Zimske gume

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Re: Zimske gume

u ovakvim raspravama covek prosto ne zna sta da kaze.
    kao prvo : stepen bezbednosti u bilo kom segmentu zivota u jednom drustvu je stvar dogovora i MOGUCNOSTI tog drustva. to jest neko to realno proceni i izvaga prioritete mogucnosti potrebe i tako to.
    Ono u cemu se ja i ti razmioilazimo je u tome sto ja ne misilim da su tolike potrebe zimske cetiri gume naspram mogucnosti vecine vozaca.(mislim da je dovoljno 2 na pogonske )
    A naravno da mislim da je bolje imati sve cetiri zimske , i da bi trebalo da se zabrani zimi voznja automobila koji nemaju pogon 4X4 ( sta mislis o tome ? )
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Originally posted by Stratos
      Kako li smo do sada vozili zimi sa letnjim gumama ako je od sada neizvodljivo?
      Tako sto kada padne sneg,na putu duzine 10 km vidim 5 auta u kanalu.Svaki dan sam za volanom a cesto vozim i malu bebu u kollima i necu da me udari neki pametnjakovic koji misli da mu ne trebaju zimske gume pa na pravcu i pri brzini od 50km/h pocne da plese po putu a ja moram da bezim od njega,jer imam sve 4 zimske pa mogu i da skrenem i da prikocim a on ne moze.Kada mi neko kaze da mu za sneg nisu potrebne zimske gume sa takvim covekom prekidam diskusiju jer nema svrhe ubedjivati nekog ko misli da je popio svu pamet ovog sveta.
      Zato takve treba zestokim kaznama naterati da misle o svojoj i tudjoj bezbednosti,posto neznaju da misle svojom glavom

Comment

• nickname
        CBC Veteran
        • 01.07.2009
        • 116
        • Beograd
        • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Ma super, u ovoj zemlji je glavno da se imaju 16+ cola felne. Šta će na njih da se stavi nije ni bitno. A to što je nemanje odgovarajućih guma ekvivalent nemanju pločica i paknova, to nije bitno. Sad ćete da pričate da može leti da se ide polako, koči motorom, pa kad baš treba da se stane onda se može povući ručna.

Stepen bezbednosti nikako ne treba da zavisi od slobodnog uverenja svakog pojedinca. Opšte je poznato da će to gomila pojedinaca da zloupotrebi. Ko tako razmišlja nije bolji od roma što idu u šasijama Dijane bez migavaca i farova. I oni viču "nemam b'ate, odakle mi". Jel im zbog toga treba dozvoliti to da rade? A svi su nekad pomislili "što one cigane nije zaustavio, idu na tri točka, a mene za**bava ovde". Ta razmišljanja "ja sam baja, znam da vozim, mogu i zimi ovako" su na nivou osamnaestogodišnjaka što je položio pre 3 meseca, pa je konačno naučio da vozi auto bez da mu skače po putu. Jednostavno niko NE MOŽE da predvidi sve što mu se može desiti na putu. NE MOŽETE nikakvim parama da opravdate zaustavni put duži 10 metara onda kada ste u tih 10 metara nekoga pregazili. Posle je kasno. Samo zamislite da vam je dete u tih 10 metara pa mi onda pričajte o svom vozačkom umeću, iskustvu, stanju u zemlji, nemanju para itd.

Mada, što kaže gorans, ne vredi raspravljati. Podržavam svako klepanje po džepu, za gume isto kao za vožnju bez svetala noću, neispravne kočnice itd.

Comment

• Laguna 2002
          CBC Senator
          • 13.12.2009
          • 297
          • Bačka Palanka

Mislim da je i stari zakon bio doba, samo se trebao poštovati ( letnja guma sa minimum 4mm šarom ). Ali je problem što se ni onaj zakon nije poštovao kao što neće ni ovaj ( možda u prvih par meseci i onda sve po starom ) kao što je i sve u ovoj truloj državi.

Comment

• suspected
            CBC Početnik
            • 30.07.2009
            • 8
            • blizu

Ne moze zimi letnja guma koliko god da ima dobru saru ...

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Mmm,vidim Chubbs-a,mmmm u jednoj mu gumica a u drugoj kalauz,mmm šta će biti?

Moje je pitanje,nekoliko postova iznad,bilo retoričko,kao nekog matorog gunđala,izrečenog sebi u bradu.
              Ako se upustim u raspravu ima da radi kalauz iz mesta ,tako da...

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

a da probate da skinete zakon i pravilnik sa neta i procitate kaznene odredbe i detalje o dubini sara?
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Laguna 2002
                  CBC Senator
                  • 13.12.2009
                  • 297
                  • Bačka Palanka

Originally posted by suspected
                  Znam da su rekli da ne može ali je u većini slučajeva bolja nova letnja nego 10 godina stara zimska polovna ( što će u većini slučajeva biti naša stvarnost jer narod nema para ).

Comment

• kapitalac
                    CBC Veteran
                    • 06.08.2010
                    • 107
                    • Banjaluka

Znam da su rekli da ne može ali je u većini slučajeva bolja nova letnja nego 10 godina stara zimska polovna ( što će u većini slučajeva biti naša stvarnost jer narod nema para ).
                    To je tačno ako je indeks brzine T , ali s druge strane nema ili gotovo da nema guma starih 10 godina a da ima šaru dublju od 4 mm. Uvjek sue pominje kako narod nema para ali se po strukturi auta na ulicama to baš i nebi moglo reći uostalom mogu i gume na kredit A i gume nikad nisu bile jeftinije nego ove zadnje dvije godine.
                    mislim da je dovoljno 2 na pogonske
                    Dovoljno je i samo na pogonske ukoliko je prednja vuča a šta ćemo onda sa onima što je zadnja vuča? Mislim da su malo gledali i države u okruženju (BiH, Slovenija, Austrija...) ko pođe na zimovanje u Sloveniju ili Austriju
                    I dragsteri koriste alkohol

Comment

• vlad1ca
                      CBC Početnik
                      • 12.08.2010
                      • 8
                      • BG

Dovoljno je i samo na pogonske ukoliko je prednja vuča a šta ćemo onda sa onima što je zadnja vuča? Mislim da su malo gledali i države u okruženju (BiH, Slovenija, Austrija...) ko pođe na zimovanje u Sloveniju ili Austriju
                      mislim da ste malo u zabludi sto se tice toga da je dovoljno staviti zimske na prednje tockove (pogonske)... jeste da bolje kad treba kociti i krenuti pri maloj brzini ali ako nazad imate letnje i krenete i da skrecete tamo gde imas snega po putu na nekoj blagoj krivini ili nadam se ne vecoj krivini ode zadnji deo (ovo ko je doziveo zna o cemu pricam) i ne mozete ga zaustaviti iako imate napred zimke gume. E to su ljudi u kanalima pored puta......prema tome samo 4 zimske gume , ne kupujte 2 samo da budete lazno sigurni

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

To je to!A isto važi i za stare zimske gume sa pola šare koje,takođe ulivaju lažno poverenje.

Comment

• gorans
                          CBC Senator XXL
                          • 09.03.2010
                          • 1525
                          • Beograd

Originally posted by vlad1ca
                          [quote:10fdfbm9]
                          mislim da ste malo u zabludi sto se tice toga da je dovoljno staviti zimske na prednje tockove (pogonske)... jeste da bolje kad treba kociti i krenuti pri maloj brzini ali ako nazad imate letnje i krenete i da skrecete tamo gde imas snega po putu na nekoj blagoj krivini ili nadam se ne vecoj krivini ode zadnji deo (ovo ko je doziveo zna o cemu pricam) i ne mozete ga zaustaviti iako imate napred zimke gume. E to su ljudi u kanalima pored puta......prema tome samo 4 zimske gume , ne kupujte 2 samo da budete lazno sigurni[/quote:10fdfbm9]
                          Upravo to sam doziveo pre 4 godine,imao sam napred nove zimske a nazad nove letnje i pri 40km/h sam krenuo da preticem traktor.Kad je poceo da me obilazi zadnji kraj iskontrirao sam ga 3 puta ali bez uspeha jer sam ipak zavrsio u kanalu a tako sam mogao i pod neki kamion da mi je isao u susret.Od tada sve 4 zimske i ako ih vozite samo zimi bez problema idu 3 sezone.

Comment

• suspected
                            CBC Početnik
                            • 30.07.2009
                            • 8
                            • blizu

Originally posted by Laguna 2002
                            Originally posted by suspected
                            Ovo sam napisao iz licnog iskustva -ne treba da proucavam ZOBS da bi znao kakve gume treba da koristim, a to da nemamo para za nove (letnje- zimske)gume to je tragedija ali ipak odgovarajuca guma glavu cuva i ponekad mnoooogo manje kosta od ljudskih zivota...

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

odgovarajuca guma glavu cuva i ponekad mnoooogo manje kosta od ljudskih zivota...
                              Uvek druže,uvek. To je pitanje svesti.

Comment

• Puzo81
                                CBC Senator XXL
                                • 04.08.2009
                                • 687
                                • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by gorans
                                Originally posted by vlad1ca
                                [quote:hq2bzmqa]
                                mislim da ste malo u zabludi sto se tice toga da je dovoljno staviti zimske na prednje tockove (pogonske)... jeste da bolje kad treba kociti i krenuti pri maloj brzini ali ako nazad imate letnje i krenete i da skrecete tamo gde imas snega po putu na nekoj blagoj krivini ili nadam se ne vecoj krivini ode zadnji deo (ovo ko je doziveo zna o cemu pricam) i ne mozete ga zaustaviti iako imate napred zimke gume. E to su ljudi u kanalima pored puta......prema tome samo 4 zimske gume , ne kupujte 2 samo da budete lazno sigurni
                                Upravo to sam doziveo pre 4 godine,imao sam napred nove zimske a nazad nove letnje i pri 40km/h sam krenuo da preticem traktor.Kad je poceo da me obilazi zadnji kraj iskontrirao sam ga 3 puta ali bez uspeha jer sam ipak zavrsio u kanalu a tako sam mogao i pod neki kamion da mi je isao u susret.Od tada sve 4 zimske i ako ih vozite samo zimi bez problema idu 3 sezone.[/quote:hq2bzmqa]

+1

prosle godine nove zimske Fulda CM3 napred,pozadi nove letnje Michelin Energy,obe sa po 8mm sare.Na pravcu bilo ok al pri jacim ulascima u krivine (50-60km/h) znao je zadnji kraj da odleti pa je morala kontra.Dzaba i 8mm sare na letnjim kad su tvrde ko kamen na -5.Fulde napred ko pesma,mekane,grabe sneg samo tako.Za ovu zimu OBAVEZNA kupovina jos jednog para zimskih Fuldi(naravno nove) i voznja sa sve 4 zimske.Dva seta guma,letnje na alu,zimske na celicnim i mirna Bachka

Comment

Working...
                                X