PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dr_mire
    CBC Veteran
    • 10.01.2007
    • 104
    • Beograd, Banovo BrDo

Re: PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Originally posted by cogi
    Najzad preregistracija . Ne kazem da ste vi biiip koji ste kupovali automobile sa euro 3 motorima, ali verovatno ste imali vise para od nas.
    Bez ljutnje.
    Treba reći da smo bili GLUPLJI...
    O količini para je iluzorno raspravljati

E zemljo Srbijo....
    ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• Campione81
      CBC Član
      • 05.05.2009
      • 70
      • Sabac

Originally posted by sri98
      Originally posted by Campione81
      Treba ti viza ili radna dozvola.
      U uredbi lepo pise odobreno priveremeno boraviste u inostranstvu, a ne viza. To su razliciti pojmovi.
      "U uredbi" Kakvi razliciti pojmovi necemo sad o tome u ovoj temi. To sam tako kratko jasno napisao da ne davim o tome.
      Sta je radna viza kad imas to nije privremeno boraviste u inostranstvu.
      To je mozda da spavas(boravis) u Srbiji pa putujes svaki dan primer u Austriju na posao.

Djukicu ti pricas o Grckoj. Grcku si ti druze uzeo za primer koliko sam razumeo.
      Neznam probaj otvori temu za to.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Definitivno ne razumes termine. prvo si napisao viza ili radna dozvola, sada pominjes termin radna viza koji takodje ne postoji nigde u svetu. postoje radne dozvole, privremeni i stalni boravci, itd, itd....
        viza samo omogucava nekome da udje u zemlju, a radna dozvola ili privremeni boravak su za strance koji zive negde. Viza je samo za turiste i ne moze se nikako koristiti za ovu ideju.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Campione81
          CBC Član
          • 05.05.2009
          • 70
          • Sabac

Stvarno treba otvoriti temu o ovome. Lepo kazem rekao sam kratko jasno kao sto vecina govori i da bi svi razumeli. Ako hoces bas kako sam prvo rekao viza ili radna dozvola to je u zavisnosti od drzave. Jel jednostavnije reci tako i garantujem da su svi razumeli ili skretati ovoliko sa teme. Za tebe ne postoji poslovna(radna) viza. Ako si ti dobijao samo turisticke vize to je tvoja stvar ako zelis otvori negde tu temu. Cak i kao turista sa turistickom vizom mozes kupiti vozilo u toj zemlji i doterati u svoju.
          I da nije tako u svakom zakonu postoji rupa to budi siguran.
          Mislis da posle 22.07.2009 nece niko vise voziti stranca u Srbiji. To je sada prica da uzmu lovu pa opet po starom.

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

u redu je, od celog foruma, nasao si da objasnjavas termine viza i boravaka bas meni. Kao da si dori ili ivanu poceo da objasnjavas osnovne pojmove vezano za lpg.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• mishio
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2007
              • 1204

mene zanima sledece ako neko zna da mi odgovori.

Imam austrijsku vizu od 99te godine, prvo sam dobijao na 1-2god, sada imam ovu cip karticu, koja vazi jos neko vreme, a bila je na 5god, moji imaju na 10god, uredno sam tamo prijavljen 10godina, i sada me zanima kako ide procedura. Ako hocu da uvezem npr Vita 98. god, koja je procedura posto vozilo nije euro 3 i koliki su troskovi ?

Comment

• Campione81
                CBC Član
                • 05.05.2009
                • 70
                • Sabac

Ma ne druze nisam ja ni zeleo da objasnjavam. Ponavljam ja sam rekao na Srpskom da ceo svet razume. Ti si hteo da se precizira.
                I daj poskidaj ove postove ako moze zatrpali smo temu preregistracija sa vizama

Kako covek predao da preregistruje auto na Italijanskim tablama uz licnu kartu nema ni pasos.
                Koja uredba...ma samo daj pare...

Comment

• Joker
                  CBC Veteran
                  • 09.05.2005
                  • 116
                  • Subotica

Koliko znam ne mozes uvesti vozilo koje nema Euro 3 motor.
                  Edit: mislio sam na redovan uvoz, a ne na ovu uredbu .

Comment

• Campione81
                    CBC Član
                    • 05.05.2009
                    • 70
                    • Sabac

Originally posted by mishio
                    mene zanima sledece ako neko zna da mi odgovori.

Imam austrijsku vizu od 99te godine, prvo sam dobijao na 1-2god, sada imam ovu cip karticu, koja vazi jos neko vreme, a bila je na 5god, moji imaju na 10god, uredno sam tamo prijavljen 10godina, i sada me zanima kako ide procedura. Ako hocu da uvezem npr Vita 98. god, koja je procedura posto vozilo nije euro 3 i koliki su troskovi ?
                    Kakve su bile te prve vize koje si dobijao na 1-2 godine?
                    Vidis druze koje gluposti traze da si kupio taj auto pre 01.01.2008 i bez problema zavrsis.
                    Znaci ako jos uvek imas nesto sto si uzeo ranije moze.
                    A da sada kupis Vita 98...

Comment

• mishio
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2007
                      • 1204

aha jasno. Malo cu da vidim da sacekam sta se desava, danas sam iz sapca dobio info da ce uskoro moci sve jer je jako slab odziv preregistracije, tj ne kako je bilo ocekivano da popuni budzet, i prica ide da ljudi bez ikakvih papire vrse isto reg, ali dobro to po zakonu sigurno nije tako da i nije za ovu temu.

Comment

• Campione81
                        CBC Član
                        • 05.05.2009
                        • 70
                        • Sabac

To sam odavno pricao sve ce moci samo da uzmu lovu pa ce posle da se zanimaju.
                        Nego interesovalo me kakve si ti vize prvo dobijao kada si otisao na 1-2 godine turisticke ili?

Comment

• krtz
                          CBC Član
                          • 23.02.2006
                          • 19
                          • Beograd

citajuci komentare sam zakljuchio da u pirncipu niko ne zna konkretne stvari ... sve su to nagadjanja "cuo sam" "rekao mi ortak" "carink" "pandur od sestre"
                          ja cu sutra rano ujutru da odem do francuske u carinarnicu da vidim shta kako i gde ....
                          snimacu razgovor sa carinicima i sa tamo ne znam ni ja skim sve .... pa cu da okachim to lepio na youtube da svi cuju !

svi smo mi na mukama i zelimo da shto pre resimo problem registracija i preregistracije i da se narednih 5 godina ne poteze vishe ova tema ... do sledece "bele crkve, kosova, crne gore .... "
                          .. .. . .. .. .... .. . . . . .

Comment

• ivan_opel_tigra
                            CBC Početnik
                            • 29.08.2008
                            • 1
                            • Semderevo

Da li su nekom izasli racuni na carini, i koliki su???

Comment

• ivan.stojanovic
                              CBC Veteran
                              • 21.05.2007
                              • 115
                              • Novi Sad - Kragujevac

@ivan_opel_tigra

E imenjace, to niko ne zna...uredba je jos od 23. aprila, a vec 20 dana posle toga ni shpediteri ne znaju kako ce se racunati Kako se zalomi Zavisi od raspolozenja onih na carini
                              Ivan Stojanovic
                              Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• nasta
                                CBC Član
                                • 13.04.2005
                                • 25
                                • Leskovac

Originally posted by nasta
                                Ja sam LICNO podneo dokumentaciju za carinjenje auta 92-go godiste koji sam kupio od coveka sa dvojnim drzavljanstvom i koji je odjavljen jula 2007 godine. Naravno covek (vlasnik automobila) je bio samnom zato sto je bolje da carini auto na svoje ime a posle da ga vozim ja na ovlascenjem. E sad, trazili su mi tj njemu licnu kartu (nasu) original i fotokopiju, onu zelenu saobracajnu svajcarsku (neznam kako se to zove) gde stoji pecad kada je odjavljen i to takodje original i fotokopiju i neke tri izjave neznam ni ja sta da potpise. Spediter pokupio ta dokumenta, ja dovezo auto na carinu i u toku dana je to uslo u neku proceduru (sta god to znacilo). Receno mi je da se to zavrsava za jedan dan ali posto je guzva i hvata me vikend da ce najverovatnije biti u ponedeljak.
                                Dalje su rejki da cu dobiti neki dokument o placenoj carini i porezu i da sa tim idem u sup za registraciju tj u agenciju. Takodje je bilo da ce za procenu da koriste mobile.de ali sam vec danas obavesten da ce procena ici preko, kako su meni rekli, super svake kataloga, opet sta god im to znacilo. I to je otprilike to oz licnog iskustva. Jedino me buni zasto nisu trazili neki dokaz o dvojnom drzavljanstvu, mada njegovo ime i prezime stoji na onoj zelenoj saobracajnoj.
                                Izvinjavam se zbog nepoznavanja strucnih izraza :-)
                                Napominjem ovo je slucaj za auto sa svajcarskim tablicama i vlasnik ima dvojno drzavljanstvo. Za drugu varijantu sa stranim tablicama su rekli da nije izvodljivo.
                                Toliko od mene i pozdrav.

Ako bude sve kako treba verovatno cu u ponedeljak da ZEZAM KRIZU :-)
                                Citiram sam sebe da bi bilo preglednije.
                                Ovo je sve iz licnog iskustva.
                                Danas sam uzeo auto sa carine i platio oko 63000 dinara (mercedes w124 230te karavan 1992 godiste) i sutra zavrsavam registraciju (oko 42000 dinara).
                                Cela stvar je ispala povoljnije nego sto sam ocekivao.
                                Pozdrav.

Comment

Working...
                                X