Vidim da se dosta po forumu prica o dnevnim svetlima, ali nigde nisam nasao da li smeju da se koriste maglenke kao dnevna svetla? U principu nije mi problem da ukljucim kratka/oborena svetla na GSI-ju, ali na Pontiac-u koji uskoro treba da registrujem, smor mi je da non-stop podizem i spustam farove, a i auto izgleda 5 puta ruznije kada se farovi podignu. Interesuje me da li bih ikako mogao da iskoristim postojece maglenke ili barem taj prostor za neka dnevna svetla koja se vidim prodaju na svakom cosku?
Koliko sam video u zakonu stoji ovako:
Pravilnik o teh. uslovima. cl. 55.
Дневно светло на моторним возилима, када је уграђено, мора имати светлећу површину од најмање 40 cm2 и емитовати најмање 400 cd светлости за нова возила, односно 200 cd за возила у употреби, у правцу референтне осе. Светлост двневног светла мора бити беле боје. Дневно светло може бити уграђено у друге фарове. Дневно светло се на возилу уграђује према правилима која важе за главне фарове возила.
Sve ovo mi je jasno osim ove poslednje recenice, tacnije, koja su to pravila koja vaze za glavne farove?
Evo i slike auta, a ovo u braniku su naravno maglenke
Koliko sam video u zakonu stoji ovako:
Pravilnik o teh. uslovima. cl. 55.
Дневно светло на моторним возилима, када је уграђено, мора имати светлећу површину од најмање 40 cm2 и емитовати најмање 400 cd светлости за нова возила, односно 200 cd за возила у употреби, у правцу референтне осе. Светлост двневног светла мора бити беле боје. Дневно светло може бити уграђено у друге фарове. Дневно светло се на возилу уграђује према правилима која важе за главне фарове возила.
Sve ovo mi je jasno osim ove poslednje recenice, tacnije, koja su to pravila koja vaze za glavne farove?
Evo i slike auta, a ovo u braniku su naravno maglenke

Comment