Ovo se naravno odnosi na motore sa ubrizgavanjem koje kontrolise kompjuter, sto za neke koji ne znaju znaci da motor ne prima goriva koliko ste stisli gas vec onoliko koliko kompjuter dozvoli, sto znaci da je motor pri ubrzanju zasticen od faktora VOZAC.
Ne videh ovo u prvom citanju
Ovo je za Cannonball Kids, ali ozbiljno.
Samo kazem da smesu u cilindru odredjuje softver kompjutera a ne koliko si pritisnuo papucu.
A koliko ces da pritisnes papucicu odredjuje softver u glavi a onda mu ga hardverski das po papucici pa mu ga kompijuter da softverski po smesi a onda ga motor hardverski pogoni, to si hteo da kazes?
Batali druze nemoj da se upetljavas bezveze.
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Nemam druze nikakav bes prema tebi. Poenta je da nas ovde na forumu ovakve teme i video klipovi totalno ne interesuju i nemaju poentu. Tema ne definisana, nema cilj, videoklipovi odvratni, paljenje auta i gas na leru od strane hrabrijeg majstora. Cvrle je vec rekao tema nema poentu, ja juce kad sam je procitao odmah sam hteo da izbrisem ali nisam jer sam mislio da tema treba da dobije neku razumnu diskusiju.
A koliko ces da pritisnes papucicu odredjuje softver u glavi a onda mu ga hardverski das po papucici pa mu ga kompijuter da softverski po smesi a onda ga motor hardverski pogoni, to si hteo da kazes?
Batali druze nemoj da se upetljavas bezveze.
Ovu poruku shvatam samo kao provokaciju, mada ne razumem zasto. Pogotovo deo sa uvredama.
Kazem da papucicu mozes pritisnuti do kraja a to ne znaci da su istog trenutka dizne otvorene 100% i sipaju koliko kroz njih moze da prodje. Vec kompjuter postepeno pojacava smesu do postizanja zeljenog broja obrtaja.
Nemam druze nikakav bes prema tebi. Poenta je da nas ovde na forumu ovakve teme i video klipovi totalno ne interesuju i nemaju poentu. Tema ne definisana, nema cilj, videoklipovi odvratni, paljenje auta i gas na leru od strane hrabrijeg majstora. Cvrle je vec rekao tema nema poentu, ja juce kad sam je procitao odmah sam hteo da izbrisem ali nisam jer sam mislio da tema treba da dobije neku razumnu diskusiju.
Apsolutno svi komentari koji dolaze od moderatora foruma koji mi sarkasticno kazu PAMETAN ili prete PLUTANJEM U RECI mislim da nisu na mestu.
Ok, ako vas prica ne interesuje apsolutno je moja greska sto sam je stavio. Cudan nacin da mi kazete sve to ali dobro od mene vise nece biti ovakvih postova.
Pa pogresio si u tome sto kod motora sa ubrizgavanjem takodje isto kao i kod starih karburatorskih motora samo ti preko papucice gasa odredjujes koliko ce smese biti u****no u cilindre i nema nikakve zastite od vozaca, prosto receno.
Koliko ja znam u Beogradu postoje 2 takva identicna pa sad koji je od ta dva. Taj auto je uzet za kompenzaciju pa prodat dalje. Ako mislis da neko treba da se uvredi zato sto je neko stisnuo gas ferarriju kod ko zna koliko prethodnih vlasnika. BTW vlasnik je stajao u grupi posmatraca pored.
A za taj auto imam i par prica dogovorenih trka koje su mnogo ozbiljnija stvar od ovih snimaka. Sta tek to da zna sadasnji vlasnik.
Originally posted by M-power
Pa pogresio si u tome sto kod motora sa ubrizgavanjem takodje isto kao i kod starih karburatorskih motora samo ti preko papucice gasa odredjujes koliko ce smese biti u****no u cilindre i nema nikakve zastite od vozaca, prosto receno.
Ne razumem objasnjenje. Hoces da kazes da je kompjuterski kontrolisano ubrizgavanje isto kao kod karburatorskih motora?
Zastita od vozaca je to sto u cilindar nece uci previse goriva vec onoliko koliko je fabrika podesila cime se povecava trajnost a smanjuju performanse.
Originally posted by StudentBGD
Sto si sklonio i sliku svog auta sa avatara kada je sve ok i nema problema jer gazda sve vec zna?
Vlasnik na koga svi mislite je u BG. Jel mislis da me mozda zna? Dogadjaj se desio daleko od Beograda i tesko da je sadasnji vlasnik ikada tamo isao. Pogotovo da ga servisira.
Comment