Yugo ubica

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Yugo ubica

@Dora
    Mogli bi ovako do 101 i nazad, ali nećemo promeniti suprotstavljena stanovišta. Nadam se samo da si ti u pravu i da se neće gubiti tolike glave zbog loših vozila. Pre par godina Yugo je koštao 1000 do 1500 eura, pa su ga kupovali što je jeftin, danas za te pare može da se uzme neko zapadno vozilo dosta bezbednije, pa ne vidim razlog zašto kupovati Yuga. U stvari, razlog postoji jer Yugo košta danas kao par boljih cipela. Ako me neko udari u Yugo 200 na sat, nema šanse ni da skupe posmrtne ostatke za jednu kutiju od cipela, a u boljem vozilu mi raste šansa geometrijskom progresijom.
    Iz razloga što svaki dan gledam ta jadna zapadna vozila koja su bila olupana (nema a više pasivne bezbednosti) ili su prešla tonu kilometara (nema više ekologije) i kupljena su za sve pare a za održavanje nije ostalo ništa a i da je ostalo, nema svesti jer je takva navika.

Slažem se sa zakonima ali da se primenjuju, onda će i Jugo biti bezbedan ako je tehnički ispravan a nema ko da me udari sa 200 na sat jer toliko ne sme po zakonu da juri. I na zapadu ljudi voze starija kola, ne voze svi novo ali mora biti ispravno i pridržavaju se propisa mnogo više nego mi.

Inače sam najjače neobožavalac Juga ali ukidanjem Juga neće se rešti problem o kom pričamo.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Nisam imao nameru da postavim temu za svadju.Koliko sam procitao Eon je moj istomisljenik a neko je napisao kako sam temu postavio jer mrzim Yugo.Ne mrzim ga ali ga ne volim jer su mi za par meseci upravo u Yugu poginula dva dobra druga a kada sam stigao na mesta udesa ljudi iz drugih kola su bili samo ugruvani.Tacno je da se kod nas ne misli o bezbednosti vec o troskovima i to je razumljivo ali pazite sad ovorug je vozio Mercedes 126 S280 i onda se ozenio i dobio dve cerkice,Tada je resio da ga proda i kupi Yugo jer mecka puno trosi i skupa je registracija pa bolje da trosi pare na decu nego na mecku.Ja sam mu tada rekao da nije normalan i da je bezbednost na prvom mestu a drustvo koje je bilo tu mi se smejalo.Pre 6 maseci to isto drustvo i ja zajedno smo plakali na njegovoj sahrani>poginuo je u tom istom Yugu posle sudara sa Astrom f i ostavio zenu i dve male cerke a zena nema posao i zive kao podstanari.Da li bi poginuo u Mercedesu 126? Naravno da ne bi.Ostao bi ne povredjen i nastavio da hrani decu.Nije skupa ni registracija ni gorivo,SKUP JE ZIVOT.toliko od mene,Poz

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Moj ćale je pao sa 2 metra visine na rastresitu zemlju nabacanu pre neki dan i poginuo na licu mesta. Tako je moralo biti. Vesna Vulović je pala sa 10.000 metara visine i preživela, tako je moralo biti.

https.autogas.rs

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Zao mi ja zbog tvog oca,moje iskreno saucesce! Inace ja verujem u sudbinu kada su u pitanju takvi nesrecni slucajevi ali kada neko vozi motor 250km/k i zakuca se u kamion koji izlazi sa sporednog puta to nije sudbina vec usijana glava motocikliste

Comment

• YUgisa
            CBC Senator XXL
            • 05.06.2008
            • 793
            • Subotica
            • Yugo 1.1 EFI

Kres test koji sam pominjao na prethodnoj strani:

http://www.youtube.com/watch?v=6pVF1Wr7 ... re=related

Ni jedan mali auto ne moze neko da zastiti od udarca auta cija je hauba ko taj ceo mali auto... Tako da mislim da je smesno porediti sudar Yuga ili bilo kojeg slicnog auta tih dimenzija sa nekim 3 puta vecim... I pre svega treba malo raspraviti kakava je nesreca bila, nije sve jedno pod kojim uglom se desila...
            Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

S obzirom da je Audi tezi 3x i da je terenac i samim tim ima jaku sasiju,Fiat se odlicno pokazao

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Sudar far u far,inace naj opasniji.Gledao sam moment direktnog sudara Alfa Romeo 147 i Nova zastava 101.Vozac u zastavi je zavrsio u gepeku a na Alfi nije pukla ni soferka a vozac otvorio vrata i izasao neogrban

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

yugo je bezbedan ili nebezbedan ,koliko i bilo koji mali automobil iz 80'ih godina prosloga veka.Od nekih je verovatno jaci a od nekih ne.
                  Sve ovo lici kao na pricu o zimskim gumama.. najbolje je imati sve cetiri uvek nove i tako..ali zakon trazi samo na pogonskim ili sa dobrom sarom letnje plus lanci u gepek.I to je tako.. Pa zar mislite da neko NEZELI noviji auto, zimske gume,ABS,ESP itd.. ?
                  Mozda je cudnije kada ljudi koji imaju pare za nov auto kupuju polovan ?! .Koliko na zapadu cene polovne automobile dovoljno vam je da pogledate cene.. automobili koji su novi kostali 16 000 evra ,posle samo 3-4 godine se prodaju za duplo manje pare?
                  i to neko netje da kupi nego kupi nov za 9000 evra naprimer.. Zasto ?
                  Ni u jednoj zemlji se nije vodila takva kampanja za mnoooogo nebezbednije automobile ,osim u Nemackoj za Trabanta i Warburga i to samo zbog zagadjenja okoline ,a ne bezbednosti..
                  Normalno je da drzava blago pritiska ljude da se resavaju dosta starijih automobila..ali naglaseno je na BLAGO.
                  http://www.youtube.com/watch?v=vGY7z9ezTTg&NR=1 neki od najgorih na kresh testu
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Naravno da ima i gorih od nase zastave.Na testu je losije prosla Lada Riva 2107 ali kod Yuga je stvar u njegovoj maloj masi sto je dobro ako udari u prepreku koja stoji pa mu nije preveliki problem da izdrzi svoju masu ali pri direktnom sudaru sa tom istom ladom gore ce proci vozac juga jer je Lada teza.Negde sam video da je na vozilu ZAZ Tavria prilikom crash testa uletela hauba u kabinu i odsekla lutki glavu.Na primer Toyota Yaris ima 5 zvezdica za bezbednost putnika ali na testu prilikom direktnog sudara sa Toyotom Crown,mali Yaris se bukvalno raspao.Zvezdice se dodeljuju za udarac u zid,sto je u praksi redak slucaj.Na primer Pezo 207 ima 5 zvezdica a Pezo 607 ima 4 zvezdice i sad vecina misli da je 207 zato bezbedniji ali mogu samo da zamislim nasta bi licio 207 posle direktnog sudara sa 607.I tu je razlog masa samog vozila.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by gorans
                      Zao mi ja zbog tvog oca,moje iskreno saucesce! Inace ja verujem u sudbinu kada su u pitanju takvi nesrecni slucajevi ali kada neko vozi motor 250km/k i zakuca se u kamion koji izlazi sa sporednog puta to nije sudbina vec usijana glava motocikliste
                      To se podrazumeva, to nije sudbina nego traženje vraga, nisam baš najsrećnije napisao rečenicu, da mi ne bi izjavljivali saučešće, opisano se dogodilo pre 20 godina...

https.autogas.rs

Comment

• Raverick
                        CBC Član
                        • 02.07.2008
                        • 21
                        • Cuk.Padina-Mladenovac

Ljudi,sudbina je sudbina i protiv nje ne mozes...Ako hoce taj dan da te nesto strefi,strefice te,a makar to bio i obican kamicak...
                        Jugo jeste ubica,odneo mi je zivot oca 1993,i ostavio majku sa nas 3,ali opet ne mogu da ga krivim...zato sto je autobus bio kriv,a i bila je poledica
                        Tako da,to sto se tice modernijih kola,niste u pravu,jer bilo sta da vam naleti sa 200 km/h,makar bili u Obaminom Linkolnu,na mestu ostajete mrtvi...
                        I kakva je to tehnologija,sto se tice bezbednosti,kad nije uznapredovala po pitanju sudara od pozadi i sa strane...Dajte mi primer bilo kojih kola(pogodnih za srpski dzep) da je ostavio citave osobe koje su vozile tj.koje su vozene njom...Cak i da bude tih kamera i tih svih vaspitnih sredstava,opet cemo imati problem...sta je sa vladinim vozacima,policijskim sluzbenicima i gsp-om?Koliko puta ste videli bus da prolazi kroz crveno u poslednje vreme?ja to vidjam svaki dan
                        The world is yours if you can handle..

Comment

• gorans
                          CBC Senator XXL
                          • 09.03.2010
                          • 1525
                          • Beograd

U pravu si za sve osim za jedno.Ja ne pominjem sudar sa 200,tu nema pomoci,govorim o razumnim brzinama a to je 60-80km/h gde ce ti nov i jak auto spasiti glavu a Yugo i njemu slicni nece.Takodje je izuzetno napredovala zastita putnika od bocnog udarca (sipke u vratima,cvrsta struktura kabine,bocni jastuci,zavese i ojacani "B" stubovi).Pozdrav

Comment

• Raverick
                            CBC Član
                            • 02.07.2008
                            • 21
                            • Cuk.Padina-Mladenovac

Ovo je pri 64 km/h,kad su bili novi....a kakvi su sad?

Razlicite klase automobila:

http://www.youtube.com/watch?v=m_86RuYXoJA
                            The world is yours if you can handle..

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Ovaj poslednji šta god da su stavili protiv njega na taj način ne bi mnogo bolje prošao, i dalje su bočni sudari velik problem a tako će i ostati. Lepo se vidi da što je bolji auto više kabina ostaje čitava ali opet nije čitava, sve zavisi...

https.autogas.rs

Comment

• alexa05
                                CBC Senator XXL
                                • 23.07.2006
                                • 1769
                                • Smederevo
                                • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Sto bi se reklo mnogo frke ni oko cega. Da je slucaj umesto sa Yugom bio sa ovakvim Civikom pretpostavljam da bi se tema zvala Honda ubica.

Sto se mene tice ovde moze LOCK jer se dolazi do toga da onaj odozgo diktira kako ce se i sta desiti kao sto Dora rece ( opet citiram Doru a nismo familija, majke mi) i da je poenta u svesti samog vozaca, saobracajnoj kulturi itd itd...
                                EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

Working...
                                X