Koliko mogu da me cepe na sudu 2. Nepropustanje pesaka.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Koliko mogu da me cepe na sudu 2. Nepropustanje pesaka.

Pre nesto manje od sat vremena me zaustavio neki klinac (22 god.) u Glavnoj u Zemunu, kaze nisam propustio pesaka, a onaj do mene ga je navodno propustao (to je bio jugo sa L tablicom koji se vukao 20km/h). Kazem nije bilo nikakvog pesaka, a on me ubedjuje da je "gospodja prelazila ulicu u stala kada je videla da ja jurim".
    Posle jedno 15 minuta od me pita hocu li da potpisem zapisnik. Ja ga procitam i kazem da necu da potpisem jer se to nije dogodilo. On napise da sam odbio da potpisem, ali tek posle sam video da je napisao i da nemam primedbe na zapisnik!!??

Sta sada? Kako da se ponasam kod sudije? Koliku kaznu mogu da dobijem?

Da dodam da su zaustavili jos jedan auto dok sam ja cekao. I ovog puta sam video da okolo nije bilo pesaka. Vozac tog auta mi je rekao da su i njega zaustavili zbog pesaka. Kada sam pitao ovog sto je meni pisao rekao mi je da je on zaustavljen zbog pojasa. Njegov kolega koji ga je zaustavio je rekao da ga je zaustavio "samo onako".

Znam da ovde ima nekih pripadnika organa, ali ovi lazljiva go*na ne da su mi se smucila... Sad cu da otvorim jos jedan topic da vam napisem sta mi se desilo u maju prosle godine. Nikada nisam imao razloga da ih ne volim, ali posle ovih stvari ih mrzim iz dna duse! Kad se sam osetim kako razni drugi gadovi dovode u opasnost ostale ucesnike u saobracaju, a oni zaustavljaju nas i od nas uzimaju pare.

EDIT: Evo je prica od maja prosle godine: klik

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
  • nbbulevar
    CBC Član
    • 02.06.2005
    • 90
    • Novi Sad

Pred zakonom su svi jednaki.Tako da kad dodjes kod sudije za prekrsaje ti i pandur ste u potpuno ravnopravnom polozaju.Tako da slobodno mozes reci sve sta se dogodilo.Dobro je sto nisi potpisao zapisnik,to ti mnogo znaci kod sudije jer bez obzira sto je on zapisao da nemas primedbe tvoje nepotpisivanje dokazuje suprotno.Znaci ako nisi napravio prekrsaj i nisi potpisao nema sanse da platis kaznu.Mozes i zvati pandura na suocenje.Ako je tako kao sto si napisao on ili nece doci na suocenje ili ce reci da se neseca.tako da te nece kazniti.

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

A ako on opet potvrdi svoju pricu? Kome ce sudija da veruje, panduru ili meni?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Sasha
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 4126
        • Novi Sad

Panduru, naravno....
        Problem je sto se na sudu UVEK veruje panduru!
        Dakle,tvoja rec protiv njegove.....jedino da je jos neko bio sa tobom u kolima.
        www.arcs.org.rs/forum

Comment

• HotDog
          CBC Senator XXL
          • 06.05.2005
          • 965
          • BSG 75 (011)

Tipicno

No, pishi sta je bilo u maju!

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

To im je standardna fora sa nepropustanjem pesaka. po zakonu je jedan od ozbiljnijih prekrsaja sa vecom novcanom kaznom i mogucim oduzimanjem dozvole.
            Kod sudije je noirmalno da se uvek vise veruje policiji jer su oni ovlascena sluzbena lica koja su dobila odobrenje od drzave da sprovode zakon, bas kao i sudije.
            Sada, druga je prica sto tu ima dosta zloupotreba jer i ti na ulici moraju da ispune kojekakve dnevne zdatake, pa ako ih mrzi da sljakaju ceo dan, primene patent sa tim prekrsajima gde ce se vozac tesko izvuci jer je taj pesak otisao svojim poslom dok je on od pocinioca prekrsaja uzimao podatke.
            JBG, sta je, tu je, takva je stvarnost.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Pa ako nisi potpisao zapisnik, a on napisao da si prihvatio i da nemas primedbi, cak i najzatucanijem sudiji ce biti jasno sta i kakva je tu prica, odnosno nada se da neces traziti suocenje i da ce sudija rutinski odraditi posao. Ako neces da potpises, on je duzan to i da napise, a ako nije, nego je nesto menjao i pisao nesto sto ne odgovara istini (da nemas primedbi), onda...Obavezno trazi suocenje, jer racunaju da to obicno niko ne trazi!

Po Zakonu, ako se dobro secam (upuceniji neka me slobodno isprave, ali mislim da je bas ovako), propustanje pesaka jeste obavezno na pesackom prelazu. Ali, pesak JASNO mora da izrazi nameru da predje, odnosno da NOGOM zakoraci na prelaz, i u tom trenutku moras da ga pustis, odnosno da budes (po propisu) najmanje 5 metara od prelaza. Ako si na manje od 5 metara od prelaza, pesak NE SME da zakoraci na prelaz, jer je jasno da nemas vremena da stanes, i mora da saceka da prodjes. Ovo OBAVEZNO spomeni sudiji.

Ako je zaista tako kao sto kazes, teraj svoju pricu, budi miran i hladne glave, i ne odstupaj - i slobodno se zakaci za to da pandur nije u zapisniku napisao da nisi hteo da potpises.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Uros Piperski
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2005
                • 2978
                • Beograd

Pandur je napisao da sam odbio da potpisem, ali je zaokruzio da nemam primedbi na zapisnik.

@sri, znaci mogu da rade sta god hoce i kako hoce, da nam uzimaju pare u neogranicenim kolicinama, jer su oni ti kojima se veruje???

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Dogadjaj od maja 2004 je ovde.

Comment

• divlji
                    CBC Član
                    • 20.02.2005
                    • 48
                    • ne vise Paris-samo Bataja

klasika! jos mi reci da su te zaustavili ispred Vazduhoplovnog doma?
                    divljina je moja vrlina

Comment

• Uros Piperski
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2005
                      • 2978
                      • Beograd

Ne, na uglu Glavne i Rajaciceve.

Comment

• dintel011
                        CBC Senator XXL
                        • 12.03.2005
                        • 348
                        • Beograd, Vidikovac

Kod sudije pricaj da ti nije ni ponudio a ni procitao zapisnik, niti je pred tobom pisao zapisnik, a po zakonu je duzan da to uradi.
                        Kazi da nikakvog zapisnika nije ni bilo, podatke ti je upisao u neku svesku.
                        Kad lazu oni, lazi i ti.
                        Suocenje obavezno trazi i trazi da se pozove pesak koga navodno nisi hteo da propustis.
                        Trebao si da potpises zapisnik i da zaokruzis da se ne slazes, i u napomenama da napises svoje vidjenje situacije, to ti je zakonsko pravo, i normalno je da ces da friziras u svoju korist. Posto u zapisniku za napomene ima 3-4 linije, jos ako je onog malog formata, ja uvek trazim dopunu zapisnika, pa tu lepo napisem, jos ako je pandur drzak ili nepristojan, obavezno i to navedem.

Comment

• Uros Piperski
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2005
                          • 2978
                          • Beograd

Nije ga pisao predamnom, alisam ga procitao kada mi je ponudio da potpisem i onda sam odbio da potpisem kada sam video sta je napisao.

Ja bih izbegao laganje kako god mogu... Ako je on lazov nisam ja, ali ako je to resenje, onda ok.

Comment

• Uros Piperski
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2005
                            • 2978
                            • Beograd

Sad sam ispricao devojci sta je bilo. Kaze "Pa ti uvek propustas pesake"

Samo da je bilo pesaka za propustanje

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Ne mogu bas da rade sta hoce, ali je cinjenica da i sudije svaki dan slusaju ista pravdanja: " bilo je zuto, nije bilo pesaka, nije radar uhvatio moj auto, nije to moj potpis......"
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                              X