Zamolio bih dobro upucene ljude da mi daju hitno neku ocenu Vectre B 1996god, 1.7TD i predjenih stvarnih 130k km, a auto je redovno odrzavan. Znaci trebaju mi prakticna iskustva, koliko otprilike ovoj motor moze preci, neke konkretne mane itd, itd... Hvala unapred.
Ocena Opel Vectre B 1.7TD hitno!!!!
Collapse
X
-
problem kod tog motora je glava koja zna da pukne ili se iskrivi,ako se mazi moze da predje jos toliko,samo ko zna kako je vozena do sada,ja sam imao taj motor ali samo d i lik kome sam prodao je radeo generalku kako kaze na 100k sto je po meni malo,jedan poznanik je takodje otvarao motor na oko 120k,ako je moguce nadji onu sa 2.0d taj motor je dosta bolji
-
-
Realno najgori mogući motor u Vektri
Dodaj još koji ? i kupi 2.0 DTI (jeste skuplji , jer je i novije godište ali je mnoooogo bolji)
Lično mislim da su i svi benzinci mnogo bolje rešenje od 1.7 TD (pogotovo 2.0 16v i 1.8 16v)
Comment
-
-
Jeste to slab motor za vectru, ali covek treba da se pruzi koliko moze. Uvek moze dodaj jos neki ? i uzmi ovo bolje, ili ovo bolje. Prvo sto me vuce ka ovom autu je to sto je on 2002 dovezen iz Nemacke, znaci tu je odrzavan kako treba, a potom ga je imao neki deda kome je sluzio samo da ga ovezu do lekara. Meni je to auto ponudjeno za 5000? i to je neki maksimu koji ja mogu da ulozim (mozda jos malo vise) a ono sto sam video 2.0 je malo vise od te sume. Ali ono sto mi je najbitnije za to auto je to sto se zna kakvo je auto.
Mene zato interesuje kako se taj motor pokazao u radu. Cenim ono sto je napisao Wiz (zamolio bih ta da mi kazes koliko se krece generalka za tu Vektu ako znas cenu). Isto tako sam cuo da Bosh pumpa u ovom motoru u slucaju kvara se moze reparirati za par stotina ?, dok kod ovih 2.0 mora da se kupuje, i interesuje me koliko je tacno to. Znaci interesuje me sta se moze pokvariti na tom autu, zbog daljneg odrzavanja jer ipak to je nabitnije kada se kupuje polovno auto. Nadam se da se razumemo. I voleo bih neko konkretno iskustvo sa 1.7TD ako neko ima. Hvala jos jednom“Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”
Comment
-
-
Meni je to auto ponudjeno za 5000? i to je neki maksimu koji ja mogu da ulozim (mozda jos malo vise) a ono sto sam video 2.0 je malo vise od te sume.) shto su mu zamenili u servisu (ja mislim da se radilo o protokomeru), sem toga auto ide k'o nevreme... Prolistaj oglase, mislim da za max 5,5 soma mozhesh da prodjesh slichno...
E sad, za vishe para naravno da ima vishe muzike (shto si i sam lepo rekao), i svakako su bolji 2,0 DTI common-rail motori, moj zet ima takvu (plus 16V) i srecan je k'o malo dete, nikakvih problema sa njom. Ovo ti navodim tek da steknesh neku sliku, ipak se radi o istom autu i pored razlike u motoru iskustva obojice su dobra sa tim modelom.
Konkretno, motor 1,7 TD je iz Vectre A / Astre F, i preslab je za Vectru B (a bio i za vectru A, za jedan sedan uopshte...), tako da mislim da nije dobar izbor narochito uzevshi u obzir ovo shto je naveo Wiz.Zato ti na pochetku navedoh primer mog prijatelja sa 1,8 16V benzinskim motorom koji mnogo bolje "lezhi" ovom autu, i u startu "obecava" mnogo manje problema u eksploataciji jednostavno zbog manje opterecenosti tokom eksploatacije. A shto se potroshnje tiche, uvek ti ostaje plin kao opcija, ako vec uzimash novi auto koji ce ostati kod tebe neko vreme, investicija ce ti se isplatiti relativno brzo...
U svakom slucaju: srecno pri (eventualnoj) kupovini
Pozz =]
Comment
-
-
Sve zavisi koliko je ti mazis i pazis, tj kako je vozis.
Tako sam i ja tj moj Cale kad je uzeo Astru bilo ,,mnogo je presla" i ,,ne zna Opel da pravi dizele" , ,,u nju treba samo evro dizel"...
Astra je kod nas vec 3,5 godine i radi ko zmaj.
Ako ti mislis da je sve u redu tj da nije izdrkan uzmi je slobodno.
Ipak jeste bolje imati 2.0 di ili dti.
Ali ako ova lepo radi.
Kupi!
NAPOMENA: DOBRO POGLEDAJ CEO AUTO PRE NEGO STO GA (EVENTUALNO) KUPIS!
Comment
-
-
Moja astra 1.7 td je presla oko 240 000 km i stvarno radi bez problema.Redovno je odrzavam i za 3 godine nikakvih vecih problema nisam imao.Jedina zamerka sto je motor mnogo lenj.Moja astra je karavan i za njenu tezinu malo je 68ks.Moj savet ako si fazonu da kupis dizela i da se nad njim izavljavas kao sto rade sa TDI masinama zaboravi.Ako planiras da vozis taj auto kao sto dolikuje dizelima znaci bez voznje u velikim obrtajevim bez potrebe sluzice te kao sto mene sluzi astra.
Comment
-
-
dovezen iz Nemacke, znaci tu je odrzavan kako treba
u Nemackoj je isto kao i ovde i bilo gde, odrzavanje je kako treba ili kako ne treba zavisno od ulozenih para i stava /volje vlasnika automobila.
to je auto star 10 godina, i to Opel pa jos i Vectra B prve serije sto nije bas bez rizika i inace (limarija je tih godina bila blagi uzas jos uvek).
ali, pitanje je bilo oko motora. to je veoma slabasan motor za auto te mase tako da je verovatno morao biti cedjen voznjom pod punim gasom veci deo vremena (da bi se uopste kotrljao nekako) a sto dizelu ne prija, niti jednom.
sto se generalne i cene tice ne znam preciznije, ali bih procenio na nekih 1500 evra pa nagore s obzirom da je to ipak noviji konstrukcijski auto.
rekao bih da je pri proceni nabavke vazno uzeti u obzir i nameravanu upotrebu vozila, odnosno koliko km ce se godisnje voziti i kolji nivo pouzdanosti se zahteva.
ako se nema dodatnih para preko tih 5000 za redovno a mozda i vanredno odrzavanje onda bi mozda moglo da se predje za jednu klasu nize i potrazi jeftiniji auto a sa preostalim parama da se auto dovede u red/ kvalitetno odrzava. ako je Opel zahtev onda mozda Astra.
recimo da po kupovini se uradi mali servis (tecnosti sve u i oko motora, filteri, kaisevi, grejaci, akumulator, gume i mozda jos neka sitnica) i to bi vec izaslo na 300-500 evra odamh u prvih nekoliko meseci, svakako pre jeseni/zime da bi auto bio poznate pouzdanosti rada.
dodati jos i prenos/registraciju vozila nekoliko stotina evra i lako se nuzna cifra poveca....
ja mislim na takav nacin pri proceni za da ili za ne u odluci.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Auto je nedavno bio na kompletnom servisu i sve je odradjeno sto je trebalo, a ostalo je samo da se zamene grejaci za koje mi je vlasnik spustio cenu. Znam da to sto je auto iz Nemacke ne znaci da je super, ali vlasnika poznajem i "verujem mu na rec" da auto je odrzavan kako treba.
Sto se tice upotrebe moji zahtevi nisu nista specijalno, jer ja godisnje prelazim 15k km, i posto sam sada imao floridu mislim da cak i ovaj dizel ce biti sasvim dovoljan. Znam da ako budem uporan i ako budem trazio jos, znam da mogu naci "bolji" auto, ali ja zelim da kupim auto samo od ljudi koje znam ili po preporuci jer u Srbiji ima svakakvih auta. Mozda gresim u tome ali je moje takvo misljenje. Sto se tice odrzavanja svestan sam ja da ce tu uvek biti odrzavanja i da tu uvek mora biti novca preko 5000, za ovo polovno ili bilo koje drugo polovno, ali tih 5000? sam sebi postavio za granicu za kupovinu i tu podrazumevam da ne moram jos da puknem 1000?-1500? vec do 500? da bi auto skockao.
Zamolio bih nekoga da mi kaze sta treba da pogledam prilikom kupovine ovakvog auta. Naravno da cu da oteram auto i kod majstora ali bih voleo jos neki savet od vas.
Vlasnik mi je rekao da auto zna da kada ide uzbrdo malko da podigne temperaturu (bas malko) a u ostalim tipovima voznje temperatura je konstantna, jel to OK ili nije?“Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”
Comment
-
-
Ja iskren da budem sam pomalo skeptican kad su u pitanju takve price. Nije da sad ja tebe zelim da razocaram ali znam sta sam ja sve prosao kad sam uzimao auto u Nemackoj. Te cene su mi malo sumnjive jer se Vectre sa nekom pristojnom kilometrazom i u dobrom stanju tamo prodaju za 4-5k evra. Dodaj na to carinu i porez i cene za pravi auto ipak ide malo vise. E sad, ako je stvrno tako kao sto kazes onda je to druga prica.
Ne znam sta bih ti jos rekao sto ti ovde vec nije receno. Ako si stvarno ubedjen da je to dobra kupovina tj da je auto u tako dobrom stanju(mislim na pravih 130.000)onda ga uzmi ali zaboravi na na bilo kakvu brzu voznju. Istina nisam imao prilike da se vozim u Vectri 1.7td ali sam se vozio u Astri tako da mogu da zamislim koliko je Vectra tek sporija. Opet imas i pozitivnih stvari. U taj motor moze da ide i D2 bez problema. I naravno pitanje je da li ovde mozes da nadjes auto koji je ok servisiran a ne ove uvozne Astre/Vectre 1.8/2.0Di/2.0DTi sa 53.000(a u stvari oko 200.000)koje je nedeljom vozila baba u crkvu.
Potpuno mi je jasna tvoja logika jer bih i ja tako razmisljao. Znaci ako mislis da ne postoji nacin da za te pare nadjes pristojan auto onda uzmi ovo ali imaj na umu ono sto ti je brick napisao jer ce taj motor fino da se muci u tom autu, jos ako ima klimu..... Pozdrav.
P.S. 2.0Di i 2.0DTi NISU Common rail motori.
P.P.S. Pa zavisi koliko to malo dize temperaturu uzbrdo i pri kakvom opterecenju auta. 5 stepene, 25 stepeni?
Comment
-
-
Pusti price pregledaj auto narocito motor zna on dosta i da dimi,i jeste preslab za tu karoseriju,ja sam imao 1.7d 68ks u Astri F za nju je ok,ovaj tvoj je malo jaci a veca je sasija dosta,secam se jos jednog otvaranja motora od jednog prijatelja,na oko 120k Vectra A menjanje karike valjda ne ecam se sta li je,sto se mene tice ja bih kupio ako je zaista motor u dobrom stanju.limarija je vec kod tih godista veoma ok i izdrzace bar jos 10god bez problema
Comment
-
-
Wartburg
Sve zavisi koliko je ti mazis i pazis, tj kako je vozis.
Tako sam i ja tj moj Cale kad je uzeo Astru bilo ,,mnogo je presla" i ,,ne zna Opel da pravi dizele" , ,,u nju treba samo evro dizel"...
Astra je kod nas vec 3,5 godine i radi ko zmaj.
Moja astra 1.7 td je presla oko 240 000 km i stvarno radi bez problema.Redovno je odrzavam i za 3 godine nikakvih vecih problema nisam imao.Jedina zamerka sto je motor mnogo lenj.
DarkoBG
Znaci ako mislis da ne postoji nacin da za te pare nadjes pristojan auto onda uzmi ovo ali imaj na umu ono sto ti je brick napisao jer ce taj motor fino da se muci u tom autu, jos ako ima klimu...
BTW.
Darko
P.S. 2.0Di i 2.0DTi NISU Common rail motori.
Pozz =]
Comment
-
-
moj otac vozi astru karavan sa doticnim motorom. koliko sam procitao vec je konstatovano da je motor slabiji nego sto bi trebalo za jedan karavan.
pukla mu je glava na nekih 190~200000 km.
na 270000 radjena generalna ( 900 eur)
mislim da je bitno reci da je astra 93 godiste, sto nije bitno starije od vektre koju pominjes, i da svako malo mora da joj menja poneko crevo, a njih ima jaaako mnogo.
Comment
-
Comment