imao sam udes malopre

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: imao sam udes malopre

Kick-down prekidač ne može da doda gas do patosa,nego gas do patosa aktivira prekidač.
    Takođe,ni falš vazduh ne može čak ni teoretski da bude ekvivalentan protoku za punu snagu motora u kratkom vremenskom periodu.
    Ako si siguran da nisi dao pun gas prilikom startovanja sa semafora,za tebe je to mogao da uradi samo tempomat.I to neispravan.
    Šta se desilo sa radom motora i turažom kada si udario? Kako se motor ugasio?
    Šta se desilo kada si ga ponovo upalio? Da li glavi mehanizam leptira gasa ili sajle od pedale i tempomata (ako je na sajlu)?
    Deaktiviraj tempomat fizički,pa će sve biti jasnije.

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Prvo, ako išta znači, podrška u nezgodnoj situaciji. Zaista gledaj sa bolje strane, niko nije povređen a kao što sam kažeš pleh se pegla. I postupak sa osiguranjem mi deluje jednostavan. Šteta jeste solidna te šta reći nego: da na sirotunju svi računi stižu odavno je poznato.
      Stratos mi zvuči logično (i Dora). Ovo zaista može samo zaglavljena sajla da uradi (od gasa ili automatika), eventualno leptir gasa koji se "zakucao".
      Iako nije baš uporedivo ali jeste slično. Na starom ćaletovom kecu mi se desilo slično osim što sam mogao da šaltam brzine. Otkinuo gas do daske i na 7000 obrtaja. Naravno mogao je da se ugasi. Naravno - sajla za gas.
      Ovde je malo komplikovanije jer je automatik. Uz to nisi mogao da isključiš motor. Nezgodno. Neverovatno je da dve stvari u istom trenutku otkažu tako da je samo jedno od pominjana dva.
      Ne kaže se džaba "smotan (glup) ko sajla".
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Originally posted by Stratos
        Deaktiviraj tempomat fizički,pa će sve biti jasnije.
        Mozda bude kasno ako nije do njega
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Ja tipujem na njega ali ne tvrdim da sam upravu.Zato sam i nažvrljao onoliki post,da uporedimo mišljenja

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

ako je tempomat kao kod mene, a cenim da je bar slican, to je motor koji namotava sajlu. kad ubrzavas i usporavas preko rucice tempomata, pomera se i papucica gasa, obe su nakacene na isto mesto. ima i treca koja ide do menjaca, sto je dora spomenuo.

kad je ispravan ne moze pre 45km/h da se aktivira. kad je neispravan, nebo je granica.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Cherokee_NS
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2009
              • 802
              • Novi Sad

A cekajte, kod matorih auta tempomat je vise zasnovan na nekom vakuum principu (neka strucniji potvrde ili demantuju), posto nije bilo elektricnih potenciomera na pedalama itd.... Moguce da tu lezi zec?
              Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• hondaholic
                CBC Senator
                • 20.09.2007
                • 201
                • Beograd
                • 1993 Honda CIVIC 4x4

Auto se jedva ugasio nakon toga. Kad sam sagledao stetu, pokusao da ga upalim i onda je upalio sasvim normalno i lepo radi na leru kao i dok sam stojao na semaforu pre udesa. Jedino sto cim sam krenuo u rikverc da se pomerim odatle, poleteo je ponovo ali samo dok nisam nagazio kocnicu. Onda se smirio i sasvim normalno se odvezao par stotina metara do firme. Malopre sam ga upalio i radi skroz ok. Iscupao sam relej za tempomat pa cu ga provozati bez njega da vidim sta ce da kaze. Ma samo da se dovucem do kuce. Iscepacu ga sekirom.
                MErcedes je jedini auto u mom zivotu ( a vozio sam sve i svasta) koji me je izdao i na putu i kad god je stigao. A skrcao sam mnogo para u njega da bude kako treba. Ma zlo i najveca iluzija automobilske industrije ikada da je to najbolji auto na svetu! Ovo je moje misljenje. Motor neunistiv ali zato sve ostalo pisaj se u njega!!!!

A da, tempomat je kao kod autobusa!!! Mislim da sljaka na vakuum jer se nista ne desava sa papucicom gasa kad se koristi. Ma nemam pojma vise sta cu... Zapalio bih ga.

P.S. Javio mi se lik kog sam udario. Skrooooz ok cikica. Popunili onaj zapisnik i otisao je sad do mog osiguranja da vidi sta i kako. Skroz je korektan i normalan. Izvestavacu sta se desava i kakve su procedure oko naplate stete u ovakvim situacijama...
                1979 Chewrolet Camaro (for junk!!) but with potencial, 1974 Jaguar HE v12, Honda Civic Shuttle 4wd slamed, in perspecitve 2000 Mustang GT

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Tempomat, pritiskom na kocnicu mora da se iskljuci. Mada to moze da zakaze, ali u tvom slucaju bi trebalo da zakaze i motor tempomata i prekidac za iskljucenje ...
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Bar čikica nije nadžak deda. Lim će se opegla.
                    Sreća je na tvojoj strani ovaj put,što se tiče pešaka i dece.

Comment

• hondaholic
                      CBC Senator
                      • 20.09.2007
                      • 201
                      • Beograd
                      • 1993 Honda CIVIC 4x4

Posao zavrsen. Lik je inace Pile, pevac grupe Alisa ... Jako je cool lik. Sve smo zavrsili, auto mu se radi u ponedeljak. Mečka prodata ciganima za 1500€. Idem da kupim Hondu.
                      1979 Chewrolet Camaro (for junk!!) but with potencial, 1974 Jaguar HE v12, Honda Civic Shuttle 4wd slamed, in perspecitve 2000 Mustang GT

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

Originally posted by hondaholic
                        Izvinite, ja zaboravio da napisem. MB (djubre) w124 300E 89to god. Automatic.
                        Ti nisi normalan da tako veliki i brz auto koji zna da poludi prodas ganciju,ce ubije nekoga kume.Reci mi koje je boje mecka,da bezim kad ga vidim.Jos ako je pre toga vozio Dijanu od 25ks bice drz-nedaj.

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Idem da kupim Hondu.
                          koji si je djavo i prodavao
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Put-in
                            Banovan
                            • 28.01.2009
                            • 189
                            • Beograd

Za manje od 24 sata uspeo si da udariš auto, središ sve sa likom čiji si auto lupio, prodaš auto, i kreneš u kupovinu novog. Moram da kažem samo jedno, SVAKA ČAST na brzini. I nadam se da ćeš naći neku finu hondicu.

Comment

• hondaholic
                              CBC Senator
                              • 20.09.2007
                              • 201
                              • Beograd
                              • 1993 Honda CIVIC 4x4

Originally posted by sri98
                              Idem da kupim Hondu.
                              koji si je djavo i prodavao
                              Pi.da mi materina glupa!!!!
                              Ja slusam kuma. "mečka je mečka i te fore"!!!

A kako sam uspeo sve za 24h?
                              Samo inat!!! Ja sam takav. Kad resim nesto, ma moze nebo da se srusi. Pazarim Accorda cb3 92go god. Predstavicu ga u sobi namenjenoj za to.

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

vidimo se tamo
                                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                                X