Parkiranje sa oba prednja tocka na zelenoj povrsini

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ji 4Tze
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 806
    • bg
    • Honda CR-V 4WD

Nešto mi sad nije jasno, ali evo da izložim svoj slučaj, možda će neko znati da me savetuje..
    Odneli su automobil sa neobeleženog zemljanog mesta pored betoniranog (niz drveća gde je na nekom mestu beton a na nekom trava, očigledno neplanski), a moja slobodna procena ovako nezvanično je da samo naplaćuju, naravno, da bi se samoodržali (kao i svi paraziti, pojava je potpuno prirodna i sa te strane razumljiva).
    Bukvalno su našli dva mesta sa koga odnose redovno (nisam ni znao da je redovno do jutros, a povremeno parkiram, kao i ostali stanari zgrade na to mesto)

Dakle, na koju foru da se žalim:

1. Kad zelena površina nije zelena niti obeležena niti je na bilo koji način istaknuto da je zelena (i samim tim zabranjeno parkiranje)
    2. kada automobili nisu uklanjani dalje u toku dana ili su ostavljani na drugim "zelenim" površinama
    3. kada automobili nisu uklonjeni sa drugih "ne-zelenih" površina na kojima je jasno istaknuta zabrana parkiranja
    4. kada ne postoji obeleženo mesto za parkiranje
    5. kada ne postoji oznaka zabranjenog parkiranja, ni vidljiva ni nevidljiva ili podrazumevana ili koješta...

Ono bitnije je da je molba da se "usluga parking servisa" umanji ili ne naplati podnešena sa razlogom da je auto parkirala trudnica sa malim detetom (sa jasnim oznakama i dečijim sedištem u autu) i da će navedeni troškovi odnošenja vozila biti previše za budžet navedene - naravno odbijena. Na moje pitanje zašto sam molbu podnosio kada je odbijena, rečeno mi je da u pitanju nije neko kome se može izaći u susret i da je Parking Servis dobra duša koja eto ima sluha pa će nekom da oprosti..
    Tražio sam da mi proslede pismeno obrazloženje tj. da hitno ujutro brzom poštom pošalju na kućnu adresu, pošto su pokušali da mi objasne da će poslati običnom poštom i da će stići "možda krajem ove (ili početkom sledeće nedelje)"
    Naravno vozanje na "piši ovde, podnesi ovo ovde ono onde" i sl. načini zavlačenja su se provlačili kroz celu diskusiju oko toga da ne mogu i zašto ne mogu da kontaktiram tu "pravnu službu" koja je odbila molbu trudnice da se odbije cena naplate prenosa do parking deopa...

Sad idem po kola, rekoše da me čeka obrazloženje da je vozilo odnešeno po nalogu komunalne inspekcije.

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

nemas tu na sta da se zalis - zelena povrsina je sve sto nije asfalt ili beton, ti nisi njihov direktor da odlucujes sta ce i koliko da rade (tj. koji ce auto da odnesu), a ne treba nikakva zabrana posbno da se naznacuje jer se ne sme parkirati na zelenoj povrsini. Mozda jedino da se zalis na njihov rad da nisu odneli neko vozilo po tvojo prijavi, a toga nije bilo. jbg, znaju oni vrlo dobro sta ce i kako ce, a da im se ne obori naplata usluga i kazni.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Ji 4Tze
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 806
        • bg
        • Honda CR-V 4WD

Pusti priču, njihovi direktori su politička garnitura, ukazao sam na nelogičnost i diskriminaciju. Situacija je tipično otimanje para - a ovako su im puna usta dece, trudnica.
        Uglavnom, stvar je u tome što nisu nosili za 4 godine... Neka baba se provrednela u poslednje vreme sa telefonskim prijavama pa sad nose i sa mesta koje smeta prilazu šahti, opet ko što je ono zeleno (ovo pored nije samo zato što je neko posadio beton).
        Na škraboapisanom nalogu komunalnog inspektora piše da je vlasnik obavezan da ukloni vozilo za 3 minuta, kao i da se kazna plati u roku od 8 dana i dokaz o uplati podnese na tu i tu adresu. E to je sve tako umobolno da nemam reči, da sistem apsolutno favorizuje nerad, čim se zahteva da radno sposoban gubi pola dana na ovakve akcije...
        Last edited by Ji 4Tze; 27.08.2011, 14:14.

Comment

• Heinz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 1027
          • Beograd, Voždovac
          • Avensis 2.0 D4D

Zar se ne nosi paukom samo ako ometa saobraćaj?
          Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

ima i komunalni pauk
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

Komunalni inspektor napiše prijavu i zalepe za staklo a pauk od parking servisa odnese, u 3 minuta.
              I to (nošenje) košta 4350 za Jazz, tarifa je po težini. Kazna komunalne je 5000din

Comment

Working...
              X