Re: Preticanje traktora na punoj liniji, dozovljeno ili ne?
lepo je poznavati zakon, jos lepse ga je postovati.... neko obilazeci takve traktore- masine daje zmigavac a opet neko misli da za time nema potrebe...
ali to je individualna odluka....
Mene vise brine odgovornost tj. neodgovornost onih koji projektuju i\ili postavljaju signalizaciju i jos slag na tortu onih koji odrzavaju navedeno...
za ostale gradove ne znam ali za NS okvirno (utisak-nisam brojao) mogu da kazem sledece:
da barem 10-15% od ukupnog broja znakova pored puta nisu "od pomoci", jer se ne uocavaju na vreme ...
i to zbog:
1. krosnji drveca
2. nedostatka znakova (ukradeni ili nesto trece)
3. izokrenuti znakovi (ili isarani autolakovima)
4. kontradiktornost 2 ili vise znakova
5. nepravilno parkiranih kamiona, i ostalih visljih vozila
6. reklame postavljene gde im mesto nije (cak i na samim znakovima)
7. upraznjeno za sada.
A sada spektakularna najava pobednika pod rednim brojem 0.
Nisam ocima mogao da verujem, i do kraja TE voznje sam ugrozavao ostale ucesnike u saobracaju RAZMISLJAJUCI O VIDJENOM IDIOTIZMU.
ajmo sada malo preciznije o cemu se to zapravo radi: NS, iz Partizanske se skrene levo (ka zeleznickoj je cilj) nakon 150-200 m se prolazi podvoznjak (valjda se tako kaze
) ODMAH iza podvoznjaka stoje 2 znaka 2-3 metra jedan od drugog i ovaj drugi je naravno mnogo bitniji jer se prema njemu vrsi prestrojavanje pri ulasku u raskrsnicu, a naravno ne vidi se dobro pri normalnoj brzini kretanja zbog ovog prvog. A taj prvi nam govori na srpskom i engleskom gde je npr. tvrdjava i jos neke novosadistima drage lokacije.
zivi bili i prosli tuda pa cete videti o cemu vam pricam.
Vec 10-ak dana razmisljam da se zaustavim usred bela dana (najveca guzva) i slikam to....
ma sta bre da slikam, vezacu oko sebe dinamit i istovremeno cu zapoceti strajk gladju, pa sta pre upali. Jer vec odavno nije OK biti vozac u gradu zbog drugih "vozaca", a ovo sa znakovima je vec previshe...
znaci vetrenjace....zar opet...
I posle kazu nema posla u Srbiji, itekako ima i to pred nasim ocima... al treba boze moj platiti 3-4 coveka da mlate motornim ili obicnim testerama i vec jednom srede srede taj problem.
uf, vec sam se iznervirao i nemerem spavati
lepo je poznavati zakon, jos lepse ga je postovati.... neko obilazeci takve traktore- masine daje zmigavac a opet neko misli da za time nema potrebe...
ali to je individualna odluka....
Mene vise brine odgovornost tj. neodgovornost onih koji projektuju i\ili postavljaju signalizaciju i jos slag na tortu onih koji odrzavaju navedeno...
za ostale gradove ne znam ali za NS okvirno (utisak-nisam brojao) mogu da kazem sledece:
da barem 10-15% od ukupnog broja znakova pored puta nisu "od pomoci", jer se ne uocavaju na vreme ...
i to zbog:
1. krosnji drveca
2. nedostatka znakova (ukradeni ili nesto trece)
3. izokrenuti znakovi (ili isarani autolakovima)
4. kontradiktornost 2 ili vise znakova
5. nepravilno parkiranih kamiona, i ostalih visljih vozila
6. reklame postavljene gde im mesto nije (cak i na samim znakovima)
7. upraznjeno za sada.
A sada spektakularna najava pobednika pod rednim brojem 0.
Nisam ocima mogao da verujem, i do kraja TE voznje sam ugrozavao ostale ucesnike u saobracaju RAZMISLJAJUCI O VIDJENOM IDIOTIZMU.
ajmo sada malo preciznije o cemu se to zapravo radi: NS, iz Partizanske se skrene levo (ka zeleznickoj je cilj) nakon 150-200 m se prolazi podvoznjak (valjda se tako kaze

zivi bili i prosli tuda pa cete videti o cemu vam pricam.
Vec 10-ak dana razmisljam da se zaustavim usred bela dana (najveca guzva) i slikam to....
ma sta bre da slikam, vezacu oko sebe dinamit i istovremeno cu zapoceti strajk gladju, pa sta pre upali. Jer vec odavno nije OK biti vozac u gradu zbog drugih "vozaca", a ovo sa znakovima je vec previshe...
znaci vetrenjace....zar opet...

I posle kazu nema posla u Srbiji, itekako ima i to pred nasim ocima... al treba boze moj platiti 3-4 coveka da mlate motornim ili obicnim testerama i vec jednom srede srede taj problem.
uf, vec sam se iznervirao i nemerem spavati

Comment