Kazna za prekoracenje brzine od 25kmh?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Kazna za prekoracenje brzine od 25kmh?

po novom zakonu mora da bude snimljen radarom koji ima snimak kao dokaz. ENDE !!! da nije tako piso bi mu prijavu ko vrata...
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

Nisam znao da je obavezan da ima i snimak
      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Alo bre ljudi mora da mu uruci papirce, potpisao on to ili ne. Nemoze da se pise na papir pa u kancelariji ili lokalnoj kafani ako zafali para za drzavu, posle podele plena, on napise prijavu!?
        https://t.me/pump_upp

Comment

• tomamega
          CBC Senator XXL
          • 19.03.2009
          • 715
          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by djukic
          Alo bre ljudi mora da mu uruci papirce, potpisao on to ili ne. Nemoze da se pise na papir pa u kancelariji ili lokalnoj kafani ako zafali para za drzavu, posle podele plena, on napise prijavu!?
          Tako je bilo nekada. Meni isto pisali kaznu, ništa mi nije dao da potpišem. Moguće da za manje prekršaje nije neophodno da išta potpišemo ili damo izjavu. I meni je to čudno ali nešto se definitivno promenilo novim Zakonom.

Originally posted by zverko
          mogu da ti sviraju u svirajku ako nemaju dokaz da si ti vozio a to je snimak...
          Pa dokaz da je on vozio je lična karta, jmbg, i podaci iz vozačke dozvole.

Btw, ne mogu da verujem da te pandur zaustavio sa 60kmh! Pored toliko divljaka, oni pecaju ljude koji normalno voze.

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

brate nije normalno, ogranicenje je 50

vidi, moze on da ti uzme podatke ali mora da sacini zapisnik i da te pita dal imas primedbe na zapisnik. fora je sto se prave blesavi pa te kao zabelezi u tefter a posle ti napise prijavu. meni se to nije desilo do sad inace bi se borio i rukama i nogama da to oborim na sudu. mislim, obaraju se na sudu krivicna dela a ne neki glupi saobracajni prekrsaj. pitanje je samo koliko si upoznat sa zakonom. ako odes kod sudije kao mula i samo klimas glavom i gledas ga u fazonu kriv sam samo nemojte da me bijete i da mi uzimate vozacku, ima da te odere ko jarca pa kako god bilo.

Comment

• mill
              CBC Član
              • 27.09.2007
              • 82
              • The dark side

Originally posted by tomamega
              Originally posted by djukic
              Tako je bilo nekada. Meni isto pisali kaznu, ništa mi nije dao da potpišem. Moguće da za manje prekršaje nije neophodno da išta potpišemo ili damo izjavu. I meni je to čudno ali nešto se definitivno promenilo novim Zakonom.
              Ne znam da li je bilo nekada...isto to mi se desilo prosle godine (pre novog zakona), policajac me je zaustavio za nepropisno polukruzno skretanje i upisao podatke na beli papir. Srecom, nista nisam dobio za godinu dana.

Comment

• danil80
                CBC Član
                • 23.04.2009
                • 51
                • Beograd

Originally posted by mill
                Danas me je izmerio radar na magistrali u naselju gde je ogranicenje 60kmh, isao sam 85kmh. Policajac mi je uzeo podatke. Da li znate koliku cu kaznu i koliko poena dobiti za to?
                Decko, s obzirom da nista nisi potpisao, niti dobio potvrdu, niti je on nacinio snimak kao dokaz, vec ti samo "rucno" pokazao radar.. i da ti stigne.. opusteno najlaganije obaras to na sudu. Tako da, opusteno.

Comment

• tomamega
                  CBC Senator XXL
                  • 19.03.2009
                  • 715

Originally posted by zverko
                  brate nije normalno, ogranicenje je 50
                  .
                  Svako ko u BG vozi 60kmh je itekako normalan. Poenta je da hvataju sitno kršenje propisa, a divljanje uglavnom ostaje nekažnjeno.

Nego, vidi se da si ekspert u borbi sa sistemom. Treba učiti od tebe.

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

Originally posted by danil80
                    Decko, s obzirom da nista nisi potpisao, niti dobio potvrdu, niti je on nacinio snimak kao dokaz, vec ti samo "rucno" pokazao radar.. i da ti stigne.. opusteno najlaganije obaras to na sudu. Tako da, opusteno.
                    ako sam ja dobro shvatio, on ce tvrditi da mu policajac nista nije ponudio na potpis a policajac ce tvrditi da je dobio sve na uvid i da nije hteo da potpise. tom logikom sve sto ne potpises, najlaganije obaras, jer se nije ni desilo, policajac izmislja.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Marcus
                      CBC Senator XXL
                      • 19.10.2007
                      • 631
                      • Novi Beograd - B62

Moze samo mala pomoc, kad smo vec zasli malo dublje u temu... Ne tice se brzine, al se tice ove fore sa zapisnikom...

17-og treba da se javim kod sudije... Mene je policijia zaustavila pre par meseci na semaforu gde sam stao na crveno, sa pricom da sam na prethodnom prosao kroz crveno... Oni kazu jesam, ja kazem nisam... Nikakav zapisnik tada nisu napravili, niko mi nista nije nudio da potpisem ili dam svoju izjavu, samo su me utefterisali...

Pre neki dan mi stize poziv, sa sve uradjenim zapisnikom od strane jednog policajca, dok je drugi upisan kao svedok... Dokaza naravno nemaju, a bili su u mojoj liniji jedno 500-600m iza mene kad sam "prosao kroz crveno", tako da i nisu mogli jasno da me vide...

Jel postoji mogucnost da ovo oborim?

p.s Ovo sa crvenim se odigralo 8. marta ove godine, tako da se gleda po novom zobsu... Ne znam koliko to ima razlike...

Comment

• tomamega
                        CBC Senator XXL
                        • 19.03.2009
                        • 715

Originally posted by Chubbs
                        Originally posted by danil80
                        ako sam ja dobro shvatio, on ce tvrditi da mu policajac nista nije ponudio na potpis a policajac ce tvrditi da je dobio sve na uvid i da nije hteo da potpise. tom logikom sve sto ne potpises, najlaganije obaras, jer se nije ni desilo, policajac izmislja.
                        Koliko sam ja shvatio, onda ostaje reč vozača naspram reči OSL, pošto ni jedan ni drugi nemaju pisani dokaz za svoju tvrdnju. Pitanje je samo kome će sudija da veruje, vozaču ili OSL. I znam ljude koji nisu potpisivali zapisnike koji su im nudjeni, pa su itekako dobijali rešenja o kazni. Mada, možda nisu bili iskusni kod sudije

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

samo sto osl ima blokce sa blanko dokazima pa upise sta 'oce. nije 'teo da potpise, bio je bezobrazan i grub, vredjao me, familiju, suza mi na oko krenula...
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• skijash
                            CBC Senator XXL
                            • 07.09.2007
                            • 1354
                            • Beograd
                            • wrx

Stara fora, ako nisi nešto strašno napravio a očekuje da će biti većih prekršaja kojima će da ispuni bonus upiše te u blokče. Posle ako mu zafali napisanih kazni krene da prepisuje iz blokčeta u zapisnik. Pritom stavi da nisi hteo da potpišeš pa ti dokaži da nije tako. Ne znam odakle vam da se to obara na sudu lako?

Comment

• mill
                              CBC Član
                              • 27.09.2007
                              • 82
                              • The dark side

Da li je moguce da to rade?! Pa koja im je dnevna kvota?

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

povedes sa sobom svedoka, dva svedoka koji su bli sa tobom u automobilu.

Comment

Working...
                                X