What you'd expect; the black car got hotter. Here's the episode description from the Wikipedia article:
"A fan wrote in and asked a follow up question: "Does the color of a car affect the way it heats up?". The MythBusters used two identical cars, one black the other white and left them both out in the summer heat with thermometers in both. By mid-afternoon the white car had a temperature of 126 °F (52.2 °C), while the black car had heated up to a temperature of 135 °F (57.2 °C), about 9 degrees hotter in the Fahrenheit scale. The explanation was that black paint absorbs the heat while white paint deflects it."
Kako li je tek motociklistima pod crnim kacigama... Daj bre Uzelac, ne zayebavay cho'eka, jedina razlika je imas ili nemas klimu.
Znam kako je i na motoru (i to crnom ) i pod kacigom, a znam i kako je u kolima.
Navikao ili ne, osecaj je neprijatan, a 5 stepeni razlike znaci.
Verovao ili ne, to je jedini razlog zasto sam odustao od crne boje na Toyoti, uz naravno cinjenicu da se na crnoj "svaka stroka vidi"
Pa, po licima ljudi sa strane, vidim da me chudno gledaju..
Pazi, upravo i pricam u vezi te tvrdnje klima/crn auto. Spustis prozor, opletes po gasu i uzivas a kad omatorim onda cu preci samo na jos stariji model, takodje bez klime
Hedonista sam, preferiram podizace na prozorima i motore u retrovizorima, dok o nepostojanju klime necu ni da diskutujem.
Znam da ne bi seo u njega na prolece/leto jer bi mi vrucina ubila svaki entuzijazam, prosto je tako.
Bravo
Sa klimom sam se nazalost oprostio, ali sam nabavio retrovizore na dugme, popravio siber (motor, taster naravno ) a kad se nadje vremena pasce i centrala i podizaci na dugme
Comment