema da ga kupim, necu imati problema oko ubacivanja?

Drugo pitanje: oznaka mog motora je CY sto je oznaka za TD, vremenom je motor ogoljen tj uklonjena turbina i ostao je samo D
                  Ako budem menjao motor da li cu moci staviti obican JK 1.6D ili moram da trazim CY 1.6 TD? (CY je skoro nemoguce naci dobar, tj bilo kakav...)
                  "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

Working...
                  X