Parkiranje sa oba prednja tocka na zelenoj povrsini

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Parkiranje sa oba prednja tocka na zelenoj povrsini

PREKRSAJNI SUD U BEOGRADU
    Komunalni inspektor Sekretarijata za inspekcijekse poslove grada Beograda - Sektor za poslove izvrznog postupka, na osnocu clana tog i tog, zakona o tome i tome nla bla bla....da preskocim brojke...podnosi:
    ZAHTEV za pokretanje prekrsajnog postupka, protiv mog oca (i ostali njegovi podaci),
    zato sto je dana 20.05.2009.god. u 13.32h, parkirao putnicko motorno vozilo marke 'reno' te i te reg. oznake, sa oba prednja tocka, na javnoj zelenoj povrsini, uz stambenu zgradu, u ulici Vespucijeva br. 22, u Novom Beogradu (inace je to naselje Bezanijska Kosa), sto je utvrdjeno u postupku inspekcijske kontrole, zapisnikom komunalnog inspektora GO Novi Beograd od navedenog dana, cime je nacinjen prekrsaj iz clana tog i tog, tacke te i te bla bla bla.
    DOKAZ:
    - zapisnik komunalnog inspektora Gradske opstine Novi Beograd od 20.05.2009.god., i dopis od 27.07.2009.god.
    - saslusanje komunalnog inspektora GO Novi Beograd Vlade Djurdjevica,
    - izvod zavoda za informatiku i statistiku,
    - fotografija sa lica mesta.
    Na osnovu izlozenog se predlaze da se okrivljeni oglasi krivim i osudi po zakonu.
    Komunalni inspektor: Grahovac Gradimir (pecat i potpis).

U koverti je bio i poziv za sud gde pise da se javim 14.10.2010.god. u Prekrsajni sud u Bg-u, ul. Zmaja od Nocaja 12 radi ispitivanja zbog prekrsaja. Ako se ne odazovem pozivu, a izostanak ne opravda, bicu prinudno doveden o svom trosku. Okrivljeni ima pravo da u postupku angazuje branioca koji moze prisustvovati njegovom ispitivanju.

Kao prvo ja evo vec skoro godinu i po dana nisam imao pojma o tome, da li je to normalno!? U to vreme kada je zapisnik nastao parking mesta ispred zgrade su postojala ali zelene povrsine nije nigde bilo osim divlje trave koja je nikla sama od sebe ali koja svakako nije bila niti uredjenja niti je ta javna povrsina ispred zgrade postojala. Razlog je taj sto su te zgrade pre par godina zavrsene i useljene, a u zemlji Srbiji se na uredjenje prostora oko zgrade, dvorista zgrade ako ga ima i postavljanje zelenila ceka i po nekoliko godina od zavrsetka gradjevinskig radova. Ja evo celo vece pokusavam da se setim gde sam i kako to mogao da bas sa dva prednja tocka zgazim na javnu zelenu povrsinu!! Desavalo se da auto ostane na ulici, da se ceo parkira na travu jer jednostavno parking mesta ukoliko dolazite kuci posle ponoci NEMA! Sutra cu slikati taj sada vec uredjeni deo, a pokusacu da nadjem slike kako je to sve izgledalo kada je ovaj zapisnik i nastao. Ako ne nadjem skiciracu sto je pribliznije moguce. Inace svakako nisam vozac koji ce auto ostaviti na uredjenom zelenilu ili na bilo koji nacin svojim postupkom doprineti unistavanju istog pogotovo ako je sve uredjeno, zato me je ovaj poziv ovako i iznenadio. Kolike su mi sanse da se eventualno odbranim, cime i kako mogu da se branim, kako da eventualno ekiviram odlazak i time postupak zastari i na kraju ako mora da se plati koliki otprilike ceh da ocekujem!?
  • vracarac
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2007
    • 364
    • Beograd
    • Opel Astra G

Re: Parkiranje sa oba prednja tocka na zelenoj povrsini

Dobro je da ti ga nije pauk odneo, inache bi platio 7-10k u zavisnosti od tezine auta i od toga daju 1200din Zelenilu kao za shtetu.

Ono shto sam ja uspeo da nadjem na netu je:

Procedura podizanja vozila na platformu kamiona sa dizalicom, prema novom zakonu ne sme da traje duže od tri minuta. Kada se vozilo stavi na platformu kamiona, više se ne spušta, ukoliko se vlasnik pojavi pre toga, plaća kaznu komunalne inspekcije 2.500 dinara, u suprotnom se vozilo odvodi u bazu, a visina kazne određuje se prema kilaži vozila.

Trebalo bi da je 2500 din onda, poshto ti ga nije pauk odneo?
    Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

u celoj prici sa preskakanjem brojki si izbacio osnovu odgovora na pitanje kako da se branis, a to je na osnovu kog clana kog zakona je pisana prekrsajna prijava
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

ma brate oni su odlepili. meni je jutros stiglo da se javim 14.10. sudiji za prekrsaje zato sto sam dana 09.03.2009 parkirao auto na zelenoj povrsini tacnije poplocani plato ispred savezne skupstine . JKP trazi naknadu stete ali ne pise da ima fotografija sa lica mesta buDale... sad ne znam dal da idem tamo da se svadjam sa sudijom i da pravim sebi problem da me apse ili da se pravim ****** i da cekam da zastari.
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Zverko prijatelju,
          Tvoja reakcija je jedino ljudski normalna. Međutim kako normalni zapravo nisu normalni jer ludi bolje prolaze, bolje se bar pravi lud ako već (i sigurno) nisi.
          Pravo i sud sa pravdom nema veze i to je već svima poznato a nije tako ni zamišljeno još od Rimljana.
          Stoga: Ne svađaj se sa sudijom jer ćeš samo "popiti" maksimalnu kaznu a ako je još sudija sa slabijim živcima (ne bi trebalo ali kod nas je obično kako ne treba) može da pozove obezbeđenje (čak i ako nisi fizički pretio, biće da je postojala "opravdana sumnja") pa ćeš nadrljati.
          Nemam veliko iskustvo ali ono malo njega (a tako kažu i pravnici) se svodi da na sudu i sa sudijama samo "nice and easy" jer iako ne pomogne neće ni da odmogne. Kako nisam pravnik ne znam posle koliko zastareva prekršajni postupak (pravnici javite se!). Bilo bi pravo čudo da je više od godinu dana ali iz priloženog ispada da je 2 godine pa su se uskopistili da slučaj ne bi zastareo (odnosno slučajevi).
          Taktika sa zastarevanjem je ranije palila a sad malo teže. Vodi računa da ako nemaš dobar (zasnovan papirima) izgovor biće da se nisi odazvao. Angažovati advokata za prekršajni postupak u 90% slučajeva se ne isplati pa vidi da dobiješ prijateljski savet od nekog pravnika po ovom pitanju.
          Jedino što je dobro (valjda) u celom slučaju da bi po svim pravilima trebalo da vas rebnu po starom zakonu kada su kazne bile manje. Doduše u zemlji međ paradajizom i šljivama ni ovo nije sigurno.
          Šta reći? Biće još gore jer komunalna policija mora bar pola svojih troškova da vrati u budžet (ili da ispadne još profitabilnija od regularne i "voljene" nam saobraćajne; šta više ovo će pokazati da i od lošeg ima gore) pa će i milimetar točka na "obojenoj" površini kažnjavati.
          To što zapad zaista ima velike kazne nije im izgovor jer tamo prvo stvore uslove ili bar deo uslova da možeš da ne praviš prekršaj pa kad ga praviš možeš da se ljutiš samo na sebe.
          Uzgred iako nije tema da ne bude da od murije samo lošeg ima. Eto kod mene u selu su preselili radar sa najbrže deonice u gradu (gde su za 50,1 km/h drali pošten narod) ispred škola gde je takvom uređaju i mesto. Par puta sam prošao sa 35km/h i nisu me zaustavili. Mislim na ono da će u okolini škola biti ograničeno na 30 što svakako treba ali za sada nije obeleženo znakom. Mislim vozio sam i ispod 30 baš zbog toga ali jednom ili dva puta namerno (kada nije bilo deteta ni u dvorištu) da vidim da li znak nečemu služi odnosno da li će ga provo postaviti pa onda da ga svi poštujemo. Za sada su položili ispit. Zaista pre podne u okolini škole više od 30 nije ni normalno. No nedeljom popodne već će se neko sa 39 upecati!
          I da zaključim: ili da probate sa zastarevanjem (teška rabota) ili da sve lepo (kao u Balkanskom Špijunu) se priznete i probate da iskamčite minimalnu kaznu (neće upaliti ali predstoji zimska sezona sa 4 zimske sa min. 4mm, kao u Švedskoj, pa "da se ne viđamo ponovo za mesec dana" ili tako nešto duhovito možda i pomogne).
          Na kraju krajeva posle nekoliko bisera srpskog (nam) pravosuđa od kojih su neki u toku (otporaš Maki), da li vas išta još može začuditi?
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

ma jasno ko dan. to sam onako rekao misleci na to da idem tamo i da ispravljam krivu drinu i pravim se pametan a kako nemam zivaca za to niti zelim da od svoje muke finansiram neradnike i dzabalebarose. Jer, kad god sam otiso u zmaja od nocaja ispao sam grbav i to uz smesak. lepo cu prvi put da se napravim lud, pa cu drugi put da smislim neki razlog da se ne pojavim, pa cu onda treci put da se napravim lud i tako sve dok to ne zastari. uostalom, kad na ovoj teritoriji, namerno kazem teritoriji posto drzava odavno nismo, zakon bude isti za sve pa tako pored mene budu kaznili sve one poslanike narodne skupstine koji su se tog dana parkirali isto gde i ja a pritom su oni gazili travu a ne ja, e onda cu da platim ! Sad kad vratim film tacno znam gde sam mogao da budem parkiran i za sta oce da mi uzmu pare. To sto je neki djilkos iz unutrasnjosti svojim pasatom naviko da u svom selu gazi travu i isto to uradio ispred skupstine, to bre mene ne zanima !

Comment

• expendable
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2009
              • 3662
              • Bor

Baš tako!
              Kad se prvi put budeš "pravio lud" bar se dobro pravi i traži dokaze da si to učinio (što verovatno nemaju) te iako reč policije više vredi od reči poreskog obveznika ipak će im bar otežati izricanje presude. Naravno uz poricanje svega jer tako mi svega travu nisi ni liznuo gumom. Ćao!
              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

Ma sto je najgore, nije mi policija pisala prijavi vec komunalci... tako da stvarno ne mogu da idem u sud da bi tamo objasnjavao sudiji kako, zasto tj zbog cega sam bio parkiran tu gde jesam a da pri tome sigurno nisam gazio po travnjaku niti ostetio zivu ogradu.

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Originally posted by sri98
                  u celoj prici sa preskakanjem brojki si izbacio osnovu odgovora na pitanje kako da se branis, a to je na osnovu kog clana kog zakona je pisana prekrsajna prijava
                  Komunalni inspektor Sekretarijata za inspekcijekse poslove grada Beograda - Sektor za poslove izvrznog postupka, na osnovu clana 176. Zakona o prekrsajima (Sl. glasnik SRS, br. 44/89 i Sluznebi glasnik RS br. 21/90, 11/92, 6/93-odluka USRS, 20/93, 53/93, 67/93, 28/94, 16/97, 37/97-odluka USRS 36/98, 44/98 i Sl. list SRJ br. 62/01-udluka SUS i Sl. glasnik RS br. 55/04), clana 11. i 20. Odluke o komunalnoj inspekciji (Sl. list grada Beograda, br. 18/92, 9/93, 25/93, 31/93, 4/94, 2/95, 6/99 i 11/05), podnosi zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka.... pa sad ono sto sam vec napisao!

Posle opisa prekrsaja koji sam napravio pise i: ... cime je pocinjen prekrsaj iz clana 21. stav1. tacka 4. kaznjiv po clanu 29. stav 3. i 4. Odluke o uredjenju i odrzavanju parkova, zelenih i rekreacionih povrsina (Sl. list grada Beograda, br. 12/01, 15/01, 11/05, 23/05 i 29/07).

Gotovo da sam siguran da ja svojim odlaskom na sud necu uspeti da sacuvam svoj dzep ali kakve argumente da imam? Slike cu u toku dana ili sutra postaviti. Takodje kako da eventualno izbegavam pojavu na sudu i izricanje presude, cime da opravdam eventualno ne pojavljivanje i sl.?

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

Nisi tu... !!!

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Putuj u BiH, CG na mesec, dva, tri ... gazda ti ne da slobodno, imas sitnu decu, baba ti umire pa moraš da čekaš da izdahne ... samo da nisi tu i to je sve.
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Znaci nebitno sto sam poziv vec uzeo!?? I jos nesto...auto se vodi na mog matorog tako da ce on morati da ide, a on je zvanicno u penziji i trenutno ne radi...sta sad!?

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Priznas da jesi ti vozio ali da nisi napravio prekrsaj.
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zzZZzz
                            CBC Član
                            • 12.12.2008
                            • 84
                            • BGD

I meni je stigla prijava za ovo. Rekao sam da nisam gazio travu, videcemo kako ce proci.
                            Doduse u mojoj prijavi nema fotografije, tako da mora da zove komunalca pa natezanje s time.
                            Inace, taj dan je bio koncert na stadionu Partizana, i SVI su se parkirali ko je gde stigao po travi, jer je glavni parking bio zatvoren. I nasao se pametan komunalac da ide i popisuje registracije i salje prijave.

Stoka.
                            Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

a cekaj ti si dakle bio kod sudije. daj malo detlajnije sta je bilo kao je tekao razgovor. ako nema fotografije moze da dodje 10 komunalaca... sad mo jos i krivo, sledeci poziv idem na rociste i trazicu da doje taj sto je potpisao zapisnik. uh, jedva cekam !

btw, marko ako si uzeo poziv moras ili da opravdas izostanak ili da se pojavis. e sad, mozes da se napravis blesav i da odes sutradan kao nisi mogo juce, frka, bla, bla...smisli nesto i onda ce ti reci da cekas sledeci poziv jer naravno taj dan nece moci da te saslusa jer nisi na rasporedu

Comment

Working...
                              X