Voznja neregistrovanim vozilom

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

Re: Voznja neregistrovanim vozilom

nadam se da nije OFF i da se necete ljutiti ima veze sa temom

radi se o tome da se bar 10% ako ne i vise automobila vozi na ovlascenje
    sada kada je Beograd (mozda jos neki gradovi) PUN kamera koje snimaju prekrsioce, STA RADITI????
    prodali ste vozilo, kupac ga nije preneo, MOLIO BIH VAS da ne ulazimo u pricu oko prenosa, jer svi znamo da svaki dinar znaci

Konkretno me zanima, kako dokazati, sta raditi, kada vam postar zakuca sa sudskim kovertom, za prekrsaj koji nista Vi napravili, vozilom koje se vodi na Vama i vozi se na ovlascenje
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ako kamera snimi lice vozača ili ako ga policija zaustavi i legitimiše, možeš nešto dokazati. Ako se vidi samo snimak tablica i kola, možeš i ti da se slikaš usput... Dokazaćeš ali malo teže. Kazne za parkiranje da ne pominjem i slične radosti gde nema šanse da se utvrdi ko je stvarno vozio. Ovlašćenje je samo pravo tom licu da ga vozi što ne znači da je vozilo trajno kod njega.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Type_R
        CBC Senator XXL
        • 26.05.2007
        • 900
        • Valjevo

Da li vazeci dokaz moze biti KUPOPRODAJNI UGOVOR, sacinjen u nekoj agenciji, potpisan od strane prodavca i kupca
        ali...... ne placen porez na prenos, sto znaci da nije overen u upravi prihoda???????????????????????????????????

Ako neko ima neki predlog, a da pri tome nije "placanje poreza na prenos", znaci neki interni ugovor kupca i prodavca, overen u sudu???????
        3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Ocigledno je da mnogi clanovi foruma ne vole da pretrazuju bazu, vec im je lepse da otvaraju iste teme.

mozda da napisem u vecem fontu, pa jos boldom i u nekoj sljastecoj boji?

1. Vozilo kojem je istekla registracija MORA da se odjavi posle 30 dana.

2. Zabranjeno je upravljati neregistrovanim vozilom

3.Zabranjeno je upravljati vozilom bez registarskih tablica.

4. Postupci se pokrecu protiv vlasnika vozila, pa on na sudu dokazuje da li je upravljao vozilom ili ne.

5. Po zakljucenju ugovor o prodaji vozila, prethodni vlasnik je u obavezi da u roku od 7 ili 15 dana plati porez na prenos apslutnih prava.

6. Mozda se moze izvuci sa ovlascenjem ako u istoj stoji da od dana davanja ovlascenja sva prava i obaveze nastale koriscenjem vozila prelaze da primaoca ovlascenje.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

5. Može u ugovoru da se navede da kupac plaća prenos pa se prodavac oslobadja obaveze?
            6. osećam da će mnogi menjati ovlašćenja koja nemaju šesti red

Potpisam ugovor je važeći i ako nije overen u sudu ili bilo gde, samo je neke stvari potrebno dokazivati ( u slučaju spora) ali dokaže se. Normalno ako u ugovoru stoji sve što treba to je ko plaća prevod, ko nadalje snosi odgovrnost ili ko je od tog dana preuzeo vozilo na korišćenje.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• panto
              CBC Veteran
              • 04.11.2007
              • 148
              • ljubic

Meni se desilo da mi istekne registracija i da ma dva dana po isteku zaustavi baksuz u uniformi, koji za taj dan nije bio ispunijo kvotu . Napisao mi prijavu za neregistrovano i tehnicki neispravno vozilo. Sudija me dobro odrao tada, kad' su kazne, da kazemo, bile podnosljive. Dakle, sleduju vam kazne po dva osnova. Koliko to sada iznosi, bolje vam je da ne saznate.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Baksuz je samo radio svoj posao po zakonu, bas kao i sudija. Nema veze to sa nekakvom njegovom kvotom, vec sa tvojim prekrsajem.

Comment

• vladetaub
                  CBC Član
                  • 09.08.2008
                  • 26
                  • Ub
                  • Opel Astra f 1.6 karavan

Ne razumem pitanja tipa:svesno krsim zakon,sta ce biti? Postoji zakon i predvidjene sankcije za nepostovanje zakona.Sta ce se u praksi dogoditi to ne moze da kaze ni vidovita Roska.Moze da se ne dogodi nista a moze i svasta.Gospodja koja je postavila pitanje je svesna da krsi zakon i ima dva resenja.Da i dalje rizikuje ili da postupi po zakonu(registruje,proda ili odjavi auto).Ona ocekuje da umiri savest i dobije odgovor u vidu treceg resenja,koje ne postoji.Ima u narodu izraz za to ali nije za forum.

Comment

• Puzo81
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2009
                    • 687
                    • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by panto
                    Meni se desilo da mi istekne registracija i da ma dva dana po isteku zaustavi baksuz u uniformi, koji za taj dan nije bio ispunijo kvotu . Napisao mi prijavu za neregistrovano i tehnicki neispravno vozilo. Sudija me dobro odrao tada, kad' su kazne, da kazemo, bile podnosljive. Dakle, sleduju vam kazne po dva osnova. Koliko to sada iznosi, bolje vam je da ne saznate.
                    Isto se meni desilo pre dve godine.Isticala mi registracija npr 7 mog do 24h.8mog ujutru trebao da registrujem i sve zavrsim.Oko 23.30 krenem odbaciti djevojku u nadi da me nece nedje sklepati.Vracam se u 00.10h i koji sam baksuz zaustavi me patrola.Hteo da pise iste te dve prijave kao i tebi.Proslo samo 10min i nema sanse da popuste prijava pa prijava.Ipak posle 10minutnog ubedjivanja,povuci-potegni kazu mi aj ti lepo ostavi auto kod nas i idi u Caribic i kupi nam dva parceta pice i dve cole.Ja sta cu odem al kazem onoj da im natrpa ljutog kecapa i origana do panja,nek lipsu.Vratio se dao im i pustili me.Kostalo me oko 320din nasparam dve prijave.Mislim da im je priselo .

Ne krivim ih,,obavljali su samo svoju duznost.Ko mi je kriv sto cekam zadnji dan.Zato lepo ove god pamet u glavu i reg auto 10dana pre isteka da izbegnem neprijatnosti

Comment

• Shazalakazoo
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2007
                      • 545
                      • Beograd

Originally posted by sri98

Samo da navedem da ovo pod 1. ne vazi za Bg tablice jer je deficit istih

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

'Aj' kad se hvalimo ...
                        Mene je pandur u'vatio bukvalno 50m od kuće u 00:15 sati. Registracija je bila istekla pre 15 minuta ...
                        Vozio sam Poly (teretnog Keca s plastičnom nadogradnjom za neupućene).
                        Epilog: Službeno teretno vozilo, istekla registracija ... kazna za mene, firmu po svim mogućim osnovama i to najveća ... oko 1100 maraka (tad su plate bilo do 50 maraka) ... iz mog džepa ...
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

Ja sta cu odem al kazem onoj da im natrpa ljutog kecapa i origana do panja,nek lipsu
                          ovakve stvari nikada necu razumeti. kriv si, znas da si kriv, uvijas i dovijas da te puste i kad te puste - pakost.
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Zato što ih zapravo nisu pustili već su samo iskoristili situaciju za ličnu korist ... da su ga zaista pustili ništa mu ne bi tražili i to bi bilo nešto sasvim drugo.
                            Ovo prvo, kad se panduri prodaju za parče pice i kokakolu, je čisto pokazivanje moći i stavljanje vozača u podređen položaj i nikako nije nikakvo dobročinstvo na osnovu nekih okolnosti koje imaju veze s ljudskošću na uštrb zakona....
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Shazalakazoo
                              Originally posted by sri98

Samo da navedem da ovo pod 1. ne vazi za Bg tablice jer je deficit istih
                              Vazi i za BG, ali se zbog deficita ne izdaju nove table, vec se zavrsi samo sa prekrsajno i novom saobracajno (prekrsaj poinekad i oproste).

a sada lock, dosta ste se igrali OFF-a, a sve je vec objasnjeno.

Comment

Working...
                              X